intrebari spinning
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
N-am neagat avantajele nodului "direct". Mai ales pentru jiguri. Era doar o idee, in cazul in care paul nu e "fan" al nodurile (cum esti tu Eugene!)
Snap-urile sint fabricate folosind aceeasi tehnologie si materiale ca si pentru cirlige. Si mai curind se rupe decit sa se dezdoaie. Asa ca sigur sint mai sigure decit agrafele! Dar cum spuneam, e chestie de "gust".
Snap-urile sint fabricate folosind aceeasi tehnologie si materiale ca si pentru cirlige. Si mai curind se rupe decit sa se dezdoaie. Asa ca sigur sint mai sigure decit agrafele! Dar cum spuneam, e chestie de "gust".
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
[quote="Paul"]Nu ma refeream la peste cand am spus nesigur , ci la oscilanta sau twister. Exista riscul sa-l pierzi din snap?
[/quote]
Da. Pierd cam o naluca pe an si cam doua muste pe an. Asta se intampla prin pozitionare nalucii sau mustei la 180 grade fata de pozitia normala, la lansare. Atunci se poate smulge snap-ul de pe inelul nalucii. Dar uneori naluca pica langa mine asa ca o recuperez, deci pierderile sunt si mai mici.
[/quote]
Da. Pierd cam o naluca pe an si cam doua muste pe an. Asta se intampla prin pozitionare nalucii sau mustei la 180 grade fata de pozitia normala, la lansare. Atunci se poate smulge snap-ul de pe inelul nalucii. Dar uneori naluca pica langa mine asa ca o recuperez, deci pierderile sunt si mai mici.
- Wavedancer
- veteran
Paul, daca pleci de la premiza "nu pun aia ca risc sa pierd naluca" pierzi mult mai mult decit o naluca, pierzi tot ceea ce inseamna "pescuit la rapitori cu momeli artificiale". Naluci s-au pierdut, se pierd si se vor pierde. Probabil in locurile cu cele mai multe sanse de a pierde o naluca se ascund si adevaratele trofee. Dar si cele mai mari "colectii" subacvatice de oscilante, rotative si voblere!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Gasim asa ceva sau ceva asemanator la noi in comert?Daca da,la ce pret?Wavedancer scrie:6-7 cm e o marime medie-mica., avind in vedere ca sint twistere de 20 de centimetri.
Un snap e un...snap. Si arata cam asa:
Poza snap
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Michael, daca te referi la snap-uri, pot sa-ti spun ca eu am luat cateva de la Arrow din Balcescu. Aveau doar o singura marime, destul de mici, dar sunt bune. Am pescuit cu ele si sunt multumit. Cred ca sunt facute de Mustad.Michael scrie: Gasim asa ceva sau ceva asemanator la noi in comert?Daca da,la ce pret?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Magazinele Arrow au uneori snap-uri Mustad. Parca erau vreo 4000 lei /bucata. Mie nu imi plac fiindca sunt dintr-o sarma ce rugineste daca raman umede. Daca ai grija de ele, atunci nu e nici o problema. Dat fiind ca pot sa imi fac rost de afara, de la Cabelas, de cele din link-ul pus de cineva mai sus, le prefer pe acelea, chiar daca ajung pe la 8000 lei/buc. Daca vreti sa luati de la Cabelas va puteti orienta ca dimensiune astfel: cele Medium sunt bune la voblere de 3-7 cm.
adilucu,multumesc pentru informatie.N-am mai fost cam demult pe acolo.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- utilizator nou
vreau sa intreb si eu ceva:nodul pe care il faci e preferabil sa il faci direct pe inelul jigului sau e de preferabil sa se faca la cativa cm mai sus si jigul sa
"stea" intr-o bucla? mi se pare ca am vazut pe cutia unui vobler de la SALMO cred ca sugerau un nod din a 2 varianta,cea cu bucla
"stea" intr-o bucla? mi se pare ca am vazut pe cutia unui vobler de la SALMO cred ca sugerau un nod din a 2 varianta,cea cu bucla
a pescuii nu inseamna neaparat a prinde peste
-
- utilizator nou