Da sau nu da cu coada?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

Da sau nu da cu coada

Da cu coada
56
48%
Nu da cu coada
45
39%
Da cu capul, cu ventralele, pectoralele, anala etc.
15
13%

Voturi totale: 116

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 10 Iul 2008, 10:09

razvan m. scrie:Pe de o parte avem doua carti si niste martori oculari care au vazut/prins avat de coada (am si eu unul anul asta) iar pe de alta parte altii care spun ca nu e posibil...
Unde o fi adevarul ?! :lol:
razvane, orice peste il poti prinde de carca, coada, cap, anus samd. personal am prins foarte, dar foarte multi salai de coada, anus etc. ma rog, de jumatatea din spate. fac un poll... da salaul cu coada sau nu?

daca intr'adevar avatul ar lovi cu coada :lol: ponderea avatilor prinsi de coada ar fi mai mare decat cea a avatilor prinsi de gura. sau cea mai buna technica de prins avat ar fi: lansezi, mulinezi, JAP una cu coada, opresti naluca 5 secunde, dupa care prostul vine si'o culege :lol:

mike si empty au explicat destul de bine ideea...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Iul 2008, 10:13

Inseamna ca e gresit in manual ! :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 10 Iul 2008, 10:18

necesita o erata sau scoaterea din circuitul didactic :lol:

cheers

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 10 Iul 2008, 10:36

Adi_ scrie:si nu ajunge daca vezi filmat? :)
numai ca... au ei avat pe acolo? :roll:
Daca n-au, sa-si cumpere! :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 10 Iul 2008, 10:47

daca intr'adevar avatul ar lovi cu coada ponderea avatilor prinsi de coada ar fi mai mare decat cea a avatilor prinsi de gura
Nup. Ideea ar fi ca foloseste (probabil) si tactica asta, nu doar tactica asta. Ar fi absurd sa credem ca numa asa ataca, sa fim seriosi.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Iul 2008, 13:04

Ce am vazut eu ,e faptul ca atunci cand vaneaza vine cu "valul in cap"foarte rapid si se aud clampaniturile care le face cu gura. :wink:Apoi am mai sesizat ceva,in lunile mai reci se observa doar un vartej pe apa,fara sa atace la suprafata,poate datorita faptului ca albitura era ceva mai jos de pelicula apei(cele mai multe situatii cand am si prins avati mari).Cam asta e la mine,la locurile pe care le frecventez de obicei,probabil situatiile diferite(curent,adancime,volum,praguri,prada)fac ca avatul sa aibe un comportament diferit de vanatoare. :wink:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Iul 2008, 13:21

tot incerc sa gasesc ceva articole straine despre avat(asp, aspius aspius) si felul cum se hraneste, sa vedem daca mai zic si altii ca da cu coada sau e doar un mit mioritic. pana acum n-am gasit nimic. daca gasiti voi inaintea mea, bagati aici.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Iul 2008, 14:43

http://www.fishing.co.uk/article.php3?id=616
"You’ll often see a big number of asp really hammering into shoals of small xxx, driving them into bays or shallow lagoons where they can be picked off easily. The asp hunts rather more like a perch than a pike – targeting individual xxx and chasing them over a few yards or so if necessary. School of asp like this, I believe, tend to have large territories and roam pretty freely. The best way to locate them is by watching for surface activity."

...nimic despre datul cu coada :roll:

cateva poze f. interesante care arata cum ataca avatul. a se vedea mai ales ultima poza. din celelalte se poate deduce ca daca ar fi vorba doar de o lovitura de coada, urma de la suprafata n-ar avea forma aia si n-ar fi asa lunga.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Iul 2008, 16:29

exact cum v-am zis si eu, deoarece baga varu' drifturi si drag-uri aproape de suprafata, pleoscaie oglinda de apa zgomotos. :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Iul 2008, 16:44

Adi_ scrie:
cateva poze f. interesante care arata cum ataca avatul. a se vedea mai ales ultima poza. din celelalte se poate deduce ca daca ar fi vorba doar de o lovitura de coada, urma de la suprafata n-ar avea forma aia si n-ar fi asa lunga.
Poate baga unu un photoshop si vedem obletii in aer :lol: :lol:

Fir Intins!!!

Scrie răspuns