Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
noname
veteran
veteran

j

Mesaj de noname » 06 Mar 2006, 19:34

Nu conteaza ce prinzi sau cit prinzi.....Important e sa mergi la pescuit, nu???
nu-s Adelin da un lucru e sigur asta asa e :)

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 07 Mar 2006, 01:08

Va dau perfecta dreptate ...dar eram si io curios :lol:

JONES
veteran
veteran

Re: sd

Mesaj de JONES » 08 Mar 2006, 08:22

bibanus scrie:
gippa scrie: :lol: Dar can am ajuns pe Siret tot la rotativa am apelat :oops: :
Nu vreau sa te contrazic cu rotativa, eu am o fixatie cu rotativele, probabil pt.ca e mai simplu cu ele plus ca le simti bine evolutia DAR cu toate ca am insistat de multe ori la avat pe Mures, n-am prins niciunul, n-a fost momentul de rotativa, n-au fost prinzatoare rotativele mele, nu stiu, acum incerc sa-mi dau seama... :cry:
@tete_dan
Tias raspunde eu daca as fi mai tare in domeniu... :roll:
Fir intins.
STAI CA NU INTELEG - de cand voblerele sunt mai tari la avat,
cel putin pe mures , cam 1 la 10 prinzi cu voblere in comparatie cu rotative.
la avat conteaza viteza de recuperare adica *(120 km pe ora) si zig-zagul, multe voblere nu se preteaza la recuperare corecta la viteze mari.Multe floatinguri iti sar afara din apa cand le recuperezi rapid iar la sinkinguri incep sa razuiasca fundul.
rotative 1-2 cu greutate 3-5 grame , nickel , sau bronz sunt ideale pentru incepatori si sunt cele mai versatile pentru avat.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Mar 2006, 08:30

DOCTORU scrie:Pentru tete..new memeber! Vrei sa te stii la pescuit de avat ??? Iata reteta mea pe care am descoperit-o acum 5 ani de cind am inebunit dupa avat , si pe care o completez ori de cite ori am bani si gasesc voblere cistigatoare.., in sensul ca cumpar acelasi vobler cistigator in 3-4 exemplare :
1. lanseta-nu e o problema, gasesti pe piata" ce doreste" muschii tai, bani sa ai;
2. mulineta-idem
3.firul-dupa preferinte, eu dau cu textil pt. ca...vezi 70000 de pagini de povesti;
4. naluci - tin'te tare!!! .50de voblere YO-ZURI, 50 RAPALA, 20 COZMA, 20 SALMO, rotative VIBRAX, muste facute ad manum, gruburi MT.-astea toate strict numai pt. avat! Restul nalucilor stau in alta trusa!
BAFTA SI TIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
1- la fel cu doctoru
2- la fel cu doctoru
3- eu dau cu monofilament pentru ca e mai ieftin si daca ageti in pom (cam90% din cazuri) nu prea conteaza daca ai mono sau textil, o sa incerc in curand multifilamentul.
4- naluci - tin'te tare!!! .2 de voblere BALZER, 2 SALMO, 2 noname,10 rotative BALZER,20 rotative Bertilure, 10 rotative (si alti), 40 muste facute ad manum,.-astea toate strict numai pt. avat! Restul nalucilor stau in alta trusa!

Adelin
Moderator
Moderator

Re: sd

Mesaj de Adelin » 08 Mar 2006, 09:14

sir.JONES scrie:
bibanus scrie:
gippa scrie: :lol: Dar can am ajuns pe Siret tot la rotativa am apelat :oops: :
Nu vreau sa te contrazic cu rotativa, eu am o fixatie cu rotativele, probabil pt.ca e mai simplu cu ele plus ca le simti bine evolutia DAR cu toate ca am insistat de multe ori la avat pe Mures, n-am prins niciunul, n-a fost momentul de rotativa, n-au fost prinzatoare rotativele mele, nu stiu, acum incerc sa-mi dau seama... :cry:
.
STAI CA NU INTELEG - de cand voblerele sunt mai tari la avat,
cel putin pe mures , cam 1 la 10 prinzi cu voblere in comparatie cu rotative.
Multe floatinguri iti sar afara din apa cand le recuperezi rapid iar la sinkinguri incep sa razuiasca fundul.
.

Eu zic ca mai tre' sa strecori multa apa pe Mures dand dupa avat, daca afirmi asa ceva:"STAI CA NU INTELEG - de cand voblerele sunt mai tari la avat,
cel putin pe mures , cam 1 la 10 prinzi cu voblere in comparatie cu rotative. "
...dar asta face parte din frumusetea jocului, sa crezi ca sti ceva, dar de fapt sa fi foarte departe de adevar. Pacat ca nu putem face o demonstratie: "rotativa V vobler", pe locurile care le alegi tu.

La afirmatia asta atat de abrupta :"Multe floatinguri iti sar afara din apa cand le recuperezi rapid iar la sinkinguri incep sa razuiasca fundul." ...nu am ce sa mai zic.....ma duc sa ma culc! :shock:
Somn usor!!! :lol: :lol: :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 08 Mar 2006, 09:18

DOCTORU scrie:Adelin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Help me!!! Lamureste-i si tu pe oamenii astia ca iesirea conteaza, iar daca ai vreo 400 de voblere in traista cu care sa strecori apa , chiar te simti bine, indiferent de dimensiunea capturii.
Eu nu pot sa spun cate voblere am, ar crede lumea ca sunt bolnav de nervi! :roll:

.....uneori ma intreb si eu: "OARE SUNT?!!!" :shock:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Mar 2006, 09:26

Adelin ,
nu stii sau nu poti sa spui ? :D
asta iarna ma luase la un moment dat curiozitatea sa numar cate voblere am :D .....am avut aceleasi indoieli legate de sanatate mintala :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 08 Mar 2006, 09:40

Adelin, din galeria foto si din toate postarile am obs ca esti poate cel mai prolific, sa nu zic cel mai bun ca sa se inteleaga gresit, in capturarea avatului. Ce ar fi sa ne impartasesti pe forum sau chiar intr-un articol din experienta ta.
Cum se alege un loc, tipuri de naluci( cele mai productive), perioade, samd.
Cred ca ar fi foarte interesant.

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 08 Mar 2006, 12:08

:shock: :shock: :shock:
crezi k vrea?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 08 Mar 2006, 13:36

Am plecat sa ma urc pe turla bisericii din centrul orasului...asa ca sa fiu modest!!! :lol:

Scrie răspuns