La curtea regelui clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 12 Ian 2006, 10:34

Si eu prefer pescuitul la rapitori cu momeli artificiale deoarece e mult mai comod intr-un fel ,decat pescuitul la pesti pasnici.

Jean Scurt

cu parere de rau trebuie sa va contrazic.
nu cred ca se poate compara pescuitul la pesti pasnici cu cel al rapitorilor
din contra cred ca pescuitul la pasnici este un fel de pescuit 'pensionar' pe cind la rapitor esti in permanenta miscare si cautare.
nu cred ca se poate face o comparatie de genul acesta .

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Ian 2006, 10:55

Probabil nenea Jean s-a referit la altceva cand a zis ca e mai comod..

Sincer, si pentru mine pescuitul cu artificiale e mai comod.... Nu stau sa fac nade si momeli seara, nu sap jumatate de gradina sa adun rame, sau, mai rau, nu stau 5 ceasuri sa caut vetrica, ... nu imi car dupa mine decat o lanseta, scurta, usoara si o mulineta, si multe altele, ceea ce confera spinningului o flexibilitate mai mare si, implicit o comoditate mai buna...
Din punctul asta de vedere...

bo_locco
junior
junior

pescuit dinamic

Mesaj de bo_locco » 12 Ian 2006, 12:51

Paul scrie:Probabil nenea Jean s-a referit la altceva cand a zis ca e mai comod..

Sincer, si pentru mine pescuitul cu artificiale e mai comod.... Nu stau sa fac nade si momeli seara, nu sap jumatate de gradina sa adun rame, sau, mai rau, nu stau 5 ceasuri sa caut vetrica, ... nu imi car dupa mine decat o lanseta, scurta, usoara si o mulineta, si multe altele, ceea ce confera spinningului o flexibilitate mai mare si, implicit o comoditate mai buna...
Din punctul asta de vedere...
ii dau dreptate lui Paul, dar doresc sa va reamintesc ca fiecare stil de pescuit are farmecul lui.Nu toti ne-am nascut pescuind cu artificiale...si nadele si momelile nu se gasesc doar sapand juma de gradina... Draga Paul, exista magazine si oameni care vand nade naturale, nu mai trebuie sa alergi dupa rame, sau sa urmaresti viermusii in hoit... :lol: Intradevar, eu, dupa 20 de ani de pescuit am descoperit toamna trecuta spiningul, si incerc sa ma reprofilez...dar nu voi uita niciodata ceea ce mi-a adus atata placere si satisfactii atatia ani... Deci, parerea mea e ca cei care vad doar in spining pescuitul sunt limitati. Nu vreau sa jignesc, scuze daca exista oameni din aia...

Ovidiu

paul
Moderator
Moderator

Re: pescuit dinamic

Mesaj de paul » 12 Ian 2006, 13:20

bo_locco scrie:Draga Paul, exista magazine si oameni care vand nade naturale, nu mai trebuie sa alergi dupa rame, sau sa urmaresti viermusii in hoit... :lol: Intradevar, eu, dupa 20 de ani de pescuit am descoperit toamna trecuta spiningul, si incerc sa ma reprofilez...dar nu voi uita niciodata ceea ce mi-a adus atata placere si satisfactii atatia ani... Deci, parerea mea e ca cei care vad doar in spining pescuitul sunt limitati.
Da Ovidiu.. ai dreptate dintr-un punct de vedere....
Eu am spus de ce, din punctul meu de vedere, spinningul e par comod decat stationarul...
Si eu am pescuit la stationar vreo 20 de ani, sa nu zic chiar stationar, la momeli naturale, la pluta sau plumb, iar spin bag de ceva mai bine de un an.
Anul trecut, mai bine de 90% am pescuit numai la artificiale.
Referitor la procurarea momelilor artificiale, intr-adevar, aproape in toate magazinele de pescuit poti gasit viermusi si rame.. ceea ce mai diminueaza din placerea de a-i gasi singur pe unde spuneai si tu :)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Ian 2006, 13:42

dream_fishing scrie: Cleanul e atras de rotative recuperate f lent, cat numai sa se roteasca paleta... :wink:
ne e o regula...am avut partide cand,la o recuperare lenta a rotativei,cleanul doar urmarea linistit naluca pana la mal,cum acceleram sau ii dadeam o mica smucitura,cum sarea pe ea.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bo_locco
junior
junior

intrebare

Mesaj de bo_locco » 12 Ian 2006, 14:08

Poate cineva sa-mi impartaseasca o anumita tehnica in manuitul twisterelor? Chiar si in a linguritelor sau voblerelor...?? Va rog

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 12 Ian 2006, 15:44

Am gasit astazi la noi in Lugoj cateva rotative berti,dar nu m-au impresionat deloc.Mi-am luat un Mepps alb cu care sper sa iau un clean mare... :D :D :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Ian 2006, 16:04

juventinule, rotativa trebuie sa impresioneze pestele, nu pescarul, sau...? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 12 Ian 2006, 17:38

Adi ai dreptate dar nu stiu nu mi sa parut mie destul de buna rotaiva aia berti asa ca am ales una mepps(sper asta sa impresioneze cleanul :D :D :D :D )Nu stii merge acu cleanu pe Timis?

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 12 Ian 2006, 17:58

juventinu88 scrie:Adi ai dreptate dar nu stiu nu mi sa parut mie destul de buna rotaiva aia berti asa ca am ales una mepps(sper asta sa impresioneze cleanul :D :D :D :D )Nu stii merge acu cleanu pe Timis?
Cand ai prins Clean la rotativa ultima data?

Scrie răspuns