Inaintas de fluorocarbon

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: Inaintas de fluorocarbon

Mesaj de adrian99 » 19 Feb 2016, 21:39

vrei neaparat fluoroacarbon...cumpara o rola de 300m,pescuieste asa,vezi ce rezultate obti...
apoi cumpara textil(gasesti pe net cam tot ce vrei)mergi cu varianta-inanintas fluorocarbon,pescuieste si asa

avantajele si dezavantajele o sa le afli singur.......poate :lol:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: Inaintas de fluorocarbon

Mesaj de johnnybravo » 19 Feb 2016, 22:10

eu scrie:Am mai multe nelamuriri legata de fluorocarbon si de cum ar trebui folosit, deci lista de intrebari:

1. La stiuca, unde se foloseste struna(din diferite materiale), mai are sens un inaintas de fluorocarbon?
2. La somn/salau/biban/clean folositi inaintas de fluorocarbon?
3. Cam ce lungime ar trebui sa fie inaintasul si ce grosime raportat la speciile de pesti anterior mentionate? (poate si ceva recomandari)
4. Orice altceva ar merita mentionat legat de inaintas...

:respekt:
1. Sensul pe care il gasesc eu: rezistenta mai mare, utila in zonele cu vegetatie sau crengi, stuf, vizibilitate redusa a liniei in zona de actiune a nalucii.
2. Da
3. In functie de zona unde pescuiesti si talia pestilor:
- la somn, intre 1.5-4m, grosime de la .45 la .75, altii dau cu 1mm, in functie de loc si talia pestilor din zona
- la salau, 1-1.5m, grosime .30-.35
- biban, e putin in zona mea, nu dau special dupa el asa ca intra ori pe echipamentul de stiuca ori pe cel de salau
- clean, dau dupa el f rar, dau cu mono sau cu echipamentul de salau
4. am folosit yo-zuri mirage, yo-zuri h2o, seaguar, ygk, duel... Exista variante mai ieftine ca leaderul si anume fluoro ca linie principala dar si mono simplu, la salau uneori nu conteaza atunci cand manca pe orice guma :)

Scrie răspuns