Despre clean cu Oby

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

alex leonte
utilizator nou
utilizator nou

Despre clean cu Oby

Mesaj de alex leonte » 30 Iul 2014, 20:26

vali stratonov
veteran
veteran

Re: Despre clean cu Oby

Mesaj de vali stratonov » 26 Aug 2014, 10:16

Interesant ...felicitari... :respekt: :respekt:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 25 Oct 2014, 16:54

multam. la mai multe!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 25 Oct 2014, 20:12

...frumoasa prezentare , felicitari !

alex leonte
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex leonte » 16 Ian 2015, 13:23

Gardos scrie:multam. la mai multe!
Iarna e timpul povestilor. Poate reusesc sa-l conving pe Oby sa mai facem un clip.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 16 Ian 2015, 13:31

foarte slabe sanse

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 17 Ian 2015, 08:20

Oby uite ca tot te avem printre noi,pe mine ma framanta un mic aspect in pescuitul cleanului cu voblere si anume: Am vazut de curand pe un post tv un pescar, sa ma scuze ca nu i stiu numele, sigur este un maestru deodata ce prezenta voblerele facute de el, care explica ca ancora care este legata de burta voblerului sa fie mai lata decat voblerul in sine ca in timpul atacului sa nu ratam pestele. Un amanunt zic eu care face 30% din partida de pescuit. Eu in urma partidelor mele de pescuit la clean am observat si altceva: in special vara cand pestele are mai putin oxigen si hrana mai multa si diversificata devine un pic mai mofturos sau mai apatic, la fel si toamna tarziu si iarna cand este mai putin activ, ca in cele mai multe cazuri cleanul doar urmareste voblerul si-l "ciupe" ca si cum ar fi un exemplar foarte mic de peste langa voblerul nostru. In conditiile astea eu am schimbat ancorele cu unele mai mici si cu un bat mai tare pe varf am resit sa il "insel" destul de bine. Anumite voblere gen salmo tiny sunt afectat foarte usor de greutatea ancorei din coada voblerului asta ca exemplu. Nu toate voblerele permit modificari majore are marimii ancorelor. Eu mentionez ca prefer un bat destul de tare pe varf la pescuitul cleanului asta ca sa nu ma car dupa mine cu 2 bete, nestind cand plec de acasa cum papa pestele. rateurile atunci cand este agresiv si batul meu prea tare le reduc cat pot lasand tamburul mult mai slabit ca firul sa plece la fiecare intepare, iar inteparea o dau mai lenes mai bland si dupa o juma secunda de la atac. Pescuiesc doar pe ape curgatoare. Tu sau alti baieti care au experienta necesara ne puteti invata ceva pe tema asta?

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 17 Ian 2015, 21:30

cel despre care vorbeai este Dady(Draghicescu)
produce voblere de ceva timp
foarte bine realizate,prinzatoare dar si destul de scumpe

revenind la subiect:cleanul vara si la sfarsitul toamnei este apatic,la inceputul iernii la fel.... :roll:
atunci cand "il atingeai bine de tot" :D
in prohibitie,cad era plin de icre? :D

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 17 Ian 2015, 22:05

Depinde de an. Cateodata daca iarna si inceputul primaverii sunt mai blande poti avea partide bune la clean inainte de prohibitie. Dar de regula imediat dupa prohibitie se prind cel mai bine cleni si mrene la voblere( nu vorbim despre alti rapitori). Cu cat inaintam in vara si precipitatiile sunt reduse sau deloc debitul apelor curgatoare scade, apa nu mai este oxigenata suficient si apare sa zic apatia asta. Anul trecut fiind bogat in precipitatii nu a lasat ca apele sa scada prea mult. Deci difera de la an la an. Iar imediat la sfarsitul verii cand temperaturile incep sa devina suportabile, cand apare racoarea aceea dimineata stii tu senzatia, este o perioada foarte buna de pescuit pana mai tarziu spre sfarsitul toamnei cand deja temeraturile apelor scad sub 10 grade. Multi prind destul de bine si vara cand este destul de cald stiind tabieturile pestelui rapitor din zona lor. Dar asta tine de experienta fiecaruia.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 20 Ian 2015, 14:42

Se pare ca nu poate raspunde nimeni. Nu este de mirare asta, cine isi mai bate capu cu ancorele cand in trusa are 50-70 de naluci iar pe timpul unei partide cand pestele este mofturos pescarul nu are timp sa si probeze toate nalucile dar sa se mai gandeasca si la ancore. :lol: Asa este?

Scrie răspuns