Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 10 Aug 2006, 12:49

De Becali e vorba? :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Aug 2006, 12:56

si a mai fost un topic de mare valoare cu ....Cleanul si dintii faringieni :D
mortal...ar trebui salvate astea undeva ca e pacat sa se piarda :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Aug 2006, 14:11

Fiti atenti ! Pana acum avem doua surse scrise care afirma ca avatul loveste obletii cu coada:
- Victor Tarus - Rapitori. Ape de ses si
- www.animalia.go.ro - Enciclopedia florei si faunei din Romania

Aratati-mi voi o lucrare unde scrie ca avatul nu da cu coada in obleti si atunci o sa va cred :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Aug 2006, 14:16

demonstreaza tu ca ii loveste, si atunci te credem si pe tine si pe Tarus, si pe... oricine afirma acest lucru :lol: :lol: :lol:

apropo, pe ce se bazeaza afirmatia ca ii loveste cu coada? pe acel "dush galagios" ? :lol: :lol: :lol: super argument! ce sa zic...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 10 Aug 2006, 14:25

parerile sunt super-impartite...totusi din cati pescari dau dupa avat, si din cate voblere trec pe langa avati in fiecare zi...trebuia sa se fi luat macar unul singur de coada! :D

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 10 Aug 2006, 14:27

Crezi ca mai e nevoie sa il intrebam pe Tarus pe ce se bazeaza? Experienta lui nu crezi ca e suficienta?
Pe mine sincer nu ma intereseaza ce crezi tu sau altii,eu am fazut avatul in mal ,in apa mica cum mi-a lovit cu coada si voblerul a zburat pe mal.Nu mai am nevoie de alte dovezi.
Salut si numa' bine!

P.S.:Am patit-o de 2 ori,probabil Tarus a patit-o de vreo 200 de ori.
C&R, please!

rosu r.
veteran
veteran

Avat pe baraj la Avrig dand la fix , cu albitura!

Mesaj de rosu r. » 10 Aug 2006, 14:41

Daca ma crede cineva bine daca nu, iar e bine. In cursul zilei de ieri am prins si am vazut prins avat la pestisor viu , cand se pescuia la fix! Locatia Avrig , jud Sibiu! Momeala oblete de circa 10 cm , apa de 8 m adancime! Daca a mai patit cineva asa ceva sa-mi spuna si mie ca ma apuc de dat la avat la pestisor viu! Ambele exemplare prinse ieri aveau cam 4,5 - 5 kg deci deloc de neglijat ! :?: :!:

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 10 Aug 2006, 15:03

quote]

Se pare ca nici astia nu au auzit ca Adilucu a demonstat deja, cu argumente stiintifice ca nu se poate lovi ceva pe sub apa. Ar trebui avertizati ca nu sunt la curent cu ultimile cuceriri ale stiintei.
[/quote]

asadar torpilele submarinelor sunt doar pentru zgomot, nu?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Aug 2006, 16:23

Stefan Tudose scrie:quote]

Se pare ca nici astia nu au auzit ca Adilucu a demonstat deja, cu argumente stiintifice ca nu se poate lovi ceva pe sub apa. Ar trebui avertizati ca nu sunt la curent cu ultimile cuceriri ale stiintei.
asadar torpilele submarinelor sunt doar pentru zgomot, nu?[/quote]

stefane, sti ce meserie are razvan, nu? ei bine, nu o sa gasesti niciunde ca eu am zis asa ceva. niciodata nu am zis ca nu se poate lovi ceva sub apa. asta ar insemna ca nu poate exista contact intre doua corpuri in apa.
eu m-am referit strict la avat si oblete, chestii cu densitati, mase, lichide, etc. :wink:

@DjBeju
lasa-ma cu Tarus, ca spune in emisiunile alea o gramada de tampenii, printre altele :wink:
esti sigur ca voblerul tau a sarit pe mal in urma contactului cu coada avatului, si nu a fost impins de apa? iti pot demonstra live, ca poti arunca un vobler pe mal si fara sa-l atingi :wink:

ideea pe care pot s-o accept este ca avatul creaza niste turbulente in bancul de obleti, care ii dezorienteaza ca apoi sa-i poata hali mai usor. dar ca ii ameteste prin lovirea cu coada, adica exista intre coada avatului si oblete un contact atat de puternic incat sa-l ameteasca... mi se pare... :lol: :lol: :lol:
ganditi-va ca nici nu e logic, si nici eficient, ca la fiecare oblete sa arda atata energie, odata sa-l loveasca, apoi sa-l haleasca.

mai departe, nu as vrea sa continui discutia, ca am cam zis tot ce aveam de zis in discutiile mai vechi 8)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Aug 2006, 17:19

va rog ignorati-va reciproc si ramaneti la discutii despre avat

si eu am crezut initial ca avatul loveste pestii cu coada, datorita celor auzite dinainte sa dau mai mult la avat, dar acum nu mai sunt sigur
nu am vazut niciodata cu ochii mei obleti loviti de avat cu coada, se vede insa clar ca se infige in ei intr-un mod aparte
nu stiu deci daca ii loveste cu coada in sensul propriu al expresiei, in orice caz se repede in ei si ii bulverseaza intr-un fel

toate atacurile vazute la naluca, aproape de mine: venea de jos si lua naluca direct
cateodata veana atat de repede de jos, perpendicular pe pelicula apei incat evident ca nu se mai putea opri si pleoscaia afara din apa

in orice caz, e usor de crezut cand ti se spune ca ii loveste cu coada cand te duci primele dati si vezi nebuneala aia

eu sunt curios daca a vazut cineva vreodata cu ochii lui exact fenomenul asta, lovitura de coada
eu n-am vazut

Scrie răspuns