intrebari spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 26 Iul 2005, 06:57

Te asigur ca un snap bine facut si dintr-un material corespunzator devine cea mai buna solutie de atasare a voblerului la fir. Il prefer nodului.Nu modifica cu nimic functionarea voblerului, este destul de usor ca greutatea lui sa poata fi ignorata, chiar si in utilizarea voblerelor de sub 2 cm si chiar daca rugineste nu este problema, pt. ca cele mai bune oteluri si cele mai indicate sint cele negre. Un snap bun cind este solicitat la tractiune nu are tendinta de deschidere ci de inchidere. Acest lucru am vazut ca este mai putin realizat la cele de constructie americana. Ca si material si tehnologie de realizare nu au nimic comun cu fabricarea cirligelor. In timp ce cirligul se realizeaza pe cit posibil in gama rigida, snapurile trebuie executate in gama de elasticitate.Tratamentele termice fiind diferite.Am pescuit cu snap atasind voblere de la 1,5 cm la 15 cm si pescuind de la salmonide la stiuci de mari dimensiuni si nu am ce reprosa acestor constructii.Contactul dintre metalul inelului vob. si monofilament sau si oricare din firele utilizate, deci acest contact dererioreaza firul foarte rapid, solutia unui pescuir sigur duce la inoirea nodului cam la fiecare a 3 a sa a 4 a captura, lucru total suparator. Foloseste cu incredere snapul indiferent de provenienta.
Dady

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 26 Iul 2005, 09:12

Rog pe cei care cunosc, sa ma lamureasca intr-o problema.
Paul si altii au pomenit de firul de kevlar drept forfac la pescuitul stiucii.
Am cumparat si eu fir de kevlar de la Metro, am legat carlige simple cu el, si am dat cu pestisor la stiuca. Am avut surpriza sa constat ca o marlita a sectionat firul de kevlar de parca ar fi fost monofilament. De atunci am revenit la struna metalica.
Imi dau seama ca e ceva care imi scapa. Finalitatea ar fi urmatoarea: exista fire de consistenta monofilamentului, cu care s-ar putea lega carlige, si care nu pot fi taiate de dintii stiucii ? Unde as putea gasi asa ceva (daca exista) ?
Multumesc.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Iul 2005, 09:22

Ala nu era Kevlar
O fi fost un fir textil obisnuit
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Iul 2005, 09:24

remusnico scrie: Am avut surpriza sa constat ca o marlita a sectionat firul de kevlar de parca ar fi fost monofilament. De atunci am revenit la struna metalica.
Remus... riscul la kevlar e ceva mai mic decat la monofilament, dar exista. Chiar sambata, dadeam la twister cu jigul legat cu o struna din kevlar si am avut un atac de stiuca care mi-a taiat kevlarul. Nici macar nu am simtit ceva prea mult ci doar ca o usoara agatare.
Deci, la stiuca, cum zicea tot un baiat de pe forum... singura regula care este valabila e ca nu exista nici o regula.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Iul 2005, 09:46

Sorin scrie:Ala nu era Kevlar
O fi fost un fir textil obisnuit
Sorin... eu am avut kevlar... ma rog, cat de kevlar poate fi un kevlar luat de la GIPO si stiuca mi l-a sectionat de n-am stiut de el.

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 26 Iul 2005, 09:46

Paul, m-am mai linistit un pic, dar intrebarea mea persista: exista vreun fir ce poate fi folosit cu succes pentru dintii stiucii, dar care sa fie foarte moale, chiar daca nu asa de moale incat sa poti lega un carlig cu el?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Iul 2005, 09:52

Exista pe piata strune metalice foarte moi, chiar daca nu pe piata noastra, dar exista.
Mi-a dat cineva o astfel de struna metalica, frantuzeasca, aproape spui ca este fir textil.
Numele nu-l mai stiu (ce scria pe plic) ceva de genul "carnavenir"
Poate Tudor stie mai bine?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 26 Iul 2005, 09:54

Eu folosesc un fir metalic subtire care se gaseste in magazine,de la DAM, cel mai subtire, sint doua astfel de strune metalice la un pachet. Le tai in doua si la un cap matisez snap si la celalalt virtej.Asta este tot. De virtej legi firul ce merge la mulineta. Este cred ca cel mai sigur si maimieftin si la indemina .
Dady

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Iul 2005, 09:57

ce ati folosit cu siguranta nu era un kevlar
Sunt tot ffelul de fire pe piatza cu pretentii de kevlar sau de ''e bun domle la stiuca''
O struna de kevlar nu e taiata instant de o....marla
eu am folosit multa vreme un kevlar cumparat de la Mim Team , scump ca drecu, avea insertie de fir de otel dar era moale , puteam lega si face noduri fara probleme
Niciodata nu a fost taiata
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 26 Iul 2005, 10:05

Multumesc.

Scrie răspuns