Fir textil PowerPro 0.10 mm

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

Re: Fir textil PowerPro 0.10 mm

Mesaj de old_radu » 18 Sep 2014, 20:34

George1985 scrie:... cate role trebuie sa cumperi pana nimeresti unul bun?
Si mai important, se merita cautarea?

Numai bine!
...o singura rola originala , facuta pt. piata SUA si iti schimbi rapid impresia
...din pacate la tot ce este OK si are mare trecere se fac variante contrafacute , imitatii care te insala destul de usor , mai ales daca esti o persoana mai putin avizata
...imi aduc aminte , parca tot cu tine am mai discutat problema
...cautarea este foarte simpla , mai tot timpul aveau baietii la vanzare PP original
...la fel si tie ...Numai bine!

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 19 Sep 2014, 09:41

Am testat ieri firul, la o partida de 6 ore. Una peste alta, la pretul de 75 de lei, sunt multumit de el. La lanseuri merge like a dream (tocmai de asta l-am si ales pe cel de 0.10mm), apa retine si nu retine (explic mai jos), razistenta e ok si in timpul partidelor, iar cine spunea ca se decoloreaza, are dreptate.

De ce spun ca retine si nu retine apa. Cand pun mana pe firul de pe tambur, dupa cateva lanseuri, e adevarat ca se simte ud, dar nu mai ud decat firul monofilament. E normal sa ramana apa PE fir, dar asta nu inseamna neaparat ca se imbiba cu apa. Cel putin nu la prima partida. Am convingerea insa ca in timp, dupa ce se va duce stratul protector, se va imbiba cu apa, dar deocamdata e ok. Singura modalitate de a scapa de fire ude, e sa le tratati cu Ultra Every Dry, daca aveti posibilitatea de a cumpara acest produs ( http://www.youtube.com/watch?v=1BVu1wqJN3w ) sau, poate se gandeste vreun producator sa colaboreze cu cei de la UED pentru producerea de fire. Spun asta ca o gluma mai mult, nu am vazut pe nimeni sa trateze firele cu acest produs, dar poate merge.

Cei care credeti ca PowerPro retine apa, va sfatuiesc sa faceti o partida cu un Baracuda Scorpion. Nici Spongebob Squarepants nu retine atat de multa apa. E un fir atat de absorbant, incat poate fi folosit de femei odata pe luna. Retine atat de multa apa incat...ok ati prins ideea.

Spun ca rezistenta e ok pentru ca am avut cateva agataturi unde am fost nevoit sa rup firul; am tras de el incat aproape ca mi-a intrat in carne pana sa il rup. Eram pe cale sa imi iau manusile, dar in final am reusit. De rezistat rezista lucru ce imi confirma si testele facute la achizitie. Din lanseu, nu am reusit niciodata sa il rup si folosesc shad de 7,5 cm care are o greutate de 8 gr incarcat cu jig de 9 gr.

Firul e plat si se rasuceste in timpul partidei, ceea ce e un lucru destul de rau, pentru ca un fir rasucit in final se va comporta ca un elastic rasucit, se va strange si va face noduri. Dar, asta in timp. De decolorat, s-a decolorat foarte tare doar dupa 1 partida. Nu e un aspect care sa ma deranjeze pentru ca ori iau din start un fir alb, ori ajunge asta in timp sa fie alb, tot acolo sunt. Am mentionat doar ca fapt divers acest aspect.

Spunea cineva ca se scamoseaza firul. E adevarat, am vazut asta doar dupa 1 partida, dar am observat foarte putine firicele iesite din impletitura, scurte de tot, lucru care deocamdata nu ma ingrijoreaza. Acest lucru e valabil pentru primii 2-3 m de fir, mai jos e ok. Si stiu si de ce s-a intamplat asta: pescuiesc intr-o zona in care la mal sunt bolovani mari (un dig) si de multe ori am simtit firul frecandu-se de "stancile de pe fundul apei". Al doilea motiv ar fi ca dupa ce las naluca sa ajunga pe fund, pompajele sunt laterale, si nu verticale, ceea ce face ca firul sa se frece de fundul apei.

Deocamdata imi sustin afirmatia initiala: sunt multumit de fir la acest pret.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Sep 2014, 12:52

@ pricop

...sa ai firul ala cat mai des intins !
...ne poti spune daca firul achizitionat de tine este pentru piata SUA sau cea Europeana ?

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 19 Sep 2014, 13:26

Salut. Mersi de urare. E de la Total Fishing, fir plat, deci pentru piata europeana (rezistenta specificata in KG). Eventual, daca vreti , pot face si un clip in care sa vedeti exact cum l-am testat, cum l-am legat si ce rezistenta are. Am vazut multe posturi aici cum ca se rupe rapid la nod si ca nu rezista. Eu cred ca pentru un fir de 0.10 mm, 4-4,5 kg rezistenta la nod e divin.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Sep 2014, 13:55

...da , cel de 8 lbs este plat , dar de la 10 lbs in sus , sectiunea firului este rotunda
...mie nu ai ce sa-mi demonstrezi nimic in legatura cu firul acesta , eu ma declar "fan PP" :D
...il folosesc de cel putin 5-6 ani , doar firul pt. piata americana si sunt foarte multumit de el
...e drept ca in ultima vreme (de cand l-a preluat Shimano ) parca are ceva "minusuri" , dar pt. mine ramane un fir OK.

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 19 Sep 2014, 21:58

Un fir de rahat!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 20 Sep 2014, 13:36

nasolu scrie:Un fir de rahat!