Inaintas de fluorocarbon
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Inaintas de fluorocarbon
Depinde de conditiile de pescuit. Pe adancimi mari poti incerva niste pilkere iar cand se hraneste pe la 5-6m in masa apei incearca niste plastice cu vibratie discreta sau chiar si fara.
Sustin spusele colegului ! Ca brand as mai adauga asta : http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 41720.htmlDan Stefan C. scrie:Eu folosesc un inaintas de fluorocarbon intotdeauna, indiferent de specia de pesti vizata. Doar diametrul difera. Mai subtire la pastrav/clean/biban (0,16 - 0,18), la salau 0,20 - 0,25 iar la stiuca 0,49+. Il folosesc in permanenta pentru ca rezista mult mai bine la abraziune decat orice fir textil, iar pe rauri sau lacuri de munte unde apa este foarte limpede, faptul ca este aproape invizibil reprezinta un alt avantaj.
Ca si branduri poti incerca Varivas, P-Line sau Sufix.

Cu 80 ron cumperi 150 m de Seaguar, un fluorocarbon de foarte buna calitate..
180 m, chiar si 229m la 4-6-8-10 lbtito scrie:Cu 80 ron cumperi 150 m de Seaguar, un fluorocarbon de foarte buna calitate..

Multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect.
Acum curiozitatea mea este, se simte o diferenta considerabila intre inaintas de fluorocarbon si fara inaintas?
Intrebarea se refera la experienta voastra proprie si nu la un best practice plasat de ceva firma producatoare.
Ok, investesti 200 in 2-3 role cu diametru diferit (vorba aia, pt orice situatie), inveti noduri FG si mai stiu eu care, dar merita efortul?
Prefer sa nu stranesc polemici pe tema asta, vreau doar sa invat si sa-mi inbunatatesc spiningul.

Acum curiozitatea mea este, se simte o diferenta considerabila intre inaintas de fluorocarbon si fara inaintas?
Intrebarea se refera la experienta voastra proprie si nu la un best practice plasat de ceva firma producatoare.
Ok, investesti 200 in 2-3 role cu diametru diferit (vorba aia, pt orice situatie), inveti noduri FG si mai stiu eu care, dar merita efortul?
Prefer sa nu stranesc polemici pe tema asta, vreau doar sa invat si sa-mi inbunatatesc spiningul.

Multa lume, putini oameni...
Da, merita din plin, mai ales daca pescuiesti pe ape curgatoare unde abraziunea e foarte mare si invizibilitatea fc iti ofera sanse mult mai mari de a avea mai multe atacuri (mai ales atunci cand apa e foarte limpede. Restul avantajelor le-am enumerat mai sus.eu scrie:Multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect.
-
- senior
Merita si pe statatoare. Categoric creste sansa de atac, mai ales cand salaul e mai mofturos. Exceptand stiuca si somnul eu nu dau pe textil fara leader de fc. Folosesc inaintas de fc si cand plutaresc la crap-caras si se simte diferenta.
Diferenta de la cer la pamant !eu scrie:Multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect.
Strict pe ape curgatoare (in cazul meu Dunarea), folosirea fluorocarbonului are avantajele enumerate mai sus de colegi.eu scrie:Multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect.
Daca se pescuieste fara inaintas, nu ai sa joci naluca in "dinti de ferastrau" , stiind ca salaul ataca in cele mai multe cazuri "pe cadere".
Cu inaintas, multifilamentul, de la intrarea in apa si pina la legatura cu el are o forma concava, iar de la legatura pina la jig are o forma convexa, la jucare nalucii din lanseta se obtine astfel o evolutie aproape ca "dintii de ferastrau" si de aici mai multe atacuri.
Era pe undeva si o poza, dar nu o mai gasesc, care facea mai mult decat am scris eu aici.
ca pescar de apa nu de "google" iti recomand sa uiti de flocarbonu ala...
fir intins
fir intins