Cum sa prind avatul ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: sd
Eu o sa strecor (prefer sa spun ca greblez) o gramada de apa pe mures cautand avat dar parerea mea ramane.
de cele mai multe ori cu rotativa am avut rezultate mult mai bune cat colegi care foloseau voblere.
Pacat ca nu putem face o demonstratie: "rotativa V vobler", pe locurile care le alegi tu. PERFECT DE ACORD - accept provocarea.
ROTATIVA - BEST CHOICE EVER.
VOBLERUL SI MUSCA - ALTERNATIVA . twister eventual.
sincer s-ar putea sa ai dreptate in zona aradului dar pe muresul superior si mediu nu pot sa accept ceea ce ai spus. Probabil ca viteza apei e mult mai mica pentru a permite o recuperare cat de cat controlata a voblerului.
Somn usor
de cele mai multe ori cu rotativa am avut rezultate mult mai bune cat colegi care foloseau voblere.
Pacat ca nu putem face o demonstratie: "rotativa V vobler", pe locurile care le alegi tu. PERFECT DE ACORD - accept provocarea.
sincer s-ar putea sa ai dreptate in zona aradului dar pe muresul superior si mediu nu pot sa accept ceea ce ai spus. Probabil ca viteza apei e mult mai mica pentru a permite o recuperare cat de cat controlata a voblerului.
Somn usor
@sir.Jones si care a fost cel mai mare avat pe care l-ai luat la rotativa? Si care e media de greutate de avati pe care-i prinzi la lingura? La asta te-ai mai gandit?
Am renuntat de multa vreme la rotativa in pescuitul avatului, pt ca nu reuseam sa prind avat mai mare de 1-1,5kg(asta in conditiile cele mai bune). Acu am lucrat la niste kestii, in sperantza ca voi ajunge sa selectez si exemplare mai mari de 3kg.
De exemplu in primavara din ce-mi aduc aminte media avatilor prinsi la rotativa erau pe la 8-900g sau pe acolo pe undeva, si asta se- intammpla cand erau mult mai multi pesti ca in ziua de azi. Iar la vobler media sare peste un kil juma uneori se invarte pe la 2 kile in zilele de azi.
Am renuntat de multa vreme la rotativa in pescuitul avatului, pt ca nu reuseam sa prind avat mai mare de 1-1,5kg(asta in conditiile cele mai bune). Acu am lucrat la niste kestii, in sperantza ca voi ajunge sa selectez si exemplare mai mari de 3kg.
De exemplu in primavara din ce-mi aduc aminte media avatilor prinsi la rotativa erau pe la 8-900g sau pe acolo pe undeva, si asta se- intammpla cand erau mult mai multi pesti ca in ziua de azi. Iar la vobler media sare peste un kil juma uneori se invarte pe la 2 kile in zilele de azi.
Re: sd
Poate ca, colegii tai care foloseau voblere nu stiau sa le foloseasca, asa ca argumentul asta nu sta-n picioare.Sa sti ca si aici Muresul curge ca vilelia si tocmai de aceea rotativa iese din ecuatie. Dar eu nu incerc sa te conving ca gresesti, din partea mea poti sa dai toata viata cu rotaiva, nu ma deranjeaza.....si iti doresc "FIR RASUCIT!"sir.JONES scrie:de cele mai multe ori cu rotativa am avut rezultate mult mai bune cat colegi care foloseau voblere.
Somn usor

-
- utilizator constant
vb
Eu cred ca ceva % depinde de zona ... sunt zone in care avatul raspunde mai bine la rotativa si zone in care raspunde mai bine la vobler iar in legatura cu aspectul marimii asa este; majoritatea prinsi la rotative sunt mai micuti dar am vazut si avat sarit de 3 kile prins la noname(rotativa)
-
- utilizator constant
sd
o stii p-aia a lui Toma Caragiu (mephisto) ca arbitrii sunt in iad
tre sa fie unu neutru... 

cel mai mare avat pe care le-am luat la rotativa a fost un avat de 2,750 grame in 1 noiembrie. E adevarat ca media capturilor este undeva pe la 1 kg.Andrei scrie:@sir.Jones si care a fost cel mai mare avat pe care l-ai luat la rotativa? Si care e media de greutate de avati pe care-i prinzi la lingura? La asta te-ai mai gandit?
te rog nu m-a considera un tembel dar cred ca am dreptate ca mai rapid nimesti o rotativa prinzatoare decat un vobler potrivit.
pentru un incepator sau pentru unul care din an in paste da la dupa avat nu cred ca poti sa il pui sa cumpere 50 de voblere ca sa aiba o scula potrivita pentru fiecare situatie.
dupa ce ai experienta poti sa treci si la mijloace mai pretentioase care permit sa iti selectionezi capturile (cum ai scris si tu).
eu de exemplu anul asta vreau sa incerc 3 modele de popper si inca vreo cateva modele de muste.
Nu ai nevoie de atatea voblere ca sa alegi unu bun....daca asta e impresia pe care am lasat-o scuzele mele. Numa ca afirmi cum ca rotativa ar fi cea mai buna....sau asa pare. Ei ti-am dat un argument plauzibil cum ca nu e asa. Si sincer sa fiu nu cred ca ai nevoie de mai mult de 10 voblere pt avat. Eventual cateva diferente coloristice.....
gf
si cam ce recomandari faci, Andrei?Si sincer sa fiu nu cred ca ai nevoie de mai mult de 10 voblere pt avat.