Grosime fir la avat ...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu folosesc:
Voblere mici (<5cm)
Silver Thread 4 lb
Fireline 4 lb - cu firu asta poti sa te risti si cu naluci mai grele ca sa lansezi departe
Pentru naluci mai mari
Fireline 6lb
Silver Thread 6 - 8... lb
Am mai folosit Stren Magnathin de 6 - f. bun si ala
Cu DAM Tectan de .20 sau .22 am luat tzeapa - sarmos si se rupea extrem de usor, probabil era facatura sau copt. Mentionez ca l-am luat din RO. Poate ca pe Cabelas e alta marfa
Vreau sa-mi iau si un Power pro ceva mai gros dar nu pt. avat
Voblere mici (<5cm)
Silver Thread 4 lb
Fireline 4 lb - cu firu asta poti sa te risti si cu naluci mai grele ca sa lansezi departe
Pentru naluci mai mari
Fireline 6lb
Silver Thread 6 - 8... lb
Am mai folosit Stren Magnathin de 6 - f. bun si ala
Cu DAM Tectan de .20 sau .22 am luat tzeapa - sarmos si se rupea extrem de usor, probabil era facatura sau copt. Mentionez ca l-am luat din RO. Poate ca pe Cabelas e alta marfa
Vreau sa-mi iau si un Power pro ceva mai gros dar nu pt. avat
io ptr. avat (si nu numai) folosesc un Trabucco River Trout de 0,22 cu care inca nu am avut probleme....
ptr. clean biban si in general ptr. voblere sub 5cm folosesc un Trabuicco Match nu stiu cum..... de 0,165 despre care nu am decat cuvinte de lauda... e transparent si nu este deloc vizibil in apa.... si mai si rezista foarte bine ptr. grosimea asta...
ptr. clean biban si in general ptr. voblere sub 5cm folosesc un Trabuicco Match nu stiu cum..... de 0,165 despre care nu am decat cuvinte de lauda... e transparent si nu este deloc vizibil in apa.... si mai si rezista foarte bine ptr. grosimea asta...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Prolema mea cu firul de 0,20 sau 0,22 este ca nu rezista la abraziune. Adica rezista mai bine decat fireline dar locul in care dau la avati este plin de bolovani si nu de putine ori firul se freaca de acestia. P-line, care este un fir copolimer cu invelis de fluorcarbon este destul de ok, rezista mult mai bine la abraziune, dar nici pe asta nu-l gasesc pe piata din RO.
Cred ca trec pe Fireline de 4 sau 6 lbs cu leader de fluorcarbon (pana acuma foloseam mono normal sau P-line ca si leader), sau ce ziceti de asta ?
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... id=0041307
Cred ca trec pe Fireline de 4 sau 6 lbs cu leader de fluorcarbon (pana acuma foloseam mono normal sau P-line ca si leader), sau ce ziceti de asta ?
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... id=0041307
0,22 mi se pare cel mai potrivit.
Nu inteleg de ce va referiti la rezistenta la abraziune?!
Avatul mananca de obicei sus,iar cand nu merge sus si mananca pe fundul apei folositi un plumb jos,legat cu un picior de 0,16.
Pe fundul apei(la apa adanca) mananca doar avatii mari,asa am observat.
Nu inteleg de ce va referiti la rezistenta la abraziune?!
Avatul mananca de obicei sus,iar cand nu merge sus si mananca pe fundul apei folositi un plumb jos,legat cu un picior de 0,16.
Pe fundul apei(la apa adanca) mananca doar avatii mari,asa am observat.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
parerea mea e ca textilul+fluorocarbon leader e sfant,si eu discutam despre mono-uri,dar de cand am inceput sa folosesc textil+fluoro,nu mai am emotii cu agataturile sau cu eventualitatea in care mi-ar intra ceva mai rasarit.
PS:am luat avat de cand folosesc textil+fluorocarbon,deci nu e nici o problema...
PS:am luat avat de cand folosesc textil+fluorocarbon,deci nu e nici o problema...

Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- junior
@Jonin
NU exista problema decat atunci cand bolovanii si obstacolele sunt la jumatate de metru sub pelicula de apa ...
atunci trebuie un pic mai multa atentzie ca bulangiu o taie printre bolovani si la demaraju lui ... oricand poate gasi un bolovan mai in suprafatza shi daca dai cu mono s-ar putea ca naluca ta sa fraternizeze cu ideea de libertate permanenta. Asa ca aici un mono in jur de 0.25 se comporta mai onorabil decat un 0.20. Pana acum un an eram convins ca firul mai subtzire face diferentza ... acum dupa ce am populat Oltu cu naluci ... prefer sa fiu mai barbar in prezentare si mai gentil cu trusa mea de artificiale
Cat despre multifilament la avat ... nu ma incanta asa de tare ideea ... chiar daca are un leader fluocarbon ... parca atacu brutal al avatului nu face casa buna cu lipsa de elasticitate a multifilamentului ... Pt mine mono ramane solutzia in confruntarea cu avatu ... cat despre agatzatori ... apa nu e inca asa de rece incat o baie la ora 3-4 te salveaza de la platit tribut apei ...
NU exista problema decat atunci cand bolovanii si obstacolele sunt la jumatate de metru sub pelicula de apa ...

Cat despre multifilament la avat ... nu ma incanta asa de tare ideea ... chiar daca are un leader fluocarbon ... parca atacu brutal al avatului nu face casa buna cu lipsa de elasticitate a multifilamentului ... Pt mine mono ramane solutzia in confruntarea cu avatu ... cat despre agatzatori ... apa nu e inca asa de rece incat o baie la ora 3-4 te salveaza de la platit tribut apei ...

Teoria e doar teorie,iar practica e total diferita de cele mai multe ori.
Inainte dadeam cu 0.22 sau 0.25,iar de anul asta dau numai cu 0.25 si 0.30(nu va impacientati,dar cu acelasi bat si mulineta mai dau si la fund cu pestisor).
Cel mai mult conteaza locul de pescuit.In functie de loc folosesti si echipamentul adecvat,bineinteles daca iti permiti.
Eu daca pescuiesc in Dunare,tot ce folosesc este dimensionat mai mare decat ce folositi voi.
Chestii de firma nu mai folosesc demult pt ca nu imi permit sa pescuiesc relaxat cu chestii scumpe,iar cand musca pestele poti sa dai cu orice,ca tot prinzi.
Oricum,cel mai important lucru la pescuit e carligul,in caz ca nu stiati.
Si ca o completare,intr-o zi bune la pescuit,la avat s-ar putea sa aruncati in apa toate voblerele si linguritele de firma cand vedeti langa voi pe unul care prinde intruna la tija de umbrela sau fluieras.
A fost o parere la care nu trebuie sa subscrie nimeni.
Inainte dadeam cu 0.22 sau 0.25,iar de anul asta dau numai cu 0.25 si 0.30(nu va impacientati,dar cu acelasi bat si mulineta mai dau si la fund cu pestisor).
Cel mai mult conteaza locul de pescuit.In functie de loc folosesti si echipamentul adecvat,bineinteles daca iti permiti.
Eu daca pescuiesc in Dunare,tot ce folosesc este dimensionat mai mare decat ce folositi voi.
Chestii de firma nu mai folosesc demult pt ca nu imi permit sa pescuiesc relaxat cu chestii scumpe,iar cand musca pestele poti sa dai cu orice,ca tot prinzi.
Oricum,cel mai important lucru la pescuit e carligul,in caz ca nu stiati.
Si ca o completare,intr-o zi bune la pescuit,la avat s-ar putea sa aruncati in apa toate voblerele si linguritele de firma cand vedeti langa voi pe unul care prinde intruna la tija de umbrela sau fluieras.
A fost o parere la care nu trebuie sa subscrie nimeni.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
-
- veteran
-
- veteran