La ce prindem cel mai bine avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 12 Mai 2011, 21:30

adrignat scrie:
kzoli scrie:Kastmaster e NR 1 la agataturi :wink:
depinde cat de repede mulinezi! :wink: :lol:
cred ca se referea la faptul ca e cel mai bun de dat in agataturi(ca este f ieftin) :D

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 12 Mai 2011, 21:32

AdrianHD scrie:Care sunt cele mai bune rotative pentru avat? Binenteles ca prima cerinta e sa fie argintie :D
La mine, cea mai buna rotativa a fost o Aglia Long nr.5. Multi prind avati la rotativa mica (nr.1-3). La mine cel mai bine au mers cele mari (nr.4-5), iar randamentul cel mai bun a fost cu ce am scris la inceput. Eu nu sunt expert in rapitor, dar promit sa invat repede din mers :D
Bucuresti

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Mai 2011, 07:02

adrignat scrie:
kzoli scrie:Kastmaster e NR 1 la agataturi :wink:
depinde cat de repede mulinezi! :wink: :lol:
Perfect adevarat !

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Mai 2011, 08:51

cu Kastmaster-ul ala m-am chinuit mult si bine sa prind si eu un avat si oricum nu am reusit, mai bine zis in afara de vobler eu nu am prins cu nimic altceva avat ...

voi cum recuperati minunea aia de kastmaster, ca la mine daca recuperez in viteza "normala" de dat la avat imi sare afara din apa, atat alea de vreo 11 grame dar si la cele de 38 de grame ...

daca o recuperez mai incet mi se pare ca nu mai dau la avat ... :lol: :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 13 Mai 2011, 09:25

Da , ai dreptate dar viteza aia "normala " a ta merge si la noi dar in plina vara cand e turbat rau , atunci iese fum din mulineta dupa cateva lanseuri trebuie sa faci o pauza sa-ti odihnesti incheietura, dar ce faina e izbitura cand recuperezi la viteza aia :wink: In alta ordine , nu toate Kasmasterele prind , eu am gasit unele de taraba ieftine le mai pun ceva floace pe ancora si merg dar tot la vobler iau mai bine .

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 13 Mai 2011, 09:29

La vobler am prins doar la RNR,in schimb am avut doi avati foarte frumosi (scapati din pacate :x) la niste imitatii de Kastmasters recuperate in viteza...Dar nu prea mare :D
Until next time....Tight Lines!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Mai 2011, 09:45

nu stiu exact care e viteza normala pentru voi dar in general am observat ca cel mai bine merg atunci cand recuprez foarte foarte rapid ... si asta nu doar aici, si in Romania la fel era ... (evident ca atunci cand se incalzeste pe afara ca daca dau iarna asa nici nu au timp sa vada voblerul)

in cazul in care recuperez mai incet am observat ca am destul de multe urmariri si rateuri ...

am destul de putine voblere in trusa care sa evolueze OK recuperate la viteza foarte mare si care sa faca fata curentilor si tocmai de aia incerc sa imi fac singur niste chestii care sa fie foarte grele si care sa "lucreze" doar la recuperari foarte foarte rapide, adica voblerele alea daca le trag normal prin apa nu fac absolut nimic, cum accelerez cum incep sa bata dar ma enervez pentru ca trebuie sa le fac cu precizie foarte foarte mare ca la viteze mari daca ochetul e putin intr-o parte se intoarce pe o parte si sare afara din apa instant ...

pe de alta parte am vazut ca aici (in comparatie cu situata din romania) am avut multe urmariri si atacuri (din pacate putine capturi) inclusiv la stickbait-uri care sunt sinking dar datorita vitezei mari de recuperare lucreaza la suprafata ...

si pe post de PS ... acum ceva timp voiam neaparat sa imi iau un Deps Buzzjet ca sa il incerc la avat ... ei bine, l-am luat dar nu il recomand nimanui la avat pentru ca nu ai ce face cu el pe curent ... adica nu merge absolut absolut deloc si nici recuperari in viteza nu poti face cu el ca se culca pe o parte si gata ... pe balti sau curenti mici merge OK dar acolo nu prea sta avatul ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 13 Mai 2011, 13:48

Kastmasterul sau prismele le recuperez in perioada asta cu o viteza mai mica,incercand sa le tin aproape de fundul apei,batzul ridicat si usoare zmucituri din incheietura,asa incat sa dea senzatia unui peste ranit.Drept-i ca anii trecuti au fost mai multe prezentari in perioada asta ca acuma si mai mari.De multe ori atacul survine imediat dupa cadere,la primele ture de manivela.Cand apa se mai incalzeste si avatul incepe sa atace frecvent in pelicula poti incerca sa joci naluca exact in suprafata . :wink:

Prisma 28gr.
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Kastmaster 9cm-32gr.
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Mai 2011, 14:06

Felicitari Ilie !
...si eu i-am mai "pleznit" la "tinichele" , dar ultimul a fost la asa ceva :