pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
bogdank
- veteran

-
pilula scrie:Niciodata un vobler nu va putea sa execute prin apa miscarile unui oblete
Nici nu trebuie sa imite EXACT. Ideea e sa ii atraga atentia prin ceva deosebit. Ieri am luat 3 avati, dintre care unul la kil, la un Yo-zuri 3D cu care dau de obicei la salau si care nu prea seamana cu un oblete. Mai mult, aveam si struna de wolfram in fata voblerului, nu i-a deranjat deloc.
Ca sa zgindaresc un subiect mai vechi, nici astia n-au dat cu coada in vobler

-
bogdank
- veteran

-
-
pikeman
- veteran

-
-
bogdank
- veteran

-
-
DjBeju
- utilizator constant

Personal am patit ca avatul sa imi loveasca voblerul cu coada.De doua ori am vazut cu ochii mei cum a lovit.Se intampla exact la mal in apa limpede.O data mi-a aruncat naluca pe mal.Nu e pescareasca si sunt convins ca experienta mea nu o sa schimbe parerile celor care nu cred acest lucru.Oricum, cred ca pentru bunul mers al unui forum e bine sa imi spun si eu parerea referitoare la acest subiect. Scuze ca "am fost putin off-topic".
Numa bine'!
P.S.: Cred ca daca va mai dura discutia asta mult in cele din urma vom ajunge la Myth Busters si atunci ne vom lamuri cu siguranta.

C&R, please!
-
pikeman
- veteran

-
-
silviu ionescu
- utilizator nou

tocmai mi-am terminat concediul iar in ultimele 2-3 zile am fost la pescuit la dunare in zona Brailei.Am incercat sa prind avat care sarea intr-una pe suprafata apei,dimineata efectiv aveam impresia ca fierbe apa,insa nu am avut nici un fel de captura serioasa.Am schimbat pe rand rotative,oscilante,(...)cam tot ce am prin trusa insa fara folos.La un mom.dat am pus o lingurita oscilanta foarte mica in forma de picatura,argintie,de circa 2,5 cm,cu o ancaora f mica,lingurita pe care o cumparasem in iarna.Vreau sa va spun ca la acea bucatica de tabla am prins avatei f mici si niste stiuculitze care nu depaseau lungimea unui creion ordinar.Atacau ca nebunii si unii si altii insa nimic mai mare.Oricum nu i-as fi putut scoate tinand cont de dimensiunea linguritzei si mai ales a ancorei.As pune si niste poze dar nu prea stiu cum asa ca o las balta.

-
noname
- veteran

-
sunt momente cand sta la suprafata si se plimba exact cum o fac clenii dupa parerea mea numai din acest punct de vedere exista asemanari. @silviu ai incercat la niste voblere 4-5 cm, ca tu ai zis de lingurite si rotative....?