Intrebare pt Dady ... si nu numai

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 09 Noi 2005, 23:45

Dady scrie:Mai baieti,am citit si eu cam in fuga ce spune Jean si sa stiti ca spune adevar.
Referitor la fire, Fireline de 4 lb. este excelent, pentru cine vrea, se poate si cu monofilament, dar si eu care iubeam tare mult pescuitul cu mono , dupa ce Jean mi-a trimis o bobina de Fireline de 4 lb, nu am mai dat cu mono in pescuitul de spin.Intr-adevar ce zice Jean este adevarat ca ce simti in pescuitul cu fusion de la fireline nu vei sintii cu nici un fir mono. Este foarte rigid si transmite in mina si chiar forta cu care loveste o frunza pe apa.
Dady
Ei , Nea Dady, cand v-am aratat firul Fireline de la Nea JEAN cand ne-am intalnit prima data erati inca rezervat.Acum ati prins gustul pescuitului cu el ! :lol:
E adevarat ca daca dai cu textil si mai ai si bat rigid simti vibratia voblerului in mana si cand ai luat o frunza in barbeta imediat stii acest lucru.
Daca mai dai si cu Fireline de 6lbs arunci si voblere usoare departe!
Mai pune si faptul ca tine mult mai mult in timp si ai mai gasit un avantaj, unul economic.
Multumesc pe aceasta cale lui Nea Jean pentru sfat si amabilitatea de a imi inlesni intrarea in posesie lui.
De la d-voastra am primit un contra argument in persoana unui mono de 0.14, foarte bun de asemenea pentru lansatul nalucilor usuare dar inca nu pot spune exact care e mai potrivit pentru aruncatul nalucilor mici, gen microvoblere Dady de 2cm. Poate o sa fac o partida speciala de casting pentru a ma edifica. :)
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Noi 2005, 07:04

Mugur, totul se judeca in avantaje si dezavantaje. Ai perfecta dreptate ca aveam o anume rezerva fata de FIRELINE. Jean mi-a spulberat-o. Asa este, avantajele pe care le ofera FIRELINE de ex cel de 4 lb, cel mai subtire sint net superioare dezavantajelor.In schimb trebuie facuta o remarca. Daca analizam ca 4 lb inseamna ceva sub 2 kg , si ca daca ne punem mintea sa tragem de firul de 4 lb(atentie protejati-va miinile sa nu aveti urmari) vom constata cu stupoare ca nu putem sa rupem acest fir. Ori nu avem suficienta vlaga, ori americanii au gresit cind au inscriptionat acest fir, ori ca 4 lb are si conotatie de diametru pentru a furniza informatia consumatorului ca bfirul este de o anume subtirime.Dar sa lasam gluma de-o parte, firul este f tare, nu-l rupi in mina. Si sa stiti ca si la nod este tot aceiasi chestie. Eu il folosesc pe o varga de 2,7m dupa cum spunea Jean, ALSTAR TITANIUM, blank primit de la Jean si pe care l-am aranjat., cu o mulineta Daiwa SS 700, si este un ansamblu cred eu aproape perfect. Asta sub rezerva ca perfectiunea nu poate fi atinsa. Si eu am motive serioase sa-i aduc multumiri prietenului Jean, cind spun prietenului nu ma gindesc numai la mine, ci al pescarilor nostrii.
Dady

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 10 Noi 2005, 09:29

Am si eu o intrebare daca se poate: un bat de casting de calitate la ce pret ajunge (ma intereseaza tot pentru pescuitul cleanului cu voblere de pana la 5g). Am avut unul care l-am cumparat ieftin, dar de o calitate indoielnica, de aceea as dori achizitionarea unui "calumea". Multumesc anticipat pentru sfaturi. Doresc sa precizez ca suma maxima care doresc sa o investesc in acest bat este de 80-100 euro, de aceea, as vrea sa stiu daca in banii astia gasesc ceva

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 10 Noi 2005, 09:39

dr.pike scrie:un bat de casting
bat de casting = bat cu mulineta de baitcasting (tambur rotativ)?

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 10 Noi 2005, 10:18

Mulineta o am...si m-am si obisnuit cu ea...vreau doar batul... adica un bat special pt casting (cele cu acel "pinten" pe partea inferioara)! SCuze pentru ignoranta, dar nu stiam cum sa ii zic - inca nu am un an de cand am incercat sa pescuiesc cu astfel de "scule", dar vreau sa insist deoarece in unele situatii mi s-au parut mai OK decat cele clasice de spining

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Noi 2005, 10:39

"tragaci" , de la "trigger"
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 10 Noi 2005, 10:48

Nu cred k poti lansa asa greutatimici cu echipament de casting. Sunt de la clasa ML de putere in sus. Tu vorbesti de L(light). Eventual de la 5g in sus, da pana in 5 g nu prea cred k iti va folosi. Vei putea face doar lanseuri scurte. Poate n-am dreptate, da asa stiu k e.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 10 Noi 2005, 11:58

uite niste linkuri pentru un combo dedicat nalucilor usoare:
http://216.239.39.104/translate_c?u=htt ... uage_tools
http://216.239.37.104/translate_c?u=htt ... uage_tools
http://www.japantackle.com/Daiwa_reels/ ... o_Bait.htm
http://www.plat.co.jp/english/bass/daiw ... presso.htm

daca e sa revin cu picioarele pe pamant gasesti cate un model (toate din 2 bucati) cu puteri de aruncare mici aici:
http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... rchResults
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
http://www.stcroixrods.com/rods/default ... ction=spin

cred ca trebuie sa te mai interesezi de ce poate mulineta pe care o ai.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 10 Noi 2005, 12:08

Dady scrie:....Daca analizam ca 4 lb inseamna ceva sub 2 kg , si ca daca ne punem mintea sa tragem de firul de 4 lb(atentie protejati-va miinile sa nu aveti urmari) vom constata cu stupoare ca nu putem sa rupem acest fir. Ori nu avem suficienta vlaga, ori americanii au gresit cind au inscriptionat acest fir, ori ca 4 lb are si conotatie de diametru pentru a furniza informatia consumatorului ca bfirul este de o anume subtirime.Dar sa lasam gluma de-o parte, firul este f tare, nu-l rupi in mina. Si sa stiti ca si la nod este tot aceiasi chestie. ....
Dady
Si mie mi se pare mai tare decat ar scrie pe el.Eu am de 6lbs(2.7Kg).In combinatie cu leader fluorocarbon cedeaza mai repede la nodul cu leader.
Poate ar trebui alt nod.Am ramas pe Uni-to-uni .
Cred ca in privinta asta ar trebui sa-l intrebam pe Nea Jean,daca americanii au gresit cand au trecut 4 sau 6lbs rezistenta sau echivalentul in grosime.
Pare oarecum anormala a doua varianta , dar mai stii cume cu americanii ? :wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Noi 2005, 12:30

Mugur, intercaleaza intre Fireline si Florocarbon, un foarte mic virtej si practica nodul matisat. Uite, cind ne mai intilnim sa-mi aduci aminte sa te invat un nod universal si foarte bun nu numai in pescuitul spin dar in toate tipurile de pescuit si nu conteaza grosimile care se leaga. Referitor la taria firelor fireline, nu cred ca e vorba de vro greseala ci mai repede americanii se orienteaza sa dea apreciere complexa firelor asociind aceast indice cu grosimea firului. Dar mai este o gluma. Alte fire multifilare produse de alte firme posibil chiar concurente trec in dreptul rezistentei firului cu ceva mai mult de 6 lb(pt fire care au practic aceiasi grosime), spun de 6 pt ca de 4 lb nu am vazut de cit la fireline. Asta parca mai conteaza. Oricum nu-l rupi pe asta dapai pe unul care e cu ceva mai mult.Salut.
Dady

Scrie răspuns