eu am folosit "hoitul" de care tot vorbiti, tot anul trecut, adica 2004! L-am ales pe cel de salau-stiuca, din curiozitate shi din cauza faptului ca sunt fumator si mai acopera din mirosul de tutun, recunoscut ca un anti-atractant pentru pesti!
Eu am dat in principiu dupa salau si biban mare pe o balta din imprejurimile Bucurestiului! Intr-adevar feromonii de la ULTRABAIT nu au un efect atat de vizibil asupra cantitatii de pesti prinsi, dar am avut surpriza unor atacuri extrem de violente imediat dupa ce aplicam produsul nasol mirositor pe shad sau grub! erau insa atacuri nefinalizate! In principiu cred ca erau strapazani care nu puteau inghitzi sadul de 5cm(pe unul l-am prins intamplator de "gusha" in urma unui atac atat de violent incat pare cel putin al unui salau de 10kg) ! La cateva lanseuri dupa aplicare veneau si fratii lor mai mari: bibanoi shi salai! Adica se mai ducea din miros si devenea mai selectiv! Asa ca am inceput sa pun mai putin, doar o picatura pe care o ungeam cu paleta de la tubuletul din plastic! Stiu ca miroase oribil, dar e singura modaliate de a-l face sa lucreze! Trebuie sa-l imprastiatzi pe toata suprafatza shadului! Am tras concluzia asta cand am aflat ca nu este o cocota parfumata care se plimba prin cartierul salailor iesitzi la agatzat! E pur si simplu doar o solutie de a-l face pe peste sa mentina mai mult in gura plasticul moale, dupa ce l-a inghitzit, crescand rata capturilor! Dar tot jocul nalucii primeaza, adica faptul daca naluca e suficient de sexy sau nu pentru a-l excita pe dl. rapitor!
Conteaza de asemenea si locul in care pescuitzi, daca nu sunt salai acolo unde pescuitzi nu va asteptatzi ca "duhoarea" sa-i atraga din capatul celalalt al baltii!
Ziceam ca trasaturile au fost mai agresive! E normal, pestii erau mai motivatzi in hranire! Nu stiu sigur daca Ultrabait shi componentele sale dau reactii chimice asemanatoare cu ale unui pestisor ranit, dar cu siguranta inghitzeau mai bine twisterul shi am obtinut shi o oarecare selectie! Cel putin la bibani! Salaii de pe balta erau toti cam la aceeasi dimensiune asa ca nu se poate pune problema de o selectie! Dar la bibani, dintr-un loc unde nu se prindeau decat prichindei, am luat dupa o ora de insistentza pe acelasi loc trei bibani de peste 500 de grame!
Pe Gostilele de asemenea, pescuiam de pe mal la shad Mister Twister alb sidef! Vreme rece, nu prea indicata pescuitului de pe mal, printre 3 pescari care dadeau la baboi viu! M-am strecurat printre ei, am dat shadul cu "moshmoanda"(asha il numesc eu) shi am pacalit o stiuca de vreo 2 kg! Shi cam atat! Restul cred ca erau la apa adanca! Parerea mea!

Prima data am vazut produsul la un tip care dadea dupa salau la Gurbanesti! A prins ceva salai! vreo 6 kg din 8 bucatzi shi o gramada de rateuri! cand a scos "moshmoanda" din cutie am crezut ca cineva scapase un boschetar pe-acolo! Mi-a explicat ca folosea produsul destul de des, mai mult asa din principiu, dar ca avusese destule rezultate! A zis ca in locul in care cade, daca exista ceva salai activi ii atrage la masa ca si cum ar veni cineva cu o cu pizza aburinda sa te intrebe daca tzi-e foame! Mi-a dat shi mie sa-ncerc,dar inafara de un rateu n-am avut nimic: dar nici nu stiam sa pescuiesc pe-atunci si n-aveam nici echipamentul necesar! Deci tot lucrurile astea conteaza mai mult!
Asa ca merita cel putin sa-l incercatzi, asta doar in cazul in care nu statzi prea prost cu mirosurile! Eu unul n-am avut probleme, ci doar prietenii("..iar ai venit,baa cu prostiile alea.."), da' mi-au cerut si ei cand au vazut ca prindeam!!!!

Pentru cei mai pretentiosi si cu ceva mai multi bani, mai exista un spray de la SENSAS cu ceva asemanator tot pentru rapitori! Costa vreo 350.000lei si se gaseste tot la Arrow! Sincer nu l-am testat, dar am auzit o povestioara de la vanzatori, cum ca un tip dintr-o echipa de prieteni l-a incercat la stiuca si el ar fi prins si ailaltzi nu....shi a doua zi totzi ceilaltzi au venit sa-si cumpere si ei! Merita macar sa-l avetzi in trusa, mai ales daca suntetzi fumatori! Shi nici SENSAS nu echiar un no name! Eu o sa-l incerc.....macar miroase mai frumos!!!!!

fire intinse
cosmin