Bun. Am testat azi si PowerPro de 0.10mm. Am folosit acelasi nod ca si la testul de PowerPro 0.13 mm (sorinB multumesc pentru sfat, dar nu am putut folosi Palomar Knot pentru ca trebuia sa testez ambele fire in aceleasi conditii).
Am facut in jur de 7-8 teste, iar breaking point-ul firului a fost intre 4 si 4,8 kg (!!!). Muuuult peste asteptari. Chiar s-a descurcat aproape la fel de bine ca firul de 0.13 mm (a carui punct de rupere a variat intre 4,5 si 5 kg). Trebuie sa mentionez insa ca firul de 0.13 mm era galben, iar cel de 0.10mm era Green Moss. Nu am stiut pana azi ca (,) culoarea nu e singura diferenta dintre ele. Firul galben e putin mai matasos la atingere, pe cand cel verde se simte mai gumos. Am avut aceeasi senzatie cand am atins prima data firul PowerPro Green Moss ca atunci cand am atins firul Berkley Whiplash... se simte cauciucat. E clar tratat impotriba retentiei de apa (cat va tine stratul insa, ramane de vazut).
Pus langa firul PowerPro de 0.13 mm, cel de 0.10mm se vede si cu ochiul liber ca e mai subtire. Mai mentionez un lucru foarte important: la toate testele firul s-a rupt la nod. Daca un fir de 0.10mm pe care scrie ca rezista la 5 kg, se rupe la 4,8 kg (la nod, repet), e clar ca rezistenta specificata in cazul firelor PowerPro e cea reala. Sunt foarte multumit din acest punct de vedere.
Alte observatii referitoare la fir, in afara de faptul ca e gumos ar fi:
- firul e destul de plat, nu e rotund
- e un fir sarmos, aproape ca as spune ca are si memorie (ramane in spire dupa ce il dau jos de pe rola)
Una peste alta, pentru pretul la care se gaseste, si calitatea pe care o are din punct de vedere al rezistentei raportata la dimensiunile foarte reduse, cred ca e un fir care ofera cel mai bun raport calitate-pret. Muuuult peste alte fire.
Mai ramane de testat cum se comporta efectiv pe balta si in timp.
Am postat aceste informatii in ideea ca poate vor mai fi cuiva de ajutor. Eu inainte s acomand firul, nu am reusit sa gasesc nicaieri un test de rezistenta si nici pareri prea concrete, in afara de "e bun".