Legare vobler

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 09 Sep 2004, 07:58

Am incercat aseara si merge foarte bine. Varianta la care m-am gandit : vobler legat cu nod Rapala, fir de 50 cm, legat la celalalt capat prin vatej de agrafa liniei principale. Cu ocazia asta am gasit si un vobler care merge bine la clenii de pe Jiu - Hornet de 4 cm floating, culoare HP (intr-o jumatate de ora, pe inserat, am prins 4 cleni de peste 30 cm - cel mai mare 36 cm).
Problema nu este numai un nod rapala facut pe malul apei, dar plec la pescuit cu o singura undita si o singura mulineta cu doi tamburi pe care am fire de 0.16 si 0.18. Voblerele cu care dau au nevoie de legare si cu fire de 0.12 si 0.14 asa ca imi este usor sa le schimb daca le am legate de acasa (mai ales ca de cele mai multe ori nu am decat cel mult o ora de pescuit).

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2004, 08:19

In fine, fiecare are propriul lui stil cand e vorba de pescuit, ma refer la realizarea "monturilor".
Legat de voblerul Samlo hornet culoare HP trebuie sa spun ca si eu am prins pe Timis cu un Slamo hornet de 2,5 cm sinking culoare HP intr-o jumatate de ora, seara tot 4 cleni la aprox. 800 gr. iar a doua zi dimineata, tot cam in 30 min. alti 4 cleni cam de aceeasi dimensiune. Cred ca in apele unde sunt bibani (perch=biban) acest vobler merge foarte bine.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 09 Sep 2004, 08:49

Am avut atacuri si la Hornet de 3cm insa toate ratate (la trei culori: BT, CW si HP). Am gasit explicatia dupa ce am prins cu cel de 4cm. Toti au fost prinsi (inclusiv doi sub limita care s-au intors in apa) de ancora din mijloc si nu am avut nici-un atac fara intepatura. Unul singur l-am scapat aproape de mal. Cele de 3 cm aveau o singura ancora la coada. M-am mirat si eu, pentru ca pe alte rauri mai mici am prins, cu o singura exceptie, numai la acora din spate.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Sep 2004, 09:02

mugurel scrie: Toti au fost prinsi (inclusiv doi sub limita care s-au intors in apa) de ancora din mijloc si nu am avut nici-un atac fara intepatura. .
De multe ori am vazut ca cleanul ataca naluca (in cazul meu rotativele) din partile laterale. Asta poate fi o explicatie. Si eu am pierdut (nu odata) cleni din aceasta cauza.
Daca vei pescui la rotativa sau vobler in apa mica si limpede, vei observa ca cleanul face un arc de cerc, atacand naluca din lateral, nu vine ca stiuca sau bibanul, in spatele ei, urmarind-o. Mi s-a intamplat sa vad asta si la clean peste un Kg. E ceva spectaculos.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2004, 09:18

Daca voblerul e mic (2,5cm) chiar daca ataca din lateral, poate sa-l ia in gura. Deci ori folosesti voblere care au a doua tripla prinsa sub burta, ori voblere mici, daca au o singura tripla in coada (depinde de producator si model) si ai rezolvat problema.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 09 Sep 2004, 09:26

Cu lanseta mea pentru clean (3-10 g, 1.80m), cel mai bine lansez cu precizie voblerela de peste 2.5 g, asa ca folosesc voblere putin mai mari.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Sep 2004, 11:33

Eu toti clenii i-am prins la rotativa,am impresia ca le place mult cum vibreaza.In special ci Mepps Elix-cupru.Rotativa aceea e lestata cu o ceramica portocalie,culoare dupa care vad ca sunt innebuniti :shock: ,mai ales pe inserat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Re: Legare vobler

Mesaj de niki20 » 02 Dec 2014, 21:51

Si daca va trebui sa schimbi cateva voblere ? = ai pierdut jumate din partida de pescuit cu legatul .

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 02 Dec 2014, 21:54

Si daca va trebui sa schimbi cateva voblere ? = ai pierdut jumate din partida de pescuit cu legatul .sant snapuri mici ,,,Molix 00 ,,

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 02 Dec 2014, 23:32

niki20 scrie:Si daca va trebui sa schimbi cateva voblere ? = ai pierdut jumate din partida de pescuit cu legatul .sant snapuri mici ,,,Molix 00 ,,

Discutia era in 2004,cu 10 ani in urma,probabil in acele timpuri nu existau snapurile...
Fir intins!

Scrie răspuns