incepator necesita sfaturi :-)

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sk1llzz
utilizator nou
utilizator nou

incepator necesita sfaturi :-)

Mesaj de sk1llzz » 02 Oct 2010, 18:40

salut,
m-am apucat si eu de curand de pescuit , cu un bat pe care l-am primit cadou.
batul e un BERKLEY PHAZER 2 SPIN 702L - 2.10m, 3-15g,
iar mulineta e Cormoran Corcast 8PIF SUPER JET 2500.
Pe mine m-ar tenta o pescuiala la rapitor in general.(stiuca , salau,clean, chiar daca nu e rapitor pur sange, si poate chiar pastrav)
intrebare mea ar fi daca undita e indicata ptr asta?
sau
ptr ce pesti ar fi indicata?

daca nu e ok, recomandati-mi voi un bat de 2.10 ptr rapitori in general
mersi

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Oct 2010, 19:26

Salut ! si ...Bun venit ! :D

...batul pe care il detii momentan , este un bat din categoria celor Light care se preteaza la pescuitul pestilor de talie mai mica....clean , biban chiar si pastrav
...nu vei putea folosi fir textil deoarece inelele din crom SS304 vor fi taiate rapid de acest fir
...un bat "universal" nu exista...dar de asta o sa te lamuresti pe parcurs

Fir intins !...tuturor. :wink:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 02 Oct 2010, 20:08

Cred si eu ca e un bat foarte bun pentru clean, dar nu te juca cu stiucile, ca-ti rupe batzul ca pe-un stix. Pentru pesti mai feroce ia-ti un batz mai tare, un MH, 15-40 sau 20-50....fire-ntinse! :wink:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Oct 2010, 20:40

shimano scrie:Cred si eu ca e un bat foarte bun pentru clean, dar nu te juca cu stiucile, ca-ti rupe batzul ca pe-un stix. Pentru pesti mai feroce ia-ti un batz mai tare, un MH, 15-40 sau 20-50....fire-ntinse! :wink:
Domnule coleg ,eu pescuiesc la stiuca de vre-o 4 ani cu linguri cu un bat Rainshadov custom ,cu putere de aruncare 3-10,5gr si inca nu mi-a rupt nici o stiuca batul ....si crede-ma ca am in palmares si stiuca de 1 m prinsa cu acest bat ....ce sa fie oare ? Oi fi avut eu noroc sau nu trebuie bete MH neaparat?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 03 Oct 2010, 17:08

Batul numai pescarul rupe :)

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 03 Oct 2010, 21:24

se poate sa-l rupa stiuca daca musca tare de el :D

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Oct 2010, 21:47

sk1llzz,
In general o lanseta o alegi functie de nalucile pe care vrei sa le folosesti, dupa tipul de apa in care dai (balta, rau, linistit, curenti, etc.) si abia apoi dupa pestii pe care vrei sa-i prinzi. Asa cum zicea si valistrati, poti pescui cu ea linistit si la stiuca, atata timp cat nu vei dori sa arunci naluci mai grele decat duce batul. Nici el nu va folosi aceeasi lanseta, daca va da cu o oscilanta DAM de 30 de grame sau cu jerkbait-uri grele, de exemplu, desi tot dupa stiuca va da.
In concluzie, ai un bat cu care vei putea pescui orice, atata vreme cat nu vei incerca sa dai cu naluci mai grele de 10-12g. Si da, nu folosi fir textil pe inelele alea.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 03 Oct 2010, 22:28

valistrati scrie: Domnule coleg ,eu pescuiesc la stiuca de vre-o 4 ani cu linguri cu un bat Rainshadov custom ,cu putere de aruncare 3-10,5gr si inca nu mi-a rupt nici o stiuca batul ....si crede-ma ca am in palmares si stiuca de 1 m prinsa cu acest bat ....ce sa fie oare ? Oi fi avut eu noroc sau nu trebuie bete MH neaparat?
problema poate nu e ca nu scoti o stiuca de un metru cu un bat ultralight, desi iti trebuie totusi putin noroc si experienta la faza asta :lol: problema e ca stiucile de un metru halesc mai degraba voblere mari sau foarte mari si alea nu o sa le lansezi foarte des fara sa nenorocesti varful oricat de meseriash ar fi el.

@sk1llzz: nu-i rau berkley phazer, la clean, pastrav, bibaneala, poate chiar la salau, poti sa te distrezi de minune cu el. daca abia te-ai apucat de pescuit, cel mai important e sa te duci la garla si sa uzi naluci de toate felurile, inainte sa te bagi in echipament mai serios. cu timpul iti dai seama tu singur ce iti place si ce iti trebuie... :wink:
baga un monofil mai calumea pe mulineta, eu zic ca asta ar fi mai bun pentru inceput, e mai elastic si "iarta" mai degraba greseli de incepator, tai-o la balta si "linge sange" :lol: , cazi prin apa, baga-ti vreo tripla doua prin obraji.... :lol: te descurci tu pan la urma.

fire zbuciumate!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 03 Oct 2010, 22:38

Georgica de unde ai scos-o pe-asta: problema e ca stiucile de un metru halesc mai degraba voblere mari sau foarte mari...
N-as fi atat de sigur pe o astfel de concluzie. Stiu unul care innebuneste stiuci peste 5 kile cu linguri de 5 cm si 5-6 grame. Si nu i se-ntampla rar...
Dar na, fiecare cu "stolul" lui...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 03 Oct 2010, 22:55

bravo lui, jmecher omu :lol: daca ar incerca cu 15-20g ar prinde poate si de 15-20 de kile... :lol: eu as zice ca ai pur si simplu mai multe sanse sa prinzi o cumatra capitala la linguri sau in general naluci mari. depinde acuma si pe unde pescuiesti na.... eu daca m-as specializa pe stiuca mi-as lua voblere si linguri de la 15-20g in sus, parerea mea.

Scrie răspuns