fitofagul la spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 30 Noi 2006, 11:21

Tavi,

Kettner-ul il ai tot de la nea' Gabi, de pe Miahi Viteazu nu? :D

Da-mi si mie pe privat cam ce mai are pe acolo...stiu ca are scule de calitate si bune...preturile nu le mai stiu ca n-am mai apucat sa mai trec pe acolo, de mai bine de 3 ani!

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 03 Dec 2006, 17:06

Gerula, daca folosesti o lanseta cu Power 1/64- 1/8, cu ce jiguri pescuiesti la salau? Ma refer la gramaje.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Dec 2006, 18:54

Batul ala e pentru balti, unde dau cu jiguri intre 1 si 3 grame. Nu ma plang de rezultate :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 03 Dec 2006, 19:34

jiguri de 1 g? Si le lansezi cu Fireline de 4 lbs?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Dec 2006, 19:38

Exact. Daca nu-ti vine sa crezi iti pot oferi lectii gratuite. :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Dec 2006, 20:02

Tavi scrie:Ma bucur ca ne-am lamurit. :D
Am incercat combinatia fireline - fluorcarbon - e OK in multe situatii
La pastrav textilul subtire te ajuta sa lansezi mai mult si sa simti trasaturile fine ca mai face mofturi si nu smuceste totdeauna.
Cei care au prins pastrav stiu ca face ca toti dracii in drill. Aici lipsa de elasticitate a textilului poate fi un dezavantaj daca s-a agatat superficial.
In fine, e si chestie de gust
Tavi,

Abia acum am citit cele scrise de tine si tin sa-ti spun ca pastravul de mare face lumanari,e mai al dracului ,mai luptator , decat pastravul de lac si nu vad de ce nu e bun textilul+fluorocarbon,mai ales ca nu pescuiesti cu pari si pe deasupra cred ca se poate regla si mulineta cum crezi ca e mai bine ca doar n-o avea gura mai osoasa ca si calcanul sa nu-l poti intepa cu frana un pic mai slaba.
Si unde pescuiesc eu la pastrav de mare cel mai des,la ROLLOVER PASS nu e lac,e un canal artificial,de multe ori apa(datorita fluxului si refluxului) curge iute ca Dunarea de nu poti tine pe fundul apei o montura cu plumb de 60g. sau mai mult ca tot ti-o baga in mal.

Daca ai urmarit postarile mele poate ai inteles de ce pescuiesc cu "nuiele" facute de mine pe blank-uri de fly cu actiune parabolica sau semiparabolica si poate ai inteles sau nu daca ma ajuta sau nu cand pestele e intepat superficial.....
Iar combinatia FIRELINE +leader fluorocarbon,nu " e O.K. in multe situatii" ,e mai mult decat O.K. in toate situatiile !!!

Personal nu am intalnit situatie la pescuit in care sa nu fie mai bun textilul+leader fluorocarbon,doar ca pescarul trebuie sa stie cu ce sa pescuiasca ,sau cu ce pescuieste ,cum sa intepe(nu ca americanii pe care ii vezi ca prind bass!!!) si sa aiba .....mana.

Referitor la gusturi ai dreptate("De gustibus e coloribus non disputandum"!!!),dar indiferent de gust, ce e mai bun e mai bun.

Jean Scurtu

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Dec 2006, 21:26

Nea Jean,
Tocmai aici e diferenta: batul
Eu dau la pastrav de lac cu un Daiwa de 2.1m moderate care nu are cum sa se compare cu All Star de 3.5 m parabolic si de-aia zic ca deocamdata mi-e mai la indemana firul mono.
Oricum pe tamburul de rezerva am fireline de 4 lb :D

Scrie răspuns