lanseta pentru stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
lanseta pentru stiuca
Am achizitionat o Stella 2500 fi saptamana trecuta si acum ma gandesc si la o lanseta. Eu nu am mai jucat la nivelul acesta pana acum de aceea as vrea cateva pareri despre un bat performant care sa il tin ceva vreme. Acum am doua lansete: cormoran thunderstick 1.80m , cw 3-15g si daiwa sweepfire 2,10m , cw. 5-25g. eu pescuiesc mai mult la stiuca in general cu naluri mici-medii (recordul meu e pe la 3 kg) Imi place mai mult ce de 1.80m, dar in cautarile pe care le-am facut am observat ca la brandurile de top lansetele cu CW intre 3-17G au lungimi mai mari de 2m. la ce modele ar trebui sa ma uit mai bine?
Re: lanseta pentru stiuca
salut. cand dai la stiuca trebuie sa fi pregatit sa dai si cu jig si cu spinnerbait si cu lingura sau vobler. ce te faci cand nu poti incarca lanseta mai mult de 10 grame. lanseta sweepfire am avut si eu e o prastie de lanseta. am avut si de 1-8 grame parca si de 40-100. sunt grele si nu sunt bune. thunderstick daca ai cel cu maner de pluta e bat de pastrat ala , sa nu-l pierzi chiar daca nu duce nici ala cat zice pe lanseta. am acut 210 -10-40 de la thunderstick si era foarte senzitiva dar moale tare. am luat un salau de 3 kg cu ea si am zis ca mi o rupe.
la stiuca tre sa ai control din lanseta. daca dai din barca si nu ai sufficient spatiu daca nu ai lanseta buna e greu sa o controlezi. se baga pe unde vrea... eu am o lanseta de vanzare super buna pt ce-ti trebuie . daiwa infinity q jigger. 240 cm... 5-20 actiune, echipata toata Fuji alconite.. ca noua, are in jur de 130 grame si este o lanseta fast. eu dau cu ea la salau dar e buna tare pt spinnerbait uri sau voblere... le joci frumos din varf ca are varf puternic. daca vrei si te intereseaza eu o vand la 350 ron. daca vrei ceva mai ieftin iti recoamnd din magazine shimano exage sau shimano convergence doar ca mi se pare cam moale pt stiuca ultima.
uite aici si cum mi se comporta lanseta https://www.youtube.com/watch?v=W2cEX4YiuB8
la stiuca tre sa ai control din lanseta. daca dai din barca si nu ai sufficient spatiu daca nu ai lanseta buna e greu sa o controlezi. se baga pe unde vrea... eu am o lanseta de vanzare super buna pt ce-ti trebuie . daiwa infinity q jigger. 240 cm... 5-20 actiune, echipata toata Fuji alconite.. ca noua, are in jur de 130 grame si este o lanseta fast. eu dau cu ea la salau dar e buna tare pt spinnerbait uri sau voblere... le joci frumos din varf ca are varf puternic. daca vrei si te intereseaza eu o vand la 350 ron. daca vrei ceva mai ieftin iti recoamnd din magazine shimano exage sau shimano convergence doar ca mi se pare cam moale pt stiuca ultima.
uite aici si cum mi se comporta lanseta https://www.youtube.com/watch?v=W2cEX4YiuB8
-
- veteran
Salut,
Uite niste lansete de stiuca pe care le poti lua in considerare:
- Shimano Stradic
- Fenwick HMG
Daca pescuiesti mai mult cu naluci reactive, Lamiglas E-Glass Certified Pro
Uite niste lansete de stiuca pe care le poti lua in considerare:
- Shimano Stradic
- Fenwick HMG
Daca pescuiesti mai mult cu naluci reactive, Lamiglas E-Glass Certified Pro
Multumesc pentru idei. Sincer ma cam tenteaza un St Croix seria Avid de 1,92m. Pana se termina prohibitia ar trebui sa ma hotarasc.

Darius83 scrie:Multumesc pentru idei. Sincer ma cam tenteaza un St Croix seria Avid de 1,92m. Pana se termina prohibitia ar trebui sa ma hotarasc.

poate te mai gandesti , nu e o alegere buna .
si eu sunt interesat de o lanseta pentru stiuca si sunt deacord cu ce se spunea aici ca trebuie sa fie o lanseta rigida, sa poti avea control asupra pestelui. de fapt eu cred ca la stiuca trebuie sa ai 2 lansete tot timpul: una pentru linguri si spinerbaituri cu o actiune moderata sau moderat-fast (mi se pare super lamiglasul recomandat aici, doar pretul este peste puterile mele), si una pentru glidere si naluci topwater mai grele. Eu caut o lanseta din a doua categorie si sincer as fi interesat de shimano stradic. Am vazut ca a recomandat-o cineva: imi poate spune daca a avut acea lanseta, cum se comporta , ce fel de actiune are ( fast, moderat, extra fast, moderat-fast)?
Cea mai universala lanseta de stiuca pe care am avut-o eu e un st croix premier M de 7', varf relativ permisiv, putere pe cotor, merge si pe reactive dar mai ales pe gume. Lamiglas G1218 iar e un bat mai universal pentru naluci in categorua ML, daca vrei mai scurt stiu pe cineva care vrea sa dea un g1213.
In ultima vreme mi-a fost recomandat in mai multe randuri batson RX7 7'6" IP904-2, pare interesant dar nu l-am vazut.
In ultima vreme mi-a fost recomandat in mai multe randuri batson RX7 7'6" IP904-2, pare interesant dar nu l-am vazut.
boss, o lanseta de stiuca trebuie sa fie ceva mai puternica. asta nu-nseamna ,neaparat ,si rigidazvic scrie:Cea mai universala lanseta de stiuca pe care am avut-o eu e un st croix premier M de 7', /quote]
n-ar nici o traba premierul ala cu "universala" de stiuca
Kaz scrie:si eu sunt interesat de o lanseta pentru stiuca si sunt deacord cu ce se spunea aici ca trebuie sa fie o lanseta rigida, sa poti avea control asupra pestelui.

rine scrie:boss, o lanseta de stiuca trebuie sa fie ceva mai puternica. asta nu-nseamna ,neaparat ,si rigidazvic scrie:Cea mai universala lanseta de stiuca pe care am avut-o eu e un st croix premier M de 7', /quote]
n-ar nici o traba premierul ala cu "universala" de stiuca asa cum vad eu o lanseta de stiuca.
Kaz scrie:si eu sunt interesat de o lanseta pentru stiuca si sunt deacord cu ce se spunea aici ca trebuie sa fie o lanseta rigida, sa poti avea control asupra pestelui.
boss, nu exista lanseta pentru stiuca: exista lanseta pentru glidere si topwater, exista lanseta pentru linguri si spinerbait, exista lanseta pentru gume....etc. Eu am zis ca vreau o lanseta rigida in ideea in care pescuiesc la stiuca mai mult cu glidere si naluci topwater, ori pentru a imprima o miscare corecta acestor naluci prin jerkuieli repetate, pompaje scurte, este nevoie de o lanseta rigida.