la ce momeala pacalesti STIUCA mai bine

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dorinb
senior
senior

re

Mesaj de dorinb » 17 Noi 2011, 18:41

INCEARCA voblerele salmo :Perch --8 cm
SKINER --10 cm
Rotative meps de preferat peste 3
Linguri gipo :Tac sau painica eu am prins foarte bine pe ele
Yo-zuri live bait minow 11 cm si asta mi-a adus ceva capturi
Iar shadurile de la relax kopito ripper de 6,5 si 7,5 pe jiguri de 5 g si 7 g-la mine au fost cele mai prinzatoare

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 27 Noi 2011, 12:48

Saptamana trecuta am tot incercat la lingura mare si iata ce am luat ........
http://imageshack.us/photo/my-images/18 ... small.jpg/
:shock:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Noi 2011, 13:18

valy_pike scrie:Saptamana trecuta am tot incercat la lingura mare si iata ce am luat ........
http://imageshack.us/photo/my-images/18 ... small.jpg/
:shock:
s-a prostit si pasnicu ce sa mai zicem :shock: dupa ce amvazut caras la vobler si la rotativa mare, am auzit de clean la irlandeza si am prins platica la grub de 15 cm (toti regulamentar ) acum vad crap la ditai atomu :shock:
on topic. cand scade apa sub 10 grade jiggingul e baza la stiuca (nu mai conteaza ca-i guma , lingura sau vobler jigging sa fie). ps. pauze luungi si dese :wink:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Noi 2011, 13:32

E ceva normal zic eu in anumite perioade.Am prins mai multi carasi,regulamentar :!: la voblere si am avut atac de crap tot pe vobler,scapat in cele din urma.Nu era agatzat de gura ci in zona capului,cand a sarit din apa s-a dus...Si cred ca a vrut sa faca lucrul asta deoarece am avut inainte mai multe lovituri,in dimineatza aia erau multi in zona.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Noi 2011, 16:22

Tocmai am ramas fara cozi la jelibon... :evil:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Noi 2011, 16:25

Zamfi scrie:Tocmai am ramas fara cozi la jelibon... :evil:
si mie mi-au lasat fetele mulaj dentar pe guma ieri . s-au invatat sa atace la burta stiind ca e carligul pe spate :evil: sau poate o fost guma prea mare pt gurita ei :lol: :lol:

goodfishing
junior
junior

Mesaj de goodfishing » 28 Noi 2011, 20:33

kingofbeasts scrie:
Zamfi scrie:Tocmai am ramas fara cozi la jelibon... :evil:
si mie mi-au lasat fetele mulaj dentar pe guma ieri . s-au invatat sa atace la burta stiind ca e carligul pe spate :evil: sau poate o fost guma prea mare pt gurita ei :lol: :lol:
apropo de jeliboane si stiuci, eu nu am prins decat marlite la gume, sunt convins ca nu fac eu ce trebuie si cum trebuie dar incerc sa invat, nu ma las ! in schimb, m-am axat de vreo doi ani pe Zalt-uri, diverse marimi si modele. Sunt amatori pe aici ?! ca nu prea v-am auzit/vazut :) povestind despre ele

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 28 Noi 2011, 21:12

Eu sunt tentat de ceva timp de Zalt-uri, dar nu prea am auzit pe nimeni povestind de ele. Ne poti impartasii niste impresii si capturi cu modele de zalt-uri?

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 28 Noi 2011, 23:34

E greu de dat o naluca exacta. Depinde de apa foarte mult, de adancime, de modul in care se hraneste pestele, turbiditatea apei, lumina. Eu am prins bine la gume, pe apa de peste 6 metri adancime, cand la lingura sau vobler nu vroia sa puna neam gura. In Delta gumele au somat si campionae au fost linguritele usoare sau mai grele dar late, pentru portanta, si voblerele de suprafata. Uneori pe galben, alteori pe argintiu (linguritele), uneori pe natural, alteori pe strident (voblerele). La Sacalaia din cate stiu mergeau excelent Zalturile, care sunt super si in delta. Deci, in concluzie, fiecare apa are naluca potrivita.

goodfishing
junior
junior

Mesaj de goodfishing » 30 Noi 2011, 14:44

e mult de vorbit despre ele, sunt concepute special pentru ape reci, au un balans stanga dreapta foarte lent indiferent cum le recuperezi cu miscari de jerking, twitching sau recuperat liniar, constant sau cu pauze. trebuie experimentat pe apa cu fiecare model in parte. gasetsi pe youtube cateva exemplificari http://www.youtube.com/watch?v=QAmAf_r8vNg

Scrie răspuns