Intrebare pt Dady ... si nu numai

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 10 Noi 2005, 13:46

Am intercalat , dar nu prea imi place .Inca ma mai gandesc la o solutie fara fier intre, poate un alt nod .
Oricum de rupt se rupe la nod cand agatz si trebuie sa rup firul nicidecum la monstri..Ce sa-i faci, asa-i pe la noi nu stii cand cand te intalnesti cu o cioata noua.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Noi 2005, 13:58

Mai mugure mai, ceva ceva trebuie sa se rupa, nu? Eu folosesc fierul intre si la microvoblere, cred ca ai vazut. Nu este absolut nici o problema. Functioneste PERFECT. Sper ca atunci cind mai vi pe aici o sa-ti fac o surpriza tare. De bine .
Dady

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 21 Dec 2005, 17:23

Multumesc lu nea Jean pt sfatul dat pt bat ....acum am un BASS PRO MICROLITE(cod 38-144-050-00 )de 7' 2-8lb, inca nu l-am scos la apa dar pare exact ce imi doream.Am avut putine emotii sa nu fie prea moale dar e numai bun.

Vreau sa cumpar acum o mulineta Daiwa si m-am oprit la Theory si la Tournament SS ... au acelasi pret ..... e vreo diferenta intre ele???? pe care sa o cumpar???

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Dec 2005, 18:02

Florine, pacat ca nu esti de prin partile alea. Comandasem si eu mai demult (nu prin nea'Jean) un bat din ala (Micro lite), impreuna cu molineta corespunzatoare.
Sosi doar mulineta! Intre timp am imperecheat-o cu un bat de la Energo (Focus Skill SPL ... bla-bla). tot am o nostalgie....

Skillul asta nu imi inspira prea mare incredere, desi e lucrat (prea) frumos.

Sa revii, te rog, cu niste impresii despre batul cu pricina! ok?
near the beer

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 22 Dec 2005, 07:28

Florin M scrie:Multumesc lu nea Jean pt sfatul dat pt bat ....acum am un BASS PRO MICROLITE(cod 38-144-050-00 )de 7' 2-8lb, inca nu l-am scos la apa dar pare exact ce imi doream.Am avut putine emotii sa nu fie prea moale dar e numai bun.

Vreau sa cumpar acum o mulineta Daiwa si m-am oprit la Theory si la Tournament SS ... au acelasi pret ..... e vreo diferenta intre ele???? pe care sa o cumpar???
Florin,

Sunt bucuros ca sfatul meu nu te-a dezamagit si ca iti place batul.Eu nu spun despre ceva ca e bun daca nu am probat,iar si atunci e parerea mea ce poate fii buna sau mai putin buna.Eu am avut doua bete MICROLITE si stiu ca sunt f. bune.
O sa te convingi singur cat de bun e batul mai ales daca raportezi la pretul platit pt. al avea.
E mai bun batul facut de DADY pe blank-ul ALL STAR TITANIUM trimis de mine dar gandindu-te ca numai acel blank in catalogul ALL STAR are pretul $160 si ca trebuie sa mai platesti pt inele de calitate ,maner de pluta si facut,esti mult mai avantajat de pretul relativ mic dat de tine pe bat.

Referitor la mulineta daca vrei sa iei tot recomandarea mea,iti recomand un DAIWA SS TOURNAMENT 700 care e o mulineta f. usoara(198g.) dar solida,frana f.fina si precisa,diametru al tamburului destul de mare pt. o mulineta de aceasta categorie si f. important mai ales daca vei pescui cu fir textil,are rola de ghidare a firului din carbura de siliciu "cut proof" ce nu poate fii taiata de nici un fir,de asemenea firul pe tambur e pus in crucis si astfel la tensiuni mai mari(peste ,agataturi firul nu intra intre celelalte spire ale lui de pe tambur,ca daca ar intra mai ales cu naluci usoare urmatoarea aruncare ar fii mult mai scurta).
Desi are numai trei rulmenti si nu are antirevers instant(avand un joc mic)e mai scumpa ca o DAIWA THEORY care are 4 rulmenti , instant antirevers si merge ceva mai usor.
Amandoua sunt mulinete bune si tu decizi ce vrei.
Ca sa-ti spun daca e buna sau nu SS TOURNAMENT 700 pot sa-ti spun ca eu am luat-o folosita,nu am uns-o,am pescuit doi ani cu ea si datorita faptului ca am scapat-o in apa sarata in toamna asta,am desfacut-o,am spalat-o cu apa calduta si a stat vreo doua luni pe biroul meu pana cand duminica trecuta am curatat-o si uns-o .Merge ca noua,desi nu era noua cand am intrat in posesia ei si am mai si folosit-o fara sa o ung doi ani.La galeria foto poti vedea cum arata firul fireline pe mulineta,ce perfect e pus pe tambur.
Cred ca iti dai seama ca aici pot sa-mi iau ce mulineta vreau si totusi am optat pt. SS TOURNAMENT(700,1300) si cu acestea pescuiesc cel mai mult.
DAIWA SS TOURNAMENT a dovedit calitatile ei in concursurile americane, dintre mulinetele de spinning fiind cea mai folosita(de aici si numele de tournament).

O DAIWA THEORY te costa $84,95 +$7(taxa de 8,25% din Texas)+$25 trimiterea in Romania +comision($15)=$132,iar o mulineta SS TOURNAMENT ce e deja in Romania te costa $100(mulinetele SS TOURNAMENT se vand fara tambur de rezerva,care se poate comanda si costa cca.$30).

La acelas pret cat te-ar costa trimiterea de aici a unei DAIWA THEORY,poti cumpara tot o mulineta f. buna,noua cu tambur de rezerva DAIWA EMBLEM 1500,sau un CAPRICORN 2000,mulinete ce sunt deja in Romania.Contacteaza-l pe DADY si vezi ce poate sa-ti ofere,eventual poti merge pana la el vezi mulinetele si daca iti convine ceva cumperi ,daca nu nu.

Daca ai pe cineva aici in state ce vine acasa nu te mai costa transportul si comisionul,dar mulinetele de care vorbeam ce se gasesc in magazin acum nu mai sunt facute in Japonia ci in Tailanda si calitatea e ceva mai slaba decat a celor facute in Japonia(de aceea mi-am cumparat SS TOURNAMENT folosite dar in perfecta stare de functionare).

Daca te mai pot ajuta cu ceva, in masura in care sunt in stare,o voi face cu placere.

Jean Scurtu

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 29 Dec 2005, 10:52

Nea Jean,
Multumesc pentru sfaturile date.
Am sa iau o SS Tournament, de data asta o sa cumpar printr-un prieten care vine din Canada in Ianuarie. De la Dady as vrea sa cumpar momentan niste voblere.

Multumesc pt detaliile date si LA MULTI ANI!!!!

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 29 Dec 2005, 11:20

@Florin M

Salut,
poate facem impreuna iesirea de incercat noul tau bat.
Am si eu microvoblere Dady dar nu am un bat specializat pentru asa ceva.Si intrucat in sezon am pescuit acum cand vremea e mai inchisa ma gandesc sa fac incercari sa vad cu ce merge cel mai departe samd.
Adica vreau sa vad cat de departe merge cu unul ca al tau.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 29 Dec 2005, 14:27

Ti-am mai spus Mugure,la voblere mici trebuie o "trestie" cum e Monterra mea...vezi,in unele cazuri e chiar bun un bat flexibil,care se incarca in lansare :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 29 Dec 2005, 15:07

Michael scrie:Ti-am mai spus Mugure,la voblere mici trebuie o "trestie" cum e Monterra mea...vezi,in unele cazuri e chiar bun un bat flexibil,care se incarca in lansare :wink:
Pai si cu al tau vroiam sa incerc, dar nu am avut ocazia...
Numai ca ce are Florin M, e chiar din clasa UL, a ta e doar L.
Si a batrana a mea e tot L dar imi pare mai L a ta ca a mea....
asa-s eu, intreb si incerc mai multe pana ajung la optim.... :)
Mugur Dixit !

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 29 Dec 2005, 15:20

Mugurstefan,
Cand o sa mai merg pe la Timis o sa te anunt...
Din pacate nu prea curand ...la ce nivel este acum.

Scrie răspuns