Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Aug 2006, 17:29

Ideea e ca nu-i frige obletelui X o coada in moalele capului, ci plesneste puternic apa, iar unda de soc propagata (nu turbulentele :lol: :lol: :lol:) zapaceste cel putin cativa obleti, aflati in imediata apropiere.
Cu lacrimi Bastus!

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 10 Aug 2006, 17:37

DjBeju scrie:......,eu am fazut avatul in mal ,in apa mica cum mi-a lovit cu coada si voblerul a zburat pe mal.Nu mai am nevoie de alte dovezi.
Salut si numa' bine!

P.S.:Am patit-o de 2 ori,probabil Tarus a patit-o de vreo 200 de ori.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 10 Aug 2006, 17:38

Pe Mures si pe Crisul Alb am asistat frecvent la astfel de tehnici ale avatului.
Cred ca oricine a dat mai mult dupa avat stie asta, nu e nevoie de demonstratii.

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 10 Aug 2006, 17:38

danr scrie: eu sunt curios daca a vazut cineva vreodata cu ochii lui exact fenomenul asta, lovitura de coada
eu n-am vazut
pai..dane...n-ai vazut pentru ca nici ce zice omu asta n-ai vazut!!! :lol: :lol: :lol:

"...eu am fazut avatul in mal ,in apa mica cum mi-a lovit cu coada si voblerul a zburat pe mal.Nu mai am nevoie de alte dovezi.
Salut si numa' bine!

P.S.:Am patit-o de 2 ori,probabil Tarus a patit-o de vreo 200 de ori."

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Aug 2006, 18:01

Scoate ancorele de pe un vobler floating, ca sa nu te intepi, pune-l la vreo 20 de centimetri de mal si pe urma loveste apa puternic, cu palma, in directia malului, la 5 cm de vobler (cu voblerul intre mana si mal, evident :lol: ). O sa-l vezi zburand frumos pe mal.
Cu lacrimi Bastus!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 10 Aug 2006, 18:41

Depinde cum bate vantul, ca daca bate dinspre mal, cade la loc in apa, nu?
Pe vant poti incerca cu un sinking, dar sa dai o palma la apa imediat ce ai dat drumul voblerului. Sau poti sa incepi miscarea mainii spre a da o palma apei si arunci voblerul la cateva zecimi de secunda inaintea impactului palmei cu zona exacta din pelicula unde urmeaza sa cada voblerul. Mai apoi, in functie de cursul apei, partea de rau pe care te afli si predispozitiile native spre folosirea mainii stangi sau drepte, se desprind urmatoarele variante:
1. esti pe malul stang, esti stangaci, vantul bate spre mal
2. esti pe malul stang, esti stangaci, vantul bate spre apa
3. esti pe malul stang, esti dreptaci, vantul bate spre mal
4. esti pe malul stang, esti dreptaci, vantul bate spre apa
5. esti pe malul drept, esti stangaci, vantul bate spre mal
6. esti pe malul drept, esti stangaci, vantul bate spre apa
7. esti pe malul drept, esti stangaci, vantul bate spre mal

si, in fine...
8. esti pe malul drept, esti stangaci, vantul bate spre apa

Ambidecstrii au aici un avantaj major. Deasemenea, variantele pe lac sunt mai putine, ele raportandu-se mai degraba la directia vantului.
Nu stiu insa cum ar evolua voblerul daca vantul dezvolta un curent paralel cu sensul de curgere al apei.
Palma se poate da: rasa, la pocneala sau din podul palmei, tehnici care pot imprima voblerului miscari diferite. Prezentarea se va alege in functie de nivelul de activitate a rapitorului vizat, in speta avatul si de turbiditatea apei.
Cei cu pasiunea experimentarii pot sa dea o palma si la altceva, nu doar la voblere. Totusi, aveti grija sa nu fie cu triple sau seminte de pepene, ca va inteapa sau vi se lipesc de mana.

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 10 Aug 2006, 19:47

mah baieti pe ce ca dicutie de la cum sa prind avat ajunsese la daca da sau nu cu coada .... ce D-nezu stricati si topicul asta iar daca aveti ceva de zis despre avat spuneti daca nu certati-va in alta parte nu inteleg dc nu va ignorati? cel care o sa cedeze primu stiti voi ce impresie lasa :wink: deci nu-i asa ca in ultima vreme a inceput sa manance avatu mai bine, de exemplu sezonul aceste pe ce culori ati avut cele mai multe atacuri ?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Aug 2006, 20:08

mie mi se pare ca anul asta avatul a mers foarte prost. nu am avut partide speciale la avat, dar am mai dat dupa el din cand in cand. in afara de un atac ratat, in apa de 20-25 cm!!!! (luni seara) nu am avut nimic, nici macar o captura :oops: acel atac a fost la shad MT de 8 cm. dadeam dupa salau, iar cand am adus twisterul inspre mal, am accelerat puternic mulinarea pt ca vazusem atacul avatului in acea zona. a atacat si twisterul, dar... rateu
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 10 Aug 2006, 20:22

anul acesta nu am mai dat dupa avat asa mult ca anul trcut dar mi se pare ca si acest an merge tot galbenul pe luminozotate puternica iar pe luminozitate mai scazuta incercat cu albastru in functie si de adancimea apei iar pe plastice nu am insistat. Am un vobler verde pe care am luat dar nu mari 700-800 cativa de cate ori l-a pus este un YD si se pare ca ii place avatului. Iar pe rotativa capturi putine desi avati sunt foarte multi poate au inceput sa se prinda...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Aug 2006, 20:26

Anul acesta am prins aproximativ 70 de avati din care cele mai mari exemplare, in numar de 4, au avut in jur de 3 kile. Am retinut 3 bucati.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns