Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Aug 2006, 08:45

pilula scrie:Niciodata un vobler nu va putea sa execute prin apa miscarile unui oblete
Nici nu trebuie sa imite EXACT. Ideea e sa ii atraga atentia prin ceva deosebit. Ieri am luat 3 avati, dintre care unul la kil, la un Yo-zuri 3D cu care dau de obicei la salau si care nu prea seamana cu un oblete. Mai mult, aveam si struna de wolfram in fata voblerului, nu i-a deranjat deloc.

Ca sa zgindaresc un subiect mai vechi, nici astia n-au dat cu coada in vobler :lol: :twisted:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 07 Aug 2006, 08:55

n-are rost sa-l zgandaresti pt. ca cred ca se stie ca treaba cu datul avatului cu coada in obleti este SF pe fata! eu pana acuma la orice fel de naluca am pescuit nu am prins avat de coada! :lol: :lol: :evil:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Aug 2006, 09:00

:twisted: :twisted: :twisted:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 07 Aug 2006, 12:52

andrei-ovidiu scrie:n-are rost sa-l zgandaresti pt. ca cred ca se stie ca treaba cu datul avatului cu coada in obleti este SF pe fata! eu pana acuma la orice fel de naluca am pescuit nu am prins avat de coada! :lol: :lol: :evil:
:lol: :lol: :lol: avat de coada, poate daca exista si este asa, sa zicem, acea miscare este pentru a nauci obletii si apoi doar tot in gura ii ia, ca nu io manca _ cu _ coada :lol: :lol: , dar in principiu eu am vazut destule atacuri, intre care unele de 30 de secunde in care avatu efectiv ataca cu capul inainte uneori iesind din apa cu jumate din corp si efectiv facea schimbari de directie dar dupa cum ziceam, ataca cu capul inainte

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Aug 2006, 12:59

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 07 Aug 2006, 14:18

Personal am patit ca avatul sa imi loveasca voblerul cu coada.De doua ori am vazut cu ochii mei cum a lovit.Se intampla exact la mal in apa limpede.O data mi-a aruncat naluca pe mal.Nu e pescareasca si sunt convins ca experienta mea nu o sa schimbe parerile celor care nu cred acest lucru.Oricum, cred ca pentru bunul mers al unui forum e bine sa imi spun si eu parerea referitoare la acest subiect. Scuze ca "am fost putin off-topic". :D
Numa bine'!

P.S.: Cred ca daca va mai dura discutia asta mult in cele din urma vom ajunge la Myth Busters si atunci ne vom lamuri cu siguranta. :D :D :D
C&R, please!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 07 Aug 2006, 15:38

Distractiv...deci nam negat ideea, dar mi se pare haios sa dea cu coada in vobler si mi sar parea foarte probabil daca lansam cu un set de vro 10 voblere sa le paleasca, dar asa sa dea intr-unu mai greu (nam patit), conculzia tot una ramane da, sau nu da, de gura iam prins, apoi daca so inventa vrun vobler de "prins avat de coada" nu ma intereseaza, ca am vazut io pe unii care au gasit metode, dar asta ii o alta poveste :evil: :evil: :evil:

silviu ionescu
utilizator nou
utilizator nou

...

Mesaj de silviu ionescu » 07 Aug 2006, 19:12

tocmai mi-am terminat concediul iar in ultimele 2-3 zile am fost la pescuit la dunare in zona Brailei.Am incercat sa prind avat care sarea intr-una pe suprafata apei,dimineata efectiv aveam impresia ca fierbe apa,insa nu am avut nici un fel de captura serioasa.Am schimbat pe rand rotative,oscilante,(...)cam tot ce am prin trusa insa fara folos.La un mom.dat am pus o lingurita oscilanta foarte mica in forma de picatura,argintie,de circa 2,5 cm,cu o ancaora f mica,lingurita pe care o cumparasem in iarna.Vreau sa va spun ca la acea bucatica de tabla am prins avatei f mici si niste stiuculitze care nu depaseau lungimea unui creion ordinar.Atacau ca nebunii si unii si altii insa nimic mai mare.Oricum nu i-as fi putut scoate tinand cont de dimensiunea linguritzei si mai ales a ancorei.As pune si niste poze dar nu prea stiu cum asa ca o las balta. :roll:

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 08 Aug 2006, 09:53

exista asemanari comportamentale intre clean si avat?

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 08 Aug 2006, 10:06

sunt momente cand sta la suprafata si se plimba exact cum o fac clenii dupa parerea mea numai din acest punct de vedere exista asemanari. @silviu ai incercat la niste voblere 4-5 cm, ca tu ai zis de lingurite si rotative....?

Scrie răspuns