la spinning am prins multe in ultimul an... dar parca ma tenteaza sa incerc si "fructul oprit" si anume un echipament de baitcasting.
Sunt foarte curios, mai degraba decat convins ca e ceva ok!
Nu ma plang, prind si la spinning, si sunt convins ca pt gume, jigging, si alte intrebuintari, gen UL, tot spinningul ramane cel mai ok.
Dar pentru naluci mai grele aruncate la distante mari, baitcastingul pare o solutie.
Am mari retineri in privinta a 2 aspecte
1. peruci
2. distanta de lansare
am vazut ca majoritatea franeaza cu degetul pe tambur, pentru a controla viteza de rotatie a tamburului, asta ar trebui sa ofere un lanseu scurt, comparativ cu spinningul.
pe de alta parte, am facut cateva lanseuri cu baitcasting, si la fiecare, PERUCI (scuze Gardos) !!!
va rog, daca aveti skill-uri in baitcasting, sa-mi recomandati ce folositi voi cu succes si nu aveti neplaceri. Sincer, pe spinning, nu am mai facut o peruca de vreo 1000 ani. Toate partidele sunt fluide, lipsite de nervi si etc.
As vrea o mulineta si o lanseta la preturi decente, care sa faca maximul, si sa ofere maximul (de confort) pentru un pescar incepator in baitcasting
Multumesc !!