frana mulinetei
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
frana mulinetei
fiind incepator nu prea ma pricep,va rog frumos,imi explicati si mie cum se regleaza frana mulinetei si cum se foloseste in timpul drillului?
in cautarea pestelui cel mare...
-
- utilizator constant
reglaj
Pentru spinning, ti-as sugera mulinetele cu frana pe fata. Ca si regula, frana se regleaza la 1/2 sau 1/3 din puterea de rupere a firului. Iti recomand ca inainte de fiecare partida, sa tragi de vreo 40-50 de fir ca sa "simti" frana. Daca dai cu fir textil e bine sa o strangi mai mult si invers pentru naylon. La salau n-ar fi rau sa dai cu frana mai stransa. Fir intins!
- mihaimircea
- veteran
In timpul drilului nu prea folosesti frana, se foloseste pestele de ia. Adica daca trage tare, frana lasa fir ca sa nu se rupa firul sau lanseta chiar (daca ar fi sa zicem blocata). Evident ca in timpul drill-ului poti sa mai umbli la frana, de exemplu o slabesti daca simti ca firul e tensionat si sta sa cedeze sau sa o strangi daca ti se pare ca ia fir mult prea usor.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
- utilizator constant
In reglarea franei trebuie sa ti cont in aceeasi masura si de actiunea batului cu care pescuiesti. Verifici frana tragand de fir cu mana inainte de a te apuca de pescuit. Nu uita ca trebuie sa iei in calcul si rezerva de putere la intepare. Daca o lasi prea moale ai sansa sa ratezi inteparea, iar daca e prea stransa risti sa rupi batul.
La inceput a fost pasiune,.....acum a devenit OBSESIE !!!
- mihaimircea
- veteran
apropo de intepare, depinde si de modul in care esti obisnuit sa intepi. Stilul ninja sau mai din scurt. am vazut live cum un nene si-a rupt lanseta intepand ca ghiolbanu. Cred ca intepase un bolovan dar nu asta e ideea, omu tinea lanseta paralel cu solul iar cand intepa facea cu cotorul un arc de cam 160 grade, ar fi facut si mai mult daca putea.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
re
daca ai intepat un peste marisor..atunci cand ajunge la 1-2 de mal si te vede...fuge ca sparietu..deci e bine sa slabesti oleaca frana..si dupa ce se departeaza sa o strangi la loc
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
eu nu am prins decat avat,cel mai mare 1kg,nu mi-a pus probleme .dar nu stiu ce inseamna lupta cu un peste mai mare,in cele cateva partide de pescuit nu m-au vizitatmihaimircea scrie:apropo de intepare, depinde si de modul in care esti obisnuit sa intepi. Stilul ninja sau mai din scurt. am vazut live cum un nene si-a rupt lanseta intepand ca ghiolbanu. Cred ca intepase un bolovan dar nu asta e ideea, omu tinea lanseta paralel cu solul iar cand intepa facea cu cotorul un arc de cam 160 grade, ar fi facut si mai mult daca putea.

in cautarea pestelui cel mare...
Re: re
ionutz_gr scrie:daca ai intepat un peste marisor..atunci cand ajunge la 1-2 de mal si te vede...fuge ca sparietu..deci e bine sa slabesti oleaca frana..si dupa ce se departeaza sa o strangi la loc
defineste marisor

cred ca daca ai lanseta solida (hot shot.ul ala de ex) si fir de 15lbs poti sa uiti de slabit frana.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team