Grosime fir la avat ...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 24 Sep 2006, 13:02

marius_m_xxx scrie:... cat despre agatzatori ... apa nu e inca asa de rece incat o baie la ora 3-4 te salveaza de la platit tribut apei ... :wink:
nu stiu in ce conditii gasesti tu avatul,dar la noi se invarte prin curenti turbionari unde apa e adanca...nu m-as da pe mine tribut apei,chit ca am facut inot de performantza.... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 24 Sep 2006, 15:14

@Michael

Pana anul trecut si eu asociam pescuitul avatului cu pescuitul sub hidrocentrala ... adica curent puternic si o coloana de 3-4 metrii de apa ...
Anul asta am dat de el pe o apa de cel mult un metru adancime (cand era scazut faceam slalom cu naluca printre bolovanii ce ieseau din apa)
E un lucru inedit sa dai dupa avat si sa-l vezi cum pleaca de la 2-3 metri de locu unde ai lansat tu ... cum vine cu valu in cap si te plezneshte ... dupa care urmeaza o lumanare sau o intoarcere ce ar baga in boala orice stiuca din zona :wink:
A fost ceva cu totu nou pentru mine ... singuru lucru constatnt fiind curentul foarte puternic

Cat despre facut baie in zona hidrocentralei ... (cel putzin in zona oltului) aproape zilnic apa se oprea in jurul orei 9 ... 9 jumatate ... asa ca locul devenea o veritabila piscina dalata ... so .... no problem there :roll:
Asta nu inseamna ca nu pierzi nici o naluca ... asta e inevitabil (chiar daca vara asta am lasat doar 2 voblere si vre-o 5 twistere) ... Oricum decat o gaura de 2-300.000 in portofel mai bine o piele uda jmatate de ora :P

Cat despre textil ... doar pentru ca eu nu dau cu el nu inseamna ca nu se preteaza la pescuitul avatului ... oricum .... daca totul ar fi standard pescuitul nu ar mai fi asa de interesant

Fir intinse !!!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 24 Sep 2006, 15:36

am prins si eu chiar foarte bine avat intr-o apa care nu depasea cu mult 1 metru adncime, printre ierburi de care ma agatam dupa fiecare 2,3 metri de recuperare.... dar desigur.... curent puternic..... si locul in care rapeau nu era mai departe de 15m de mal.... acolo erau obletii... :)

cat despre textil la avat ... nu pot sa imi dau cu paerea ptr. ca nici io nu am folosit niciodata asa ceva....

io folosesc doar mono, si bete cu actiune parabolica....ca astea imi plac mai mult...

si nici la cauciuce nu am pescuit niciodata ... poate ca ptr. astea imi trebuia ceva mai fast si textil... dar nu ma pasioneaza.... :)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 24 Sep 2006, 19:23

Eu la batul de fibra de sticla prefer textilul si parca prefer batul de fibra + textil decat ala de carbon+mono. La fibra+textil , in curent, simt mult mai bine cum lucreaza voblerul iar atacul se simte mai mult ca si cum avatul s-ar lasa in naluca. Parca si la mono in ultima vreme prefer tot batul de sticla.

Azi am fost pe Somes, avatii erau prezenti, aproape toata ziua am vazut sarituri in diferite locuri, nu foarte multe dar suficient cat sa-i gasesc. Din pacate nu am reusit sa prind nici unul.

In legatura cu uzura firelor datorita abraziunii - cred ca depinde si de locatie. Eu dau mai mult intr-o zona in care sunt tot felul de insulite (functie de nivelul apei), bancuri de nisip, bolovani. Insulitele astea sunt despartite de vaduri destul de mari si in asa fel aranjate ca nu poti trece prin ele decat eventual cu un combinezon de ala pana in piept de care n-am :(. Asa se face ca de multe ori pentru a ajunge cu naluca in locurile mai promitatoare trebuie sa lansez peste cate un banc de nisip sau se nimereste cate un bolovan in calea nalucii si din cauza asta ziceam ca am probleme cu firele subtiri, trebuie mereu sa tai cate o bucata de fir.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 26 Sep 2006, 07:25

sa fim seriosi pentru monofilament nu exista sa nu pierzi metri de fir la fiecare pescuit mai ales cand dai in repezis e apa tulbure si cate si mai cate.

eu pierd pana la 10 metri la un pescuit cea mi se pare rezonabil cand ajung la tambur merg in fortaj vreo 2 - 3 partide si dupa aia in arunc si restul de fir.

eu folosesc 0,2 sau 0,22 de monofilament obisnuit .

Sincer nu am gasit fir mono bun dar am gasit o gramada de fir ca nu sunt bune .
the angler is catching xxx, not by the lure

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 10 Oct 2006, 11:16

ca fire mono..... pot sa spun ca sunt foarte incantat de firele Trabucco ... atat river trout cat si .....match.... nu stiu exact cum se cheama asta din urma...ceva cu T Force Match Pro parca...

la mono este inevitabila pierderea firului... si eu pierd la fiecare partida catiava metrii de fir.... dar am un motiv sa il scimb mai des in felul asta ... :)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns