fitofagul la spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 27 Noi 2006, 23:02

danr scrie:bai frate
eu am raspuns total la misto
si credeam ca o sa iasa o caterinca generala, dar voi vad ca vorbiti serios... :lol:
se pare ca ai fost singurul :P
daca vroiam caterinca, poate deskideam topicul la cafenea.
oricum felicitari, pe mine 50% ma convinsesei mai putin treaba cu jigul intors la cald :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 28 Noi 2006, 09:44

johnny,
fitofagul si crapul sunt specii care nu se pescuiesc la naluci
exista accidente cand mai da cate un crap la twister, dar intamplarile astea le numeri pe degete......

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 28 Noi 2006, 10:14

danr scrie:dar intamplarile astea le numeri pe degete......
la mine se cam intampla sa se termine degetele :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Noi 2006, 11:59

[quote="Gerula"]

Inteleg, deci pentru tine un SS Tournament 700 e o mulineta heavy, iar un forfach de 6lbs e recomandat pentru somnii capitali :lol:. Cum de nu mi-am dat seama, era nevoie de un expert ca tine care sa ma lumineze :D [/quote]

Aah ! Acuma ii o simpla 700 , dupa cum vorbeai mai inainte credeam ca-i numa carcasa de Daiwa , dedesupt defapt era un motor Van Staal facut la comanda , micut dar puternic he! he! Mai lipsea sa spui ca te-ai impotmolit cu masina , si fara frica ai legat mulineta de masina , dupa care ai ales cel mai falnic stejar din zona l-ai inconjurat de trei ori cu jigu , dupa care ai strins frina si ai inceput sa mulinezi usor , incet-incet smulgind caruta de lupta din ghearele noroiului ticalos he!he!

Fir Intins!!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 28 Noi 2006, 12:27

Iti promit ca prima oara cand ma impotmolesc cu masina o sa incerc. S-ar putea sa ai insa cam mult de asteptat :lol: :lol: :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 28 Noi 2006, 18:59

Tavi scrie:
Gerula scrie: Omule, eu n-am facut in viata mea o partida care sa fi fost dedicata crapului la spinning. Dar dand finut dupa strapi/bibi se nimereste destul de des sa intre crap. Asta e.
Te cred, nu "dadeam" in tine.
Mai circula teorie fir subtire = sportivitate sau fara struna la stiuca, etc.
Teoria asta nu-mi e pe plac.
Tavi,

Daca ai pescui langa mine si eu cu fir subtire as prinde dublu decat prinzi tu,ma indoiesc ca nu ti-ai apleca urechea la teoria cu fir subtire....

Sunt destui pescari americani ce pescuiesc pe langa mine si cam "pazesc apa" la spinning in timp ce eu prind si crezi nu crezi o mare parte a succesului meu o are finetea pescuitului+betele lungi.

Din partea mea poti pescui cu franghia si cu parul nu ma deranjeaza doar te vor deranja pe tine rezultatele.

Cred ca sunt putini pescari de spinning care spun ca azi ma duc sa prind pesti peste 10kg. si deci se vor dota ca atare.Partea proasta e ca pestele mare vine can vrea el si daca esti in stare trebuie sa-i faci fata cu ce pescuiesti.
Deoarece eu sunt adeptul unui pescuit fin iti spun ca ma duc la pescuit sa prind peste nu sa dobor recorduri,in general la pesti sub 1kg.,dar daca intamplator agat un peste mare incerc macar sa-l vad la "fata" daca nu pot sa-l scot pe mal.

Cand am pescuit aici la ROLLOVER PASS,GOLFUL MEXIC cu fir de 4lb.(1,8kg.)rezistenta ,un pescar de langa mine mi-a spus ca "aici se pescuieste cu fir de la 15lb.-6,8kg.-in sus" si de atunci au trecut vreo 5 ani si eu pescuiesc tot cu fir de 4lb. si chiar mai prind si peste cateodata.

Fiecare pescuieste cum vrea si mai ales cum stie ca doar tot pescuit se chiama chiar daca altii prind peste si tu nu......

Jean Scurtu

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Noi 2006, 18:56

Fiind unul patit , ten de 8 kg pe lingura de 16g , pescuind la stiuca pe caldarusani , va pot spune ca l-am prins absolut accidental dar atacul a fost similar cu cel al stiucii , pe cadere , ancora de la lingura intrata in buza superioara !

[/url http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=1142 url]

[/url http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=1372 url]

Bat XML 762 1/4-1/8 , fir PP de 8 lbs , dril mai bine de 15 min.

Cred ca tenul , intr-o anumita perioada , papa si pestiuci pe langa maluri !

La anul ma bag din nou , poate cine stie ...... nu ca mi-as face un obicei cu pescuitul la pasnici dar drilul m-a chinuit bine si a inceput sa-mi placa [/url]
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Noi 2006, 20:42

Jean Scurtu scrie:
Tavi scrie:
Gerula scrie: Omule, eu n-am facut in viata mea o partida care sa fi fost dedicata crapului la spinning. Dar dand finut dupa strapi/bibi se nimereste destul de des sa intre crap. Asta e.
Te cred, nu "dadeam" in tine.
Mai circula teorie fir subtire = sportivitate sau fara struna la stiuca, etc.
Teoria asta nu-mi e pe plac.
Tavi,

Daca ai pescui langa mine si eu cu fir subtire as prinde dublu decat prinzi tu,ma indoiesc ca nu ti-ai apleca urechea la teoria cu fir subtire....

Sunt destui pescari americani ce pescuiesc pe langa mine si cam "pazesc apa" la spinning in timp ce eu prind si crezi nu crezi o mare parte a succesului meu o are finetea pescuitului+betele lungi.

Din partea mea poti pescui cu franghia si cu parul nu ma deranjeaza doar te vor deranja pe tine rezultatele.

Cred ca sunt putini pescari de spinning care spun ca azi ma duc sa prind pesti peste 10kg. si deci se vor dota ca atare.Partea proasta e ca pestele mare vine can vrea el si daca esti in stare trebuie sa-i faci fata cu ce pescuiesti.
Deoarece eu sunt adeptul unui pescuit fin iti spun ca ma duc la pescuit sa prind peste nu sa dobor recorduri,in general la pesti sub 1kg.,dar daca intamplator agat un peste mare incerc macar sa-l vad la "fata" daca nu pot sa-l scot pe mal.

Cand am pescuit aici la ROLLOVER PASS,GOLFUL MEXIC cu fir de 4lb.(1,8kg.)rezistenta ,un pescar de langa mine mi-a spus ca "aici se pescuieste cu fir de la 15lb.-6,8kg.-in sus" si de atunci au trecut vreo 5 ani si eu pescuiesc tot cu fir de 4lb. si chiar mai prind si peste cateodata.

Fiecare pescuieste cum vrea si mai ales cum stie ca doar tot pescuit se chiama chiar daca altii prind peste si tu nu......

Jean Scurtu
Nea Jean,

Vad ca trebuie musai sa explic pe larg ce am vrut sa zic.
O sa incep cu "franghiile" cu care pescuiesc:
clean, pastrav pe paraie: mono 0.16
clean pe rauri mari, pastrav de lac: mono 6 lb(~0.22)
stiuca: mono 10 lb (~ 0.28 ) asta fiind si cel mai gros fir al meu, ales mai mult pe criteriul portantei unui fir mono " gros" in cazul oscilantelor jucate in apa mica decat pe considerente de rezistenta.
Mai folosesc la jiguri (unde ma declar afon) Fireline de 4 si 6 lb si asta pt. ca am cascat urechile la sfaturile date de altii mai experimentati ca mine.
Si acum "parii":
Bass Pro Microlite, 1/32 - 1/4 oz
Daiwa Vulcan X, 3-15 gr
Cabelas FE II 1/8 - 1/2 oz
Ketner arunca aprox 10-30gr.

Ideea era ca echipamentul trebuie corelat cu dimensiunea pestilor vizati.
De ce? Daca dai de exemplu fara struna la stiuca sau cu fire
exagerat de subtiri nu faci alteva decat sa cresti probabilitatea de a "elibera" un peste care se va plimba pana la sfarsitul zilelor cu un vobler sau o oscilanta printre dinti. Evident ca la jig, raul facut in asemenea caz nefericit este mult mai mic pentru ca un carlig simplu provoaca mai putine rani decat doua sau chiar trei ancore. S-a mai discutat asta pe forum si credeam ca nu trebuie facute atatea precizari, se pare ca m-am inselat.

M-am prins chiar si eu ca echipamentul fin, printre altele, iti creste sansa de a te intalni cu pestele.
Cat despre cati pesti prind sau nu prind eu, nu retin sa ma fi laudat pe-aici cu asa ceva.
Daca o sa pescuiesc alaturi de dumneata, o sa fie o onoare si m-as cosidera norocos ca am ocazia sa invat cate ceva despre pescuit.

Tavi

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 30 Noi 2006, 07:50

Tavi,

Din cate mi-ai spus pescuiesti destul de fin si atunci nu inteleg de ce inversunarea impotriva finetii.Daca spuneai ca la stiuca nu dai cu fir de 0,10mm.intelegeam,pt. ca e normal ca betele, mulinetele ,firele si nalucile sa fie potrivite cu pestele pe care il prinzi mereu nu pt. cel pe care il visezi.
Nu am sustinut ca te-ai laudat cu cat prinzi ,am spus doar ca daca langa mine ai pescui cu fire groase nu prea ai sanse sa prinzi,dar daca pescuiesti cu ce trebuie sunt sigur ca poti prinde mai multi pesti ca mine ,ca la mine reflexele sunt ca la 61 de ani.

Abia dupa cele scrise acum de tine inteleg ca la tine nu era cazul sa te superi pe finete ,ca o folosesti si tu la pescuit si trebuia sa-i lasi pe altii ce intradevar dau cu pari si fire groase unde nu e cazul.

Incearca macar odata la pastrav de lac sa prescuiesti cu FIRELINE de 4lb. si forfac lung fluorocarbon de 4-8lb. si vezi daca nu cumva merge mai bine.Acelas lucru valabil si la clean si la mai multi pesti ca tu nu ai scuza gasita de niste pescari americani ca "nu pescuiesc cu textil ca au betele tari" de parca nu mana misca batul cat trebuie la intepare si in drill.

Iar daca ai pescui langa mine cu siguranta ca si eu as avea cate ceva de invatat de la tine,la pescuit inveti in fiecare partida cate ceva,daca esti in stare, daca nu doar pescuiesti...

Jean Scurtu

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 30 Noi 2006, 10:24

Ma bucur ca ne-am lamurit. :D
Am incercat combinatia fireline - fluorcarbon - e OK in multe situatii
La pastrav textilul subtire te ajuta sa lansezi mai mult si sa simti trasaturile fine ca mai face mofturi si nu smuceste totdeauna.
Cei care au prins pastrav stiu ca face ca toti dracii in drill. Aici lipsa de elasticitate a textilului poate fi un dezavantaj daca s-a agatat superficial.
In fine, e si chestie de gust

Scrie răspuns