Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
noname
veteran
veteran

ty

Mesaj de noname » 04 Aug 2006, 10:51

exact perioadele astea le-am remarcat si eu :wink: si numai pe intervalele astea am avut capturile in rest multa insolatie aiurea

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 04 Aug 2006, 11:00

referitor la cum sa prind avatul: a avut cineva avat intrat pe oscilanta in iunie iulie?si cand zic oscilanta ma refer la 5-6 cm in sus

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 04 Aug 2006, 12:28

Vazusem acum ceva timp un reportaj legat de pescuitul avatului vara..la oscilanta. Oscilanta..de stiuca..era recuparata rapid..cat mai aproape de suprafata...
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 04 Aug 2006, 12:47

am incercat in speranta ca-mi va salva partida si am insistat destul de mult cu mai multe modele mai usoare si mai grele si nu am avut nici macar o urmarire. Mi se pare oarecum ciudat deoarece daca ataca mereu din spate ii vede unduirea dar nu vede ca n-are consistenta adica privita din spate se vede ca o bucata de hartie care flutura. toamna da se prinde mai des cand sta la adancime. De aceea am intrebat daca a prins cineva vara pentru ca mi se pare oarecum aiurea ca un peste ce ataca prada in 3 D sa ia o oscilanta. si obletii sau platicile sunt subtiri dar totusi ...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Aug 2006, 14:16

gippa scrie:am incercat in speranta ca-mi va salva partida si am insistat destul de mult cu mai multe modele mai usoare si mai grele si nu am avut nici macar o urmarire. Mi se pare oarecum ciudat deoarece daca ataca mereu din spate ii vede unduirea dar nu vede ca n-are consistenta adica privita din spate se vede ca o bucata de hartie care flutura. toamna da se prinde mai des cand sta la adancime. De aceea am intrebat daca a prins cineva vara pentru ca mi se pare oarecum aiurea ca un peste ce ataca prada in 3 D sa ia o oscilanta. si obletii sau platicile sunt subtiri dar totusi ...
Incearca modelul Effzet de la DAM 16gr - piscot, si tot la 16 gr mai este un model "frunza de salcie" argintiu, batut cu solzi pe o parte :wink:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 06 Aug 2006, 17:08

spuneti-mi si mie daca vi s-a intamplat timp de peste 2 ore :!: :!: , sa fiarba pur si simplu apa de avati absolut in toate zonele si pe toate directiile... sa lansezi vobler, oscilanta, rotatica, cicada, twister si sa nu ai nici macar un singur atac :?: :!:

asta mi s-a intamplat mie si prietenilor mei in acest week-end...eu am plecat damblagit rau de tot de pe apa! :D

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Aug 2006, 17:52

@ andrei-ovidiu,

o chestie ca asta am vazut la babiciu acum doi ani cand faceam o partida de platica(pe vremea aia nu stiam cu ce se mananca spinningul),pur si simplu sareau pe mal pestii atacati numai sa scape,distractia a tinut cam 2-3ore si au venit cativa pescari si au dat la artificiale,rezultat = 0,erau negrii de suparare saracii
o alta faza de genul asta am patit eu anul asta cu pilula la daesti cand sareau avatii de ziceai doamne si noi nimica :cry: .
asta este se pare ca atunci cand ataca frenetic,doar din intamplare poti sa-i prinzi.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 06 Aug 2006, 18:05

am luat avat mai bine atunci cand nu vedeai pic de atac...parerea mea este ca atunci cand ataca frenetic se concentreaza excluisiv pe oblete, poti sa ai vobleru' perfect, leit cu obletele sa fie, daca n-are exact aceeasi evolutie si profil nu-ti da-n vobler nici mort...sau poate ca nu s-a inventat deocamdata voblerul care sa imite aproape perfect obletele din toate pct. de vedere...si nici nu cred ca se va inventa :!:

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 06 Aug 2006, 23:54

Niciodata un vobler nu va putea sa execute prin apa miscarile unui oblete.Nu se va comporta niciodata ca obletele sau orice alt peste mic.Indiferent de aptitudinile pescarului,de miscarea pe care o imprima nalucii de la capatul firului....voblerele doar incearca sa imite si sa redea in apa o trasatura comuna a pestilor: unduirea lor in apa care bineinteles poate fii facuta mai atragatoare ptr rapitori de catre producatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 07 Aug 2006, 07:13

excelent ai punctat pilula! :wink:

Scrie răspuns