dupa cat timp dupa prohibitie, mananca BINE stiuca?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: cat timp?
Pentru a putea sti cind incepe sa manince stiuca,prima etapa ar fi sa-i comunici ca s-a terminat prohibitia,sa stie si ea. Glumesc, dar anul trecut stiuca a mincat de la jumatatea lui aprilie,dar anul asta nu cred ca a depus inca.Chiar in aceeasi zona,Buc-Ilfov, de ex, sint riuri care s-au dezghetat,deci conditiile de depus sint indeplinite mai devreme,si lacuri cu gheata de 15-20 cm.Chiar si acolo unde nu mai e gheata stiuca prinsa inca nu depusese.Cel mai bun indicator,dupa mine,este inceputul perioadei de depunere pentru pasnic,atunci cind acesta se organizeaza in bancuri si incepe sa caute locuri propice pontei in apropierea malurilor.Atunci am avut activitate foarte buna la stiuca,cind a inceput rosioara si carasul sa vina la mal.Daca as sti cind depune stiuca as incerca la doua saptamini dupa reproducere.Prohibitia ,pe specii de peste,ar trebui sa tina cont in primul rind de conditiile specifice pontei,care nu coincid mereu calendarului in care este bagata specia respectiva de stapinire,apoi ,dupa prohibitie,ar trebui sa urmeze o perioada de repaus,sint specii care dupa depunerea pontei se hranesc intens,pentru recuperarea energiei pierdute,si sint vulnerabile in fata pescarilor fara limita .Anul trecut ,cind a inceput sa se hraneasca intens stiuca,prindeam cam 4-5 stiuci intr-o partida scurta,de 3-4 ore.Opream una ,restul le eliberam,dar erau destui pescari care retineau si pixurile. Norocul era ca astia dadeau la baboi si prindeau mai putin ca mine.Anul asta sper sa le pacalesc la fly pe cele eliberate anul trecut.
multumesc pentru sfat, sunt chiar la inceput de drum in spinn de aceea voiam mai multe informatii! iarna asta mi-am cumparat voblere, oscilante, rotative si twistere:) si sunt tare nerabator sa le incerc pe toate, as vrea si eu ca orice pescar sa stiu care-i "naluca prinzatoare"pentru mine in zona in care pescuiesc:)
multumesc pt. sfaturi si astept cat mai multe:D

multumesc pt. sfaturi si astept cat mai multe:D

poate ar ajuta daca ne-ai descrie zona in care pescuiesti. adica, rau, balta, acumulare, e bradis sau nu, cat e de adanca, ce pesti pasnici sunt prezenti, cam care e dimensiunea medie a stiucilor rezidente etc.mitzza scrie: sa stiu care-i "naluca prinzatoare"pentru mine in zona in care pescuiesc:)
sunt 2 balti, una a fost ceva blastiera demult, are blocuri de beton si ceva fiere prin ea, dar se poate pescui, acolo este stiuca , sa prins si peste 5 kg:D este adanca, nu stiu exact cat. cealalta e putin mai mica, daca lansez bine dau pe malul celalalt:)) adanca e cam la 4-5 metri. stiuca mai mare de 2 kg nu stiu sa fi prin cineva acolo. ar mai fi una dar are foarte multa vegetatie aproape de suprafata
pesti pajnici ar fi reginute, albituri, rosioara , caras. este si biban dar mic:)
cam astea ar fi datele problemei

cam astea ar fi datele problemei

-
- veteran
Poppere,Slidere sinking,shad-uri Relax Aqua galben cu verde de 10 cm, twistere in culori naturale,linguri de la 6 la 10 g,in special Tac,Dollinger si Pollo.
Vezi ca s-ar putea chiar sa-ti agati si sa-ti pierzi toate nalucile tot incercand-o acum,foarte probabil cu rezultate slabe spre deloc 

pe vremea asta eu as da in cea cu vegetatie. as da cu ceva voblere de suprafata, gen x-rap sau original floater de la rapala, un perch sau un pike de la salmo. te-ai putea uita si la ceva poppere, gen seria skitter de la rapala. astea pe considerentul ca as merge dupa stiuci mici, la cele mari nu prea sunt sanse acuma.mitzza scrie:sunt 2 balti, ... ar mai fi una dar are foarte multa vegetatie aproape de suprafata
Ultima oară modificat 16 Mar 2012, 23:18 de către grizzly, modificat 1 dată în total.
bad post. delete please.
din cele mentionate de tine grizzly, doar Pike-ul il am de la salmo si un popper tot de la ei:) dar, daca recomanzi cele de la rapala, sper sa le achizitionez:) daca mai ai si alte idei despre voblere, ti-as fi recunoscator:)
Acuma mai laso si tu ca e in prohibitie..