FEROMONII DE LA ULTRABAIT

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cosmin81
veteran
veteran

FEROMONII DE LA ULTRABAIT

Mesaj de cosmin81 » 22 Ian 2005, 23:40

salutare, baietzi

eu am folosit "hoitul" de care tot vorbiti, tot anul trecut, adica 2004! L-am ales pe cel de salau-stiuca, din curiozitate shi din cauza faptului ca sunt fumator si mai acopera din mirosul de tutun, recunoscut ca un anti-atractant pentru pesti!

Eu am dat in principiu dupa salau si biban mare pe o balta din imprejurimile Bucurestiului! Intr-adevar feromonii de la ULTRABAIT nu au un efect atat de vizibil asupra cantitatii de pesti prinsi, dar am avut surpriza unor atacuri extrem de violente imediat dupa ce aplicam produsul nasol mirositor pe shad sau grub! erau insa atacuri nefinalizate! In principiu cred ca erau strapazani care nu puteau inghitzi sadul de 5cm(pe unul l-am prins intamplator de "gusha" in urma unui atac atat de violent incat pare cel putin al unui salau de 10kg) ! La cateva lanseuri dupa aplicare veneau si fratii lor mai mari: bibanoi shi salai! Adica se mai ducea din miros si devenea mai selectiv! Asa ca am inceput sa pun mai putin, doar o picatura pe care o ungeam cu paleta de la tubuletul din plastic! Stiu ca miroase oribil, dar e singura modaliate de a-l face sa lucreze! Trebuie sa-l imprastiatzi pe toata suprafatza shadului! Am tras concluzia asta cand am aflat ca nu este o cocota parfumata care se plimba prin cartierul salailor iesitzi la agatzat! E pur si simplu doar o solutie de a-l face pe peste sa mentina mai mult in gura plasticul moale, dupa ce l-a inghitzit, crescand rata capturilor! Dar tot jocul nalucii primeaza, adica faptul daca naluca e suficient de sexy sau nu pentru a-l excita pe dl. rapitor!

Conteaza de asemenea si locul in care pescuitzi, daca nu sunt salai acolo unde pescuitzi nu va asteptatzi ca "duhoarea" sa-i atraga din capatul celalalt al baltii!

Ziceam ca trasaturile au fost mai agresive! E normal, pestii erau mai motivatzi in hranire! Nu stiu sigur daca Ultrabait shi componentele sale dau reactii chimice asemanatoare cu ale unui pestisor ranit, dar cu siguranta inghitzeau mai bine twisterul shi am obtinut shi o oarecare selectie! Cel putin la bibani! Salaii de pe balta erau toti cam la aceeasi dimensiune asa ca nu se poate pune problema de o selectie! Dar la bibani, dintr-un loc unde nu se prindeau decat prichindei, am luat dupa o ora de insistentza pe acelasi loc trei bibani de peste 500 de grame!

Pe Gostilele de asemenea, pescuiam de pe mal la shad Mister Twister alb sidef! Vreme rece, nu prea indicata pescuitului de pe mal, printre 3 pescari care dadeau la baboi viu! M-am strecurat printre ei, am dat shadul cu "moshmoanda"(asha il numesc eu) shi am pacalit o stiuca de vreo 2 kg! Shi cam atat! Restul cred ca erau la apa adanca! Parerea mea! :D

Prima data am vazut produsul la un tip care dadea dupa salau la Gurbanesti! A prins ceva salai! vreo 6 kg din 8 bucatzi shi o gramada de rateuri! cand a scos "moshmoanda" din cutie am crezut ca cineva scapase un boschetar pe-acolo! Mi-a explicat ca folosea produsul destul de des, mai mult asa din principiu, dar ca avusese destule rezultate! A zis ca in locul in care cade, daca exista ceva salai activi ii atrage la masa ca si cum ar veni cineva cu o cu pizza aburinda sa te intrebe daca tzi-e foame! Mi-a dat shi mie sa-ncerc,dar inafara de un rateu n-am avut nimic: dar nici nu stiam sa pescuiesc pe-atunci si n-aveam nici echipamentul necesar! Deci tot lucrurile astea conteaza mai mult!

Asa ca merita cel putin sa-l incercatzi, asta doar in cazul in care nu statzi prea prost cu mirosurile! Eu unul n-am avut probleme, ci doar prietenii("..iar ai venit,baa cu prostiile alea.."), da' mi-au cerut si ei cand au vazut ca prindeam!!!! :)

Pentru cei mai pretentiosi si cu ceva mai multi bani, mai exista un spray de la SENSAS cu ceva asemanator tot pentru rapitori! Costa vreo 350.000lei si se gaseste tot la Arrow! Sincer nu l-am testat, dar am auzit o povestioara de la vanzatori, cum ca un tip dintr-o echipa de prieteni l-a incercat la stiuca si el ar fi prins si ailaltzi nu....shi a doua zi totzi ceilaltzi au venit sa-si cumpere si ei! Merita macar sa-l avetzi in trusa, mai ales daca suntetzi fumatori! Shi nici SENSAS nu echiar un no name! Eu o sa-l incerc.....macar miroase mai frumos!!!!! :D

fire intinse

cosmin
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 23 Ian 2005, 14:25

Nu-ti fa griji,daca naluca trece atractiv pe langa un rapitor activ,acesta nu prea sta sa o miroase,rapeste fara a sta pe ganduri.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 23 Ian 2005, 19:46

@cosmin

Stai linistit cu Sensas. Am folosit io si e cam 0.

Cand nu vroia el, puteam sa-i fac si farmece. Daca dadeam sa nu cu spray, nu se schimba nimic.
near the beer

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 24 Ian 2005, 10:55

Cosmin,

Si unde-ti tzii shadurile dupa ce le-ai dat cu puturoshenie din aia? Mai am si eu o fiola in trusa(am folosit la peshte mort dara fara rezultate vizibile...doar greatza din partea mea :lol: ) si miroase si bagata in 2 pungi, trebuie sa ma scap de ea cat de curand dar nici nu-mi vine s-o deschid :cry:
Eu n-as mai baga shadul inapoi in cutie dupa ce l-am dat cu chestia aia..

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 24 Ian 2005, 12:12

Eu tineam fiola cu puturoshenie in cutia cu twistere. Am mai pus si cite o picatura in trusa de voblere, sa se impregneze. SI S-A IMPREGNAT! In geanta, haina, debara. Asa ca fiola a fost exilata pe balcon, intr-un borcan inchis ermetic. De asta data eu am scapat :lol:

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 24 Ian 2005, 12:48

:lol: anul trecut in primavara eram cu cortul pe Dunare, am deschis o fiola si mi-au scapat cateva picaturi pe jos prin fatza cortului, vreau sa spun ca si dupa doua zile cand batea vantul dinspre locul ala inspre mine mai mirosea a hoit..eu nu mai folosesc asa ceva

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Ian 2005, 12:58

mi se pare si normal, este o tampenie

feromonii nu pot fi simtit la modul constient, prin miros
presupunand ca mizeriile respective contin feromoni, nu inteleg impachetare lor in aroma de mortaciune

cred ca i-au dat mirosul ala nenorocit pe principiul: mairoase de te doboara, si o sa creda lumea : bah, astea chiar contin ceva special, o fi ceva de capul lor
daca iti dadeau cava fara miros ziceai ca bah astea contin apa chioara, daca mirosea ceva frumos erai tentat sa o mananci ( si te otraveai instant ) :lol: , sau ziceai ca e vanilie cu apa chioara sau mai stiu eu ce :lol:

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 24 Ian 2005, 13:10

Eu din cate-mi amintesc de pe fiola, nu scrie ca-s feromoni, scrie ca-i atractant, oricum toate put la fel, somn, salau, stiuca, cred ca nici nu mai trebuie sa te uiti la specie, e aceasi licoare in toate

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 24 Ian 2005, 18:41

salut, baietzi!

hai k m-am distrat copios citind raspunsurile de la voi! Mi-am amintit de ce-am mai patit si eu si de felul in care ma-njura lumea, cand le scoteam din buzunarul "secret"! Pe bune la mine chiar a avut ceva rezultate(...shi nu lucrez la Arrow.. :D )! Cel putin niste atacuri violente imediat la primul lanseu dupa aplicare, dar v-am mai zis....NEFINALIZATE! Dadea un "Boom" puternic de sarea firul in aer, intepam shiii...NIMIC! Asta s-a intamplat cam de fiecare data dupa ce l-am aplicat pe twister!

daca zicetzi ca tzinetzi fiolele pe balcon, ermetic inchise, n-o sa vedetzi ca pe ele chiar scrie ca ar contzine feromoni, aminoacizi shi nu mai stiu ce porcarii din astea chimice!

Nu zic sa va cumparatzi, k doar eu n-am nici un interes, dar eu, ca fumator, prefer k twisterul sa puta a mortaciune decat a tutun!

Fir intins...shi mirosuri frumoase!!! :D
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Ian 2005, 08:24

Probabil feromonii astia, atractanti sau ce-or mai fi ii poti folosi si ca arma (bilogica :!: )
Nu am folosit niciodata si, cum nu prea am prins la twister, ma gandesc sa incerc si eu odata.
Sper sa nu aduc si in casa mirosul... sa ma dea nevasta afara :), dar, macar odata, tot am sa incerc. Pe Prut, la somn...
Probabil, daca mirosul e atat de puternic, o sa dau cu twisterul uns cu atractant pana il agat, ca sa nu mai fiu nevoit sa pun mana pe el :)

Scrie răspuns