Hai cu caldura / vremea buna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Hai cu caldura / vremea buna
Stiu ca unora dintre voi va era dor de mine:).. sau nu:))
aveti cumva idee daca s-au mai dezghetat baltile?
In jurul bucurestiului pe unde pot sa ies si eu pe natural la o partida in weekend?
Argesul e ff tulbure perioada asta, nu am talente pentru pescuit pe arges acum.
Balti, zone linistite, e ok? (ca tot pescuiesc de la birou)...
a plouat si a fost temperatura cu +, ma gandesc ca poate e dezghetat...
aveti cumva idee daca s-au mai dezghetat baltile?
In jurul bucurestiului pe unde pot sa ies si eu pe natural la o partida in weekend?
Argesul e ff tulbure perioada asta, nu am talente pentru pescuit pe arges acum.
Balti, zone linistite, e ok? (ca tot pescuiesc de la birou)...
a plouat si a fost temperatura cu +, ma gandesc ca poate e dezghetat...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Re: Hai cu caldura / vremea buna
cred ca maine incerc si eu o ieseala. n-am idee unde, parca vad ca ajung iar pe ciurel...
daca mai astepti pana duminica, poate mergem mai multi 

Valeriu se prinde bine si pe frig. Hai sa ti arat o captura. Poate te stimuleaza sa iesi chiar si maine la pescuit. Totusi arata vant puternic in ambele zile. Iti trimit mp.
Haha, azi pe soare si vreme frumoasa, am facut 600 km cu masina, si evident ca nu am avut timp. maine pe ploaie, poate sa si ninga (ar fi mai bine) ... arde !!! ma duc !!!!!!!! dar pe lac, nu pe curgator! Merci pt m.p. Vampir.
azi am iesit (Dunare) si eu pret de 1 h dar slab..pe la 10 a venit un vant destul de puternic...maine o luam de la capat...
ieri am fost pe dambovita cu un neofit. dadusera drumul la baraj si se simtea curentul bine de tot. plus vant, plus fir ceva mai gros, plus jig usor, plus lanseta moderata- cand il intrebam pe om daca simte cum se taraste jigul pe fundul apei se uita la mine ca la cineva diliu
intre noi fie vorba, se simtea cimentul in lanseta, dar slab de tot...
a, si daca tot eram in zona, am trecut pe la total fishing. sa ii arat omului tot drumul pierzaniei. mi-am luat un bat de match, ca am un hol destul de lung
e, cat imi impachetau/facturau matchul, am pipait si lansetele de rapitori. Frate, pari toate. Rapture, lamiglas, shimano - am pus mana pe vreo 10 cu varf subtire- toate erau de la fast in sus, dar si foarte foarte rigide. sau asa mi se pare mie. comparativ cu actiunea unui turel/ sa nu mai zic de finetail/ de la major craft, astea mi se par infiorator de rigide, as da doar la salau cu mono de match, sa preia macar firul ceva din socuri, daca nu lanseta...
personal, incep sa am indoieli in the american fishing way de pe la noi, mai degraba trag spre japonezi. insa as vrea sa imi fac o idee de ansamblu luand in calcul si producatorii europeni. daca aveti sugestii de branduri europene care sa merite o pipaiala, aruncati cu ele...eu vreau sa vad michel pezoanele si savage gearurile...

a, si daca tot eram in zona, am trecut pe la total fishing. sa ii arat omului tot drumul pierzaniei. mi-am luat un bat de match, ca am un hol destul de lung

personal, incep sa am indoieli in the american fishing way de pe la noi, mai degraba trag spre japonezi. insa as vrea sa imi fac o idee de ansamblu luand in calcul si producatorii europeni. daca aveti sugestii de branduri europene care sa merite o pipaiala, aruncati cu ele...eu vreau sa vad michel pezoanele si savage gearurile...
Normal daca pescuiesti pe lacul morii sau dambovita sa doresti progresive. Insa sa te vad cu ofseturi pe agaturi daca iti mai convine vreo balanganicioasa.
Dragos, ieri am fost super busy, am uitat complet sa te sun. Am fost in schimb azi, o vreme oribila, insa natura iti incarca bateriile si pe cea mai horror vreme!... Foarte misto, desi nici o captura, doar un atac care m-a convins ca incepe sa se dezmorteasca si cumatra, si bucuros ca macar am avut o secunda de adrenalina, am plecat spre casa dupa o partida de vreo 2-3 ore.
Am o intrebare pentru cei care stiu: tocmai am primit un fluorocarbon, chiar imi doream asa ceva. Aveti idee cum se fac strunele din fluoro sau daca e mai bine sa-l leg inaintas? e destul de rigid, are 0.48, deci destul de greu cu nodul de finetze pe agrafa...sau impletit cu textil pentru inaintas.
aaa, si inca ceva, f***i offsetu masii, daca aveam ancora era pe mal, dar intr-o vegetatie inca mare, se pare ca doar offsetu mi-a dat rezultate, lasandu-ma sa plimb plasticu pe fund...
solutii pentru ancore contra agatatura?
Am o intrebare pentru cei care stiu: tocmai am primit un fluorocarbon, chiar imi doream asa ceva. Aveti idee cum se fac strunele din fluoro sau daca e mai bine sa-l leg inaintas? e destul de rigid, are 0.48, deci destul de greu cu nodul de finetze pe agrafa...sau impletit cu textil pentru inaintas.
aaa, si inca ceva, f***i offsetu masii, daca aveam ancora era pe mal, dar intr-o vegetatie inca mare, se pare ca doar offsetu mi-a dat rezultate, lasandu-ma sa plimb plasticu pe fund...

razvan(mihuta)de la WSB are un articol privind confectionarea strunelor din fluorocarbon
el recomanda grosimi mari(0,60-0,80) atat pentru rezistenta dar mai ales pentru obtinerea efectului de "parasuta"
struna trebuie verificata foarte des riscul de rupere fiind mare(datorita ciupirii firului de catre dinti,operculi)
el recomanda grosimi mari(0,60-0,80) atat pentru rezistenta dar mai ales pentru obtinerea efectului de "parasuta"
struna trebuie verificata foarte des riscul de rupere fiind mare(datorita ciupirii firului de catre dinti,operculi)