pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Dreamer
- Moderator

-
empthy_cluster scrie:
marturisesc ca
am dat la poper saptamana trecuta si era un nesimtit de avat la vreo 3kg ce tot imi arata spinarea si nimik. Pana sa pun poperul am dat cu tot ce am avut voblere, rotative, streamere si cum am pus poperul (rapala skiter pop silver 7cm) nu numai ca nu ma atacat dar nici nu a mai rapit.

nu stiu poate nu stiu eu sa dau la poper
va multumesc anticipat.
Itit spun eu sigur de ce nu a muscat avatul..pt ca e PROHIBITIE..sau la tine nu se aplica?

-
DjBeju
- utilizator constant

Itit spun eu sigur de ce nu a muscat avatul..pt ca e PROHIBITIE..sau la tine nu se aplica?

[/quote]
Nu cred ca e cazul sa fim mai catolici decat Papa.Sunt convis ca si tie ti s-a intamplat sa pescuiesti inainte de rasarit sau dupa apus.Tot in afara legii te aflai si tu in acel caz.
Cred ca poti sa faci observatia asta la 90% dinte membrii acestui forum,pt. ca sunt convins ca majoritatea dintre ei nu pescuiesc exclusiv la stiuca in aceasta perioada.
Si daca mai punem la socoteala faptul ca avatul a depus deja,iar "pescariciul" nostru probabil ca ar fi eliberat avatul,nu cred ca e nevoie sa il criticam,eventual sa ii spunem cum sa "scalde" popperul ala ca sa aiba succes pe viitor. Din pacate eu nu pot sa ii dau prea multe sfaturi pt. ca inca nu am descoperit tainele popperului,dar inata ce aflu ceva o sa ii spun.
Numa' bine oameni buni si no offence dream_fishing.

C&R, please!
-
empthy_cluster
- veteran

dream_fishing scrie:empthy_cluster scrie:
marturisesc ca
am dat la poper saptamana trecuta si era un nesimtit de avat la vreo 3kg ce tot imi arata spinarea si nimik. Pana sa pun poperul am dat cu tot ce am avut voblere, rotative, streamere si cum am pus poperul (rapala skiter pop silver 7cm) nu numai ca nu ma atacat dar nici nu a mai rapit.

nu stiu poate nu stiu eu sa dau la poper
va multumesc anticipat.

dah,
sunt mai multi pe forumul asta care nu tin cont de prohibitie catch&release asta fac eu de vreo 2 ani in coace, nu retin mai nimik de ce esti rau?

...............
be smart be silent be deadly.....
-
Dreamer
- Moderator

-
empthy_cluster scrie:
dah,
sunt mai multi pe forumul asta care nu tin cont de prohibitie catch&release asta fac eu de vreo 2 ani in coace, nu retin mai nimik de ce esti rau?

...............
Nu e vb de retinut, ci de principiul in sine. Daca asta fac majoritatea pescarilor asta nu inseamna ca tre sa faci si tu la fel ca sa fii in randul or..sau..aici o fi de vina EFECTUL DE TURMA?
In carnetul de pescuit sau in articolele de lege privind pescuitul sportiv..din cate imi amintesc eu e specificat clar.."a se respecta perioadele de reproducere a pestilor..". Bineinteles tu acum ai sa imi zici ca avatul a depus de ceva vreme, asta e adevarat..dar e vorba de respectatul legii, desi se pare ca nu mai exista constiinta printre noi..de muuuuult.
Hai..fir intins..la chestiile alea cu solzi..!

-
empthy_cluster
- veteran

dream_fishing scrie:empthy_cluster scrie:
dah,

...............
Nu e vb de retinut, ci de principiul in sine. Daca asta fac majoritatea pescarilor asta nu inseamna ca tre sa faci si tu la fel ca sa fii in randul or..sau..aici o fi de vina EFECTUL DE TURMA?
In carnetul de pescuit sau in articolele de lege privind pescuitul sportiv..din cate imi amintesc eu e specificat clar.."a se respecta perioadele de reproducere a pestilor..". Bineinteles tu acum ai sa imi zici ca avatul a depus de ceva vreme, asta e adevarat..dar e vorba de respectatul legii, desi se pare ca nu mai exista constiinta printre noi..de muuuuult.
Hai..fir intins..la chestiile alea cu solzi..!

fartelo,
imi pare in primul rand rau ca purtam discutia aici si nu pe privat!
n-am ce-i face, microbul ii prea mare ma intelegi, la noi in zona aradului nu exista balti cu peste rapitor in adevaratul sens al cuvantului din cate stiu eu, poate imi spui tu vreuna......., si chiar daca ar fi nu cred ca mi-as putea permite.
eu cred ca nu are rost sa fim asa fixisti in privinta prohibitiei, a fost facuta pe vremea lu ceasca si nu a mai schimbat nimeni nimik!

no offence!
mai bine spune-mi cum sa plimb poperul....
chestia cu principile, perfect deacord respect pentru asta darrr microbul ..
te tog daca mai ai ceva sa-mi spui sa-mi spui pe privat!
salut si fir intins in PROHIBITIE sau nu....

be smart be silent be deadly.....
-
ComyB
- utilizator nou

sprosalmorapala scrie:Eu unul pescuiesc pe canalele de fuga ale barajelor de pe olt inre Fagaras si Sibiu si nu numai dar in general acolo ...
Vara trecuta cele mai bune rezultate le-am avut la oscilanta DAM effzet de 16 g (argintiu)
La twister am avut vreo 3 buc si la vobler vreo 4...tin sa precizez ca cele mai mici bucati au fost cele de la vobler 2,2 kg..
Cu rotativa nu stiu cum sta treaba ..dar in schimb am o cunostinta care da la tiriplici

ce sa zic NE-A SPART!!
Cam atat

mai baiete mai!
mari pescari sunteti!de cind?

stiti multe despre avat!de cind?
-
ComyB
- utilizator nou

fishi scrie:Tiriplici este un fel de spiner-bait facut pe aragaz in bucatarie.Totusi intreaba-l pe Liviu ca de el este vorba(sau Razvan cu tiripliciul lui Liviu) la ce a luat cei mai mari avati.Iti spun tot eu la .....vobler.Dar dupa cum spune cineva de pe aici cu vobler iti trebuie mana......
crede-ti ca e corect ceea ce a-ti facut?
divulgand marele secret a lui Liviu!
Liviu stie?
-
razvan m.
- veteran

-
Acuma marele secret fiind divulgat, avatii din zona voastra vor intra pe lista speciilor in pericol de extinctie.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
ComyB
- utilizator nou

razvan m. scrie:Acuma marele secret fiind divulgat, avatii din zona voastra vor intra pe lista speciilor in pericol de extinctie.

nu neaparat!
dar,frumos si prietenesc trebuia sa-l lase pe Liviu sa vorbeasca de chestie!
de ce nu va ginditi si voi la o inventie de prins avat,si sa o face-ti publica?

-
fishi
- veteran

@ComyB
De unde esti?
Ori ai un simtz al umorului foarte dezvoltat,ori te simtzi singur si faci glume la care razi tot tu.Ceva inteligent sau ceva despre avat ne spui?(poate cand l-ai prins pe ultimul)