pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Tavi
- veteran

Eu reglez "dupa ureche" frana, cam cum regleaza mecanicii avansul la dacie
La prima agatatura(peste sau ragalie), mai fac ceva ajustari din mers. Evident gresesc, dar ma grabesc sa inmoi batzu in apa si n-am rabdare.
Pe langa ce s-a spus mai sus trebuie sa tii cont si de frecarea cu inelele.
Ideal ar fi sa fixezi batul undeva si sa tragi de firul bagat prin inele cu lanseta indoita ca sa vezi ce si cum.
-
avator
- junior

-
Adelin scrie:Sunt mai multe mici detalii de care trebuie tzinut cont la reglajul franei.Cand pescuim la jig, frana treuie sa fie mai stransa, iar cand pescuim la voblere pe rau, la acelas combo, frana va fi reglata astfel incat sa permita pestelui sa ia fir in momentul atacului.

Adelin,chiar vroiam sa te interceptez

am admirat de multe ori galeria cu capturile tale.eu pescuiesc pe un canal cu curent puternic si la dunare ,poate daca ai chef si timp imi dai mai multe sfaturi!
in cautarea pestelui cel mare...
-
ionutz_gr
- senior

-
[quote="leba"]
defineste marisor
cred ca daca ai lanseta solida (hot shot.ul ala de ex) si fir de 15lbs poti sa uiti de slabit frana.[/quote]
da asai..depinde de cata incredere ai in lanseta si in fir

Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
-
Adelin
- Moderator

-
jonah
- veteran

leba scrie:ionutz_gr scrie:daca ai intepat un peste marisor..atunci cand ajunge la 1-2 de mal si te vede...fuge ca sparietu..deci e bine sa slabesti oleaca frana..si dupa ce se departeaza sa o strangi la loc
defineste marisor
cred ca daca ai lanseta solida (hot shot.ul ala de ex) si fir de 15lbs poti sa uiti de slabit frana.
ce frina ?care frina?la un 15 lb tuffline si un bat

stim noi de care ,sub 3,5 kg captura frina mea nici nu ciriie.hai repede repede pe mal you little fishy!! astept martorii sa confirme povestea

-
Adelin
- Moderator

jonah scrie:leba scrie:ionutz_gr scrie:daca ai intepat un peste marisor..atunci cand ajunge la 1-2 de mal si te vede...fuge ca sparietu..deci e bine sa slabesti oleaca frana..si dupa ce se departeaza sa o strangi la loc
defineste marisor
cred ca daca ai lanseta solida (hot shot.ul ala de ex) si fir de 15lbs poti sa uiti de slabit frana.
ce frina ?care frina?la un 15 lb tuffline si un bat

stim noi de care ,sub 3,5 kg captura frina mea nici nu ciriie.hai repede repede pe mal you little fishy!! astept martorii sa confirme povestea

....RESPECT!!!

-
THE-_CROW
- utilizator constant

Adelin scrie:Sunt mai multe mici detalii de care trebuie tzinut cont la reglajul franei.Cand pescuim la jig, frana treuie sa fie mai stransa, iar cand pescuim la voblere pe rau, la acelas combo, frana va fi reglata astfel incat sa permita pestelui sa ia fir in momentul atacului.

...Adelin.....
......cum adica sa ia fir in momentul atacului...

....
-
pikeman
- veteran

-
valeu, fara fir in momentu atacului, eram pe Olt si la vro 20 m de mine se intampla fenomenu, o dat namila, as aproxima min 5kg avat , frana super bine reglata, imi dadeam cu batzul in cap si trageam de fir si abia clinteam frana dupa atac... ma traznit, batzu sa incovoiat instantaneu, nam mai avut nici cel mai mic reflex de intepare, am zis ca in 2 secunde crapa firu, dar nu , a tras de al vro 15 m cum o putut ca io atat tineam batzul la maxim posibil si o scapat ....cam asta e cu luat firu din atac, nu ai intepat fuje chestele

-
jonah
- veteran

fuji distul di tari !

are dreptate Adelin mai ales cind e vorba de avat mare ,peste 3 kg.da ca nebunul in artificiale

la stiuca e putin diferit ,adica hai repidi pi mal fata lu tata

-
pikeman
- veteran

-
nu mai fuji, daca pui tuffline