Probleme power pro
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- CristiZBF
- utilizator nou
Probleme power pro
Am cumparat un power pro de 0.13, moss green, firul mi se pare execrabil la mica mea experienta in spinning. Aveam inainte o chinezarie de textil de 0.20, facea peruci uneori si retinea cam multa apa dar in apa era tractor, practic nu pierdeam nimic. In momentul in care am pus power pro am avut un soc. S-a rupt de nenumarate ori din nod, am incercat rapala, palomar, uni knot si altele. Degeaba. Oare mi-am luat teapa cu el si a zacut prin depozitul total fishing niste ani buni? Un prieten bun si-a luat tot power pro, tot de 0.13 dar galben si zice ca e f multumit de el. Mentionez ca am pus si struna, si inaintas mono, si vartej, si agrafa simpla si nod direct de jig. Si inca ceva, astia de la power pro spun ca nu-l poti taia decat cu nu stiu ce unghiera speciala, eu il tai cu o unghiera veche cu care daca as incerca sa-mi tai vreo unghie n-as reusi. Si n-am copite in loc de unghii.
A mai patit careva asa ceva?
A mai patit careva asa ceva?
O vorba-n plus, un dinte-n minus!
Re: Probleme power pro
Da! Am patit eu recent. Am luat o rola de PP de 40lb, de la un magazin consacrat, in cutie originala si cand am inceput sa pun pe mulineta, undeva de la mijlocul lungimii firul a inceput sa aiba alta culoare si sa nu mai fie rotund. Nu erau diferente f. mari de culoare asa ca nu mi-am facut prea mari probleme. Abia cand am inceput sa-l pescui au inceput exact aceleasi probleme pe care le-ai enumerat.
Am luat tot anul trecut, in primavara, un PP de 10lb care este super OK. Apoi in vara unul de 15lb. Acesta in schimb este mai slab decat cel de 10 lb. La lupa nu am vazut nici o diferenta de grosime intre cele doua, par la fel. O fi fost eticheta pusa gresit? Toate firele le-am luat din acelasi loc. Magazinul primeste fire de la ceva importator din Buc. care aprovizioneaza multe firme din tara. Ce pot spune, ca la reclamatia mea, proprietarul magazinului a sunat, de fata cu mine, pe importator care a spus ca imi schimba firul (ma refer la cel de 40lb). Am preferat sa iau un Sufix. Ii mai galagios dar nu mi-a facut surprize.
Concluzia, din trista mea experienta ii ca poti nimerii PP super OK dar si mare KKT. Fire care m-au multumit au fost in special cele de la Sufix.Nu am avut nici o surpriza dar sunt putin mai sarmoase. De la Barkley in schimb nu prea se potrivea eticheta cu continutul. Chiar si firul de la Energofish a fost destul de OK dar cele mai groase de la 10kg in sus. Cele subtiri se scamosau f. usor.
Cam asta este experienta mea.
Apropos . Un amic si-a luat de pe net ceva PP vechi din 2009 de 20lb. Era cam grosut pentru 20lb dar foarte rezistent, rotund , matasos.
Eu nu mai cumpar PP chiar daca ii laudat atat de mult. Trebuie sa iau trei role ca sa nimeresc unul bun.
Am luat tot anul trecut, in primavara, un PP de 10lb care este super OK. Apoi in vara unul de 15lb. Acesta in schimb este mai slab decat cel de 10 lb. La lupa nu am vazut nici o diferenta de grosime intre cele doua, par la fel. O fi fost eticheta pusa gresit? Toate firele le-am luat din acelasi loc. Magazinul primeste fire de la ceva importator din Buc. care aprovizioneaza multe firme din tara. Ce pot spune, ca la reclamatia mea, proprietarul magazinului a sunat, de fata cu mine, pe importator care a spus ca imi schimba firul (ma refer la cel de 40lb). Am preferat sa iau un Sufix. Ii mai galagios dar nu mi-a facut surprize.
Concluzia, din trista mea experienta ii ca poti nimerii PP super OK dar si mare KKT. Fire care m-au multumit au fost in special cele de la Sufix.Nu am avut nici o surpriza dar sunt putin mai sarmoase. De la Barkley in schimb nu prea se potrivea eticheta cu continutul. Chiar si firul de la Energofish a fost destul de OK dar cele mai groase de la 10kg in sus. Cele subtiri se scamosau f. usor.
Cam asta este experienta mea.
Apropos . Un amic si-a luat de pe net ceva PP vechi din 2009 de 20lb. Era cam grosut pentru 20lb dar foarte rezistent, rotund , matasos.
Eu nu mai cumpar PP chiar daca ii laudat atat de mult. Trebuie sa iau trei role ca sa nimeresc unul bun.
Pai sunt foarfeci si unghiere "speciale" pentru fire de pescuit care costa de 10 ori mai mult decat cele pe care le cumperi din magazinul mixt de la parterul blocului. Dar nah, "e Rapala, domle".CristiZBF scrie: astia de la power pro spun ca nu-l poti taia decat cu nu stiu ce unghiera speciala, eu il tai cu o unghiera veche cu care daca as incerca sa-mi tai vreo unghie n-as reusi.

Nu trebuie sa inghitim toate bullshiturile nascocite de idiotii cu cravata.
- legionarul
- junior
ce parere aveti despre Power Strike? mi-a tot fost laudat de cei de la marelep si am luat pana la urma tot PP-ul consacrat..de care sunt f multumit deocamdata..Din ce am observat..diametrele pp vs ps par egale dar strike-ul parea mai fin si per total si in nod..diferea totusi la rezistenta data de producator, PP-ul fiind net superior (aproape dublu)
"daca te doare-n cot de tot...vezi ca le-ai devenit complice.."
- CristiZBF
- utilizator nou
Bun, deci concluzia ar fi sa fac teste cu firele pe banii mei pana am norocul sa nimeresc unul bun, dar si atunci pot aparea probleme. Multumesc de raspuns, urmatorul fir va fi un power strike, cel ce mi-a fost recomandat initial de cei de la mp, dar incapatanat fiind am zis sa ascult parerile altor oameni, recenzii de aici de pe forum si nu numai. Daca dau gres si cu ala ma intorc la chinezaria aia de fir de crap pe care o aveam initial si-mi provizie de 3 role...
- legionarul
- junior
eu zic ca te grabesti..asteapta sa vezi mai multe pareri si despre power strike
"daca te doare-n cot de tot...vezi ca le-ai devenit complice.."
...poti sa zici cat ai dat pe rola ?CristiZBF scrie:Am cumparat un power pro de 0.13, moss green...
Mai mult ca sigur ca ati luat ceva falsificat... tot ce se cumpara se falsifica !!!
Nu testati fire asta au facut deja multi, dintre cei care au patit .... incercati sa alegeti o sursa de aprovizionare sigura, de incredere!
Nu testati fire asta au facut deja multi, dintre cei care au patit .... incercati sa alegeti o sursa de aprovizionare sigura, de incredere!
- CristiZBF
- utilizator nou
75 de lei am dat, e luat de la total fishing saptamana trecuta. Daca are careva dintre voi power strike as fi interesat despre cumbse comporta pt. ca din ce am citit, parerile sunt impartite si sa fiu sincer sunt la un pas de a incerca si mai multe role de mono, cu toate ca stiu ca scade toata senzitivitatea si face si inteparea mai grea.
...asta-i destul de gravCristiZBF scrie:75 de lei am dat, e luat de la total fishing saptamana trecuta...

...nu renunta la textil !