Hai cu caldura / vremea buna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Hai cu caldura / vremea buna
valeriu, nu-i bai. mi-au furat oglinzile laterale si de-aia am ramas loco in we, mi-e tarsa sa conduc fara ele.
@gogol: nu spun ca nu au rost lansetele fast si rigide, spun doar ca mi se pare foarte ciudat ca ele sa reprezinte marea majoritate a optiunilor de cumparare. oare majoritatea romanilor pescuiesc doar prin livezi scufundate? sunt circumspect la fel de mult pe cat sunt curios si deschis...
Aha!! am gasit articolu' ...
Ok, am gasit si bride, agrafe, varteje, au pe stoc la total, vad ca fluoro chiar si de 0.50 e ok, si sper ca il voi folosi cu succes atat la stiuca dar si la salau. (macar de-as prinde vreunu)
Idea cu bridele, ok, daca eu am firul de 0.5 probabil voi lua bride cu diametrul interior de 1mm sau 1.2mm. dar cum le fixez pe fir? imi poate spune cineva? am gasit un cleste de sertizat bride, dar e vreo 80 lei, ... un cost pe care nu il luasem in calcul
)
Ok, am gasit si bride, agrafe, varteje, au pe stoc la total, vad ca fluoro chiar si de 0.50 e ok, si sper ca il voi folosi cu succes atat la stiuca dar si la salau. (macar de-as prinde vreunu)
Idea cu bridele, ok, daca eu am firul de 0.5 probabil voi lua bride cu diametrul interior de 1mm sau 1.2mm. dar cum le fixez pe fir? imi poate spune cineva? am gasit un cleste de sertizat bride, dar e vreo 80 lei, ... un cost pe care nu il luasem in calcul

Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
valeriu,se gasesc de cumparat(gata facute)pe mai toate magazinele on-line 

Nu, marea majoritate a romanilor nu se sfiesc in a o "pune" si pe cate un crapGardos scrie:@gogol: nu spun ca nu au rost lansetele fast si rigide, spun doar ca mi se pare foarte ciudat ca ele sa reprezinte marea majoritate a optiunilor de cumparare. oare majoritatea romanilor pescuiesc doar prin livezi scufundate? sunt circumspect la fel de mult pe cat sunt curios si deschis...

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Adrian, stiu ca se gasesc gata facute, dar eu daca tot am acum 25m de fluorocarbon, macar sa imi fac singur. Bridele nu costa mai mult de 5 lei, agrafele si vartejele la fel, si imi fac 30 strune !... Deci stiti cumva cum se sertizeaza bridele de fir? e imperios necesar un cleste de-ala?
Peste rapitor in Romania a inceput sa fie din ce in ce mai rar. Singurele locuri unde il mai gasesti, mai ales capturi mai mari, sunt lacurile cu foarte multa agatatura unde se preteaza exclusiv pescuitul la offset. In opinia mea pt pescuitul la offset se folosesc cotoroante, mai ales ca mie imi place sa ascund si varful carligului in guma deoarece si offsetul se poate agata.
valeriu asa cum ti-am spus:cauta in arhivele wsb-ului si-o sa gasesti acolo ceea ce te intereseaza
avantajul strunelor din fluorocarbon se vede atunci cand folosesti naluci mari(glidere,jerkuri,crankuri)
pentru gramaje mici(atat la softbait cat si hardbait)se pot utiliza strune din wolfram,surflon,etc

avantajul strunelor din fluorocarbon se vede atunci cand folosesti naluci mari(glidere,jerkuri,crankuri)
pentru gramaje mici(atat la softbait cat si hardbait)se pot utiliza strune din wolfram,surflon,etc
multumesc pentru reply Adrian.
Dar sa stii ca eu ma incapatanez, chiar daca voi folosi mai multe tipuri de naluci si voblere si plastice si etc, sa fac strune din fluoro asta pe care il am acum. un fluoro de 0.50 e usor de taiat de o stiuca de 3-4-5 kg?
am cautat pe wsb, am gasit articolul indicat de tine, am mai vazut niste raspunsuri pe rapitori la alte thread-uri, insa tot nu m-am convins. cleste sau se poate sertiza si altfel? sa ma bata mama daca am gasit ceva similar in arhivele wsb
Dar sa stii ca eu ma incapatanez, chiar daca voi folosi mai multe tipuri de naluci si voblere si plastice si etc, sa fac strune din fluoro asta pe care il am acum. un fluoro de 0.50 e usor de taiat de o stiuca de 3-4-5 kg?
am cautat pe wsb, am gasit articolul indicat de tine, am mai vazut niste raspunsuri pe rapitori la alte thread-uri, insa tot nu m-am convins. cleste sau se poate sertiza si altfel? sa ma bata mama daca am gasit ceva similar in arhivele wsb
la grosimea aia merge sa faci noduri si cu albright legi direct pe fir. dar ai sanse mari sa ti-l taie ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...