la avat pe mures!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
la avat pe mures!
salutare,incerc si eu sa obtin informatii despre pescuitul la avat.am mica experienta in ceea ce priveste prindera lui si as avea si eu citeva intrebari. pescuiesc pe mures in localitatea alba iulia si-s curios daca prinderea lui necesita o anumita tehnica?intre rotativa, vobler si shaduri care au rezultate mai bune, si care se preteaza pe acest rîu?si alte mici şiretlicuri mar interesa. cu respect. fir intins! 

Da o cautare pe site si vei fii uimit cata informatie este in legatura cu acest peste.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Eu am prins la rotativa Mepps nichelata cu ceva puncte rosii (la trena aruncat perpendicular pe malul opus) avat ~2kg : la lingurita oscilanta avat ~2kg si vreo 4 cleni toti sariti de 0,6 kg.A fost un pescar care dadea cu vobler Rapala urmat de 2 streamere si a scapat o bucata (avat) de vre-o 3-4 kg agatat cred ca la streamer.Din cate am inteles cel mai "bine" se ia la vobler...cand se ia ...( de obicei sare dar nu pune gura).Am dat in special langa podul de cale ferata unde am luat avatii si 1 clean .Vezi ca acolo s-a luat si somn mare (~9kg din auzite) la oscilantele grele 28--40gr (cele specifice locurilor). Si la iesirea din Paclisa (pana-n balastiera ) am luat ceva cleni.Aici am avut niste atacuri de cleni de m-a speriat ,dar nu am reusit sa agat nimic. Dadeam cu Salmo Tinny.
In orice caz pregateste-te de mulinat serios.
In orice caz pregateste-te de mulinat serios.
- MARIUS POPA
- veteran
tot pe mures!
am dat azi la rapitor
,o batut ceva bucati pe la Teleac dar degeaba, am dat tu twister ,vobler salmo, poper meps , rotativa alba (daia care face zgomot=,nimic. mersi baieti.
,o batut ceva bucati pe la Teleac dar degeaba, am dat tu twister ,vobler salmo, poper meps , rotativa alba (daia care face zgomot=,nimic. mersi baieti.
- MARIUS POPA
- veteran
de obicei ataca daca i se pare interesanta naluca parere mea k nu conteaza de unde vine naluca k ea oricum emite niste vibratii pe care pestele le simte important sa fie interesatMARIUS POPA scrie:cam de la ce distanta simte rapitoru(sa zicem avatul) naluca,odata ce intra in contact cu apa?luind in considerare o apa limpede si o vreme prielnica. ataca si daca i vine din fata si daca i vine din spate ?
nu te descuraja anul asta avatul merge foarte prost pe mures , e aproape un minim istoric .
Deocamdata nu am reusit sa prind nici unul care sa merita sa il retin (adica mai mare de 500 de grame). Si considera ca ani trecuti ma specializasem pe avati.
Merge bine in schimb cleanul destul de bine.
Oricum cel mai adevarat avat prins de mine a fost la 1 noiembrie.
Deocamdata nu am reusit sa prind nici unul care sa merita sa il retin (adica mai mare de 500 de grame). Si considera ca ani trecuti ma specializasem pe avati.
Merge bine in schimb cleanul destul de bine.
Oricum cel mai adevarat avat prins de mine a fost la 1 noiembrie.
the angler is catching xxx, not by the lure
Nu ataca daca are soarele in fata, foarte rar ataca daca are naluca in spate.De obicei ataca naluca imediat dupa ce a ajuns in apa sau in primii metri de mulinat daca e in raza lui vizuala.MARIUS POPA scrie:cam de la ce distanta simte rapitoru(sa zicem avatul) naluca,odata ce intra in contact cu apa?luind in considerare o apa limpede si o vreme prielnica. ataca si daca i vine din fata si daca i vine din spate ?