Hai cu caldura / vremea buna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: Hai cu caldura / vremea buna

Mesaj de adrian99 » 03 Feb 2015, 13:09

valeriu,orice struna de fluorocarbon(indiferent de grosime)va ceda :)
e drept un 0,5 va ceda mai usor decat un 0.8(cu grosimi mici cam dispare efectul de"parasuta").plusuri si minusuri
referitor la sertizare da iti trebuie cleste separat si trebuie stranse foarte bine.ar fi mai bine de masina...

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 03 Feb 2015, 13:25

Valeriu,

Conteaza cum ataca stiuca. Daca ataca dinspre cap naluca, sanse mari sa taie (am avut taieturi pe fluoro de 0,7 din teapa, fara sa apuc macar sa simt pestele). Asta se intampla in special cand stiuca este foarte activa. In rest, am dat si prins si cu 0,38.
Din experienta mea, daca nu-ti taie din atac sau teapa, in general o scoti.
Strune din comert am folosit si eu, dar acum mi se fac singur. Scumpe si, ce am folosit eu, proaste componentele. Mult mai ok este sa ti le faci singur, sa pui o agrafa de calitate si sa strangi bine inelele de sertizat.

lupishor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupishor » 07 Feb 2015, 10:31

Dar difera atat de mult un cleste de 80 lei fata de unul de 40- 50 lei? Face ala scump ceva mai mult sau e doar marketing si nume?

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 07 Feb 2015, 18:31

Acum am terminat de facut cateva strune.
Am luat bride, agrafe si varteje, flourocarbonul, si mi-am luat un cleste de sertizat de 20 lei de la un magazin. Cleste de sertizat normal, cum folosesc electricienii. am zis ca merge. cand l-am incercat, mi-a facut un sant urat si la un moment dat cand am tras, s-a rupt in zona bridei.
Apoi am luat un patent, si am strans o brida noua cu firul in ea, din aproape in aproape. solutia CASTIGATOARE!. ca sa vad daca s-a fixat bine, am apucat cu clestii de ambele extremitati (agrafa si vartej pe care am pus bride "sertizate" cu patentul) si am tras. concluzie. Brida nu a cedat, firul nu a cedat, agrafa s-a indoit!

Conculzia mea e ca se poate fixa brida pe struna si cu patentul ... urmatoarele 3 strune le-am probat la fel, dar mai cu blandete. Foarte bine fixate !!
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Daniel1m
junior
junior

Mesaj de Daniel1m » 07 Feb 2015, 20:29

valeriu28 scrie:Acum am terminat de facut cateva strune.
Am luat bride, agrafe si varteje, flourocarbonul, si mi-am luat un cleste de sertizat de 20 lei de la un magazin. Cleste de sertizat normal, cum folosesc electricienii. am zis ca merge. cand l-am incercat, mi-a facut un sant urat si la un moment dat cand am tras, s-a rupt in zona bridei.
Apoi am luat un patent, si am strans o brida noua cu firul in ea, din aproape in aproape. solutia CASTIGATOARE!. ca sa vad daca s-a fixat bine, am apucat cu clestii de ambele extremitati (agrafa si vartej pe care am pus bride "sertizate" cu patentul) si am tras. concluzie. Brida nu a cedat, firul nu a cedat, agrafa s-a indoit!

Conculzia mea e ca se poate fixa brida pe struna si cu patentul ... urmatoarele 3 strune le-am probat la fel, dar mai cu blandete. Foarte bine fixate !!
brava. zici ca le probam maine daca nu e vremea prea urata?

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 08 Feb 2015, 08:37

Inainte sa gasesc bride si cleste potrivite, strunele de fliorcarbon le matisam cu fir textil si apoi o picatura de superglue, nu a cedat niciuna la imbinare.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 08 Feb 2015, 09:06

Daniel... in loc de cafea, acum beau Theraflu sinus..:)))... nu stiu cum oi ajunge pe proba...

Zvic, am vazut si eu chestia asta, dar mi se pare tare migalos, n -am incercat dar o sa incerc. Pe wsb le fixau cu epoxi dupa matisare.
Eu am mai facut o chestie. Am legat fluorocarbonul pe direct de agrafa intr-o parte si de vartej in cealalta. La fel de rezistent... :) doar ca e nodul putin mai mare. E o solutie de luat in calcul legarea pe direct fluoro de agrafa/vartej ?

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 08 Feb 2015, 09:53

valeriu, baga orice doftorie e nevoie, in weekendul urmator cred ca sunt 15 grade :))

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 08 Feb 2015, 11:41

Pfff...balesc numai cand ma gandesc la vremea buna:))

speedo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de speedo » 09 Feb 2015, 18:53

Gardos scrie:valeriu, baga orice doftorie e nevoie, in weekendul urmator cred ca sunt 15 grade :))
Recomandarea mea:
Imagine Imagine
Nu mai putin de 15/zi macar 200 zile/an...a se citi cu atentie prospectul bla bla :mrgreen:

Scrie răspuns