pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

http://www.sibianulonline.ro/articol/zi ... nezi/6594/
http://standard.ro/articol_1839/adevaru ... enire.html
auziti ce zic nesimtiti astia
Genial Company, din Oltenita, a deschis, de cativa ani, are o moara de peturi. Are o capacitate de 500 de tone pe luna, dar incarcarea nu este mai mult de 60-70%.
"Pentru ca nu gasim suficienta materie prima colectata in zona,
Lipsa materiei prime se resimte şi la Greentech Buzău, cel mai mare reciclator de pet din ţară, cu o capacitate lunară de 2.500 de tone. "Pentru a creşte gradul de colectare, am hotărât chiar să acordăm suma de la stat peste preţul pe care îl dăm acum furnizorilor noştri", spune Cristinel Dobrotă, directorul general al firmei. E nevoie de plastic, mai ales că de anul acesta firma a mai deschis o capacitate de 1.800 de tone la Iaşi. În acest moment, fabrica din Buzău lucrează la capacitate, stimulată fiind de investiţia în producţia de fibră sintetică realizată din fulgii de PET.
Premisele transformării reciclării peturilor în afacere au apărut de numai câţiva ani, mai exact odată cu adopatea normelor europene în materie de reciclarea deşeurilor. Aceste norme stabilesc că firmele trebuie să facă dovada reciclării unui anumit procent din cantitatea de deşeuri pusă pe piaţă.
deci posibilati exista,dar................
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
JONES
- veteran

-
sunt pur si simplu oripilat ,
a auzit cineva de garda de mediu ?>
baieti aia cu ce se ocupa? Trebuie sa fi batut in cap si complet nesimtit sa nu poti sa nu ii amendezi pe poluatori.
Cu balastierele> record absolut la sangeorzul de mures (amonte targu mures) sunt 4 balastiere pe mai putin de 6 Km . Una iti tinea excavatorul cu cupa direct in Mures. Pe inspectori de mediu ii doare fix la pedala de treaba asta desi toata lumea stie si vede ca Muresul e suspect de tulbure tot timpul chiar si pe vreme buna si canicula.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
adrignat
- veteran

muresul e totusi destul de mare,mai inghite mizeriile alea aflate in suspensie!va invit sa vedeti cum arata tarnava mare in fiecare zi dupa ora 09:00 am!zi de zi!in sighisoara trebuie sa te rogi ca sa prinzi apa de spinning pentru clean!nici pe canicula trecuta cand aproape puteai sa sari pe rau nu a fost limpede apa!si nu se mai fereste nimeni!se lucreza pe fata,inclusiv sambata si duminica!(trebuie si muncitorii aia saracii sa faca un ciubuc ceva....nu?)scuze pt off topic
-
adrignat
- veteran

am vrut sa spun "sa sari peste rau" scuze
-
fsandor
- utilizator constant

Balastierele - cea mai mare trauma ce se poate intimpla unui rau. Pe Mures, intre Tg-Mures si Reghin sunt multe locuri unde nici nu mai gasesti pietris in albie, doar argila si ardezie, si evident nici urma de peste.
-
rex hunt
- utilizator nou

Am trimis poza respectiva si la Garda Nationala de Mediu si dupa ceva vreme am primit si raspuns.E bine ca se actioneaza totusi la asemenea sesizari.Poate daca i-am bombarda cu reclamatii s-ar misca mai multe.
Nr. 1846/11.09.2007
Catre,
D-l MIHAI FODOR
Ca urmare a sesizarii dvs. prin e-mail, inregistrata la GNM – Comisariatul General cu nr. 1458/22.08.2007, va comunicam ca in data de 06.09.2007 am efectuat un control la Balastiera Sambateni 5, apartinand SC ICIM ARAD SA, constatand urmatoarele :
SC ICIM ARAD SA detine autorizatia de gospodarirea apelor nr. 124/08.02.2007, care prevede amplasarea unui pod de pontoane pentru traversarea raului Mures la plajeje de exploatare situate pe malul stang. In aceasta autorizatie nu sunt prevazute masuri de curatare a deseurilor PET acumulate in fata acestuia.
In urma controlului s-a stabilit masura privind curatarea periodica si valorificarea deseurilor PET acumulate la podul de traversare rau Mures din zona Sambateni, masura cu caracter permanent.
Au fost informate AN Apele Romane – SGA Arad despre aceste aspecte, urmand a fi efectuate verificarile necesare.
Cu stima deosebita,
Comisar sef
Szekely Attila
-
adiwolf
- veteran

excelent,mihai
bravo tie,felicitari inca odata.
am dovedito si eu,ai dovedit si tu ca se poate face ceva,deci .......ce mai asteptati?
mihai,mi-am permis sa citez pe un alt topic raspunsul primit de tine la sesizare,sper sa nu te superi
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 316#107316
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
MARIUS POPA
- veteran

fiind vorba de a avat, azi am mers cu gindul sa prind stiuca( pe mures), insa a batut avatul in nestire , ca nebunu.iam dat de toate, si voblere si popere, si rotative , si tvistere, si lingurite!dar degeaba, voi ce ati fi facut in locul meu, care ar fi naluca pe care nu o refuza avatul, cind se hraneste la suprafata, pentru ca asa mo enervat denuma, mio fost o ciuda!

prefera si alte culori inafara de alb, ce ziceti.!
poate tehnica mio fost proasta ,insa ei aveau cel putin 2,5 kg, vreau sa nu mai dau gres a doua oara, ce-mi sugerati???
numa bine !

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.