Despre clean cu Oby

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Re: Despre clean cu Oby

Mesaj de vampir » 20 Ian 2015, 21:50

Sper ca din aceste postari se intelege clar ca mana, "stilul" si dotarile fiecarui individ se formeaza pe malul apei. Pana cand nici nalucile nu sunt preferate de toti pescarii in aceiasi masura. Multumesc Musti, multumesc Obi.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Ian 2015, 22:58

Pai astea-s lucruri stiute ....

Nu mai imi amintesc , insa este o marca care scoate niste ancore similare cu Decoy Wide Gap .
Daca nu , Owner ST 26 TN merg bine pe voblere mici , insa cred ca sant si mai subtiri daca ii cazu .

Din pacate , pe destule voblere , de marca , is puse ancore aiurea , marimi mai mici decat trebuie, raportat la grosimea nalucii ,sau ancore cu bratu din mijloc prea lung si deschidere mica .

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 21 Ian 2015, 23:23

Gardos scrie:Am gasit carlige fara contra (barbless), ma intrebam daca exista si duble/triple fara contra, sa nu mai fie nevoie de munca de ceasornicar cu pilitul... Sunt aproape sigur ca astfel de carlige nu vor afecta foarte tare numarul capturilor, la urma urmei contra aceea pe ac a aparut pentru ca ieseau de pe ac momelile vii, nu?
Sunt VMC-uri fara contra, modelul e 9648BZ, pe ebay le gasesti la pret convenabil, vreo 3.5$ pachetu de 25buc + transportu 5-6$, daca iei 2-3 pachete le scoti mai ieftin de 1leu/buc :wink:
Musti scrie: Corect!
Eu cand ziceam "ancore mici" ma refeream exact la curbura carligelor, nu la lungimea coditei. Cu ancore cu curbura mica de multe ori nici n-ai sansa sa agati ca lumea un peste mai rasarit. Functioneaza la juniori sperante, dar o buza de clean de un kil nu o ma agati ca lumea... Sa nu mai vorbim daca se prezinta vreun avat... Si, cum ancore mari pot fi armate mai bine pe voblere mari, solutia de a utiliza microvoblere in pescuitul cleanului este de regula una destinata distractiei cu pitici...
Aici depinde de microvoblere, eu de ex la gandaci handmade de 2cm pun ancora vmc #12 cu deschidere larga, barbless si picior scurt,care este suficienta pentru pesti mai rasariti, nu mai zic de gandacii de 2.5cm, aia au ancora #10 si scot orice s-o nimeri cu ei :twisted: la microvoblere nu prea ma omor dupa 2 ancore decat daca au peste 3.5-4cm(dar alea deja nu mai sunt micro), e bataie de cap sa descalcesti ancorele din gura pestelui daca se agata amandoua, asa cu una singura, daca mai e si barbless imediat o scoti si nu ranesti pestele aiurea :wink:

Scrie răspuns