Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 22 Mai 2006, 07:15

Chestia cu inghititul...difera de la peste la peste...cel putin la stiuca nu e valabila
Fir incins[/quote]
NU CRED CA AI DREPTATE CU STIUCA ,CHIAR IERI AM LUAT UNA DE 2.300KG CU O OSCILANTA DE 11GR SI ATAT DE PROFUND INGHITISE INCAT AM LASAT OSCILANTA IN GATUL EI SI AM SCOS-O ACASA DUPA EVISCERARE!!!
Saptamana trecuta pe aceeasi balta l-am sfatuit pe colegul meu sa scoata struna pentru o evolutie mai naturala a oscilantei (nu avea prezentari si eu fara struna da)Imediat ce a dat struna jos bineanteles ca i-a ,,intrat'' o bucata mai ,,imbracata '' si a taiat(el da cu mono).A taiat din atac ......asta inseamna ca a inghitit profund.

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 22 Mai 2006, 09:49

sir.JONES scrie:daca e vorba de avat nu prea cred ca l-a luat cineva la vobler cu culori tipatoare gen firetiger sau alte chestii

in general cred ca trebuie sa te aproprii cat mai mult de prada pe care o cauta el si ca culoare si al profil.

la avat albul si viteza recuperarii sunt forever

asta credeam si eu ...pana a venit P5iho cu un Salmo Perch DR langa mine si a luat 2 buc de peste 2kg jumate in 3 minute :roll: si tot legat de culoare , trebuie sa te contrazic pt ca eu am avut rezultate bune la voblerele de culoare GFR (rapala)...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Mai 2006, 10:39

fishi scrie:Chestia cu inghititul...difera de la peste la peste...cel putin la stiuca nu e valabila
Fir incins
NU CRED CA AI DREPTATE CU STIUCA [/quote]
Fishi ...cel care a postat mesajul...zicea ca pestele simte vibratia voblerului si daca vede cal poate inghiti ataca...si eu am zis ca stiuca nu prea se uita la dimensiune...adica e mai hapsana cateodata(alea mici) si ataca un vobler sau o lingura aproape cat ele...nu mai zic ca am vazut in aventuri un articol in care in delta parca gasisera o stiuca de vro 3.5kg sufocata cu una de 1kg...nu zic este vorba si de comportamentul teritorial probabil(sau o densitate mare de stiuci pe metru patrat :lol: in vise asta).
Fir incins

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 22 Mai 2006, 10:44

sprosalmorapala scrie:
sir.JONES scrie:daca e vorba de avat nu prea cred ca l-a luat cineva la vobler cu culori tipatoare gen firetiger sau alte chestii

in general cred ca trebuie sa te aproprii cat mai mult de prada pe care o cauta el si ca culoare si al profil.

la avat albul si viteza recuperarii sunt forever

asta credeam si eu ...pana a venit P5iho cu un Salmo Perch DR langa mine si a luat 2 buc de peste 2kg jumate in 3 minute :roll: si tot legat de culoare , trebuie sa te contrazic pt ca eu am avut rezultate bune la voblerele de culoare GFR (rapala)...
eh, binenteles exista si excepti...... la asta m-am convins si eu pe propriam piele dand cu ceva `extravagant` dupa avat :D :D

chestia cu apropriatul cat mai mult de prada avatului tine dupa parerea mea in 70-80 % din cazuri, depinde in ce stare il prinzi pe nenea..... :wink:

am fost duminica cu niste prieteni dupa pe cris si dadeau la clean cu voblere roz, daca nu-i vedeam pe ei cu ce dau nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca, cleanul poate ataca asa ceva...si culmea ca au si prins la ele :D :D

dupa cum spunea @andrei BATAIA...BATAIA voblerului! :wink:
be smart be silent be deadly.....

Swordfish
junior
junior

Mesaj de Swordfish » 22 Mai 2006, 16:14

...si eu am zis ca stiuca nu prea se uita la dimensiune...adica e mai hapsana cateodata(alea mici) si ataca un vobler sau o lingura aproape cat ele...
La rotativa mepps nr 3 mi sa intamplat sa prin clenut cu doar 3-4 cm mai mare ca ea...parerea me e ca mai conteaza si cat de flamand este pestele
Fir intins!!!!!!!
Fir intins!!

alex.danil
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex.danil » 23 Mai 2006, 12:04

Stiuca e o alta poveste Pt ca la rotativa meps de 2 a prins un prieten 1 de aproape 4 kg si la o lopata de dolinger (`13 gr)am prins de nici 50 gr.Si ar mai fi si alte exemple. Sa intamplat ca in anumite zile sa traga numai la o anumita culoare si detoate specile de la avat stiuca biban salau clean. De aceea e bine sa fii pregatit cu mai multe modele si sa mai experimentezi. Dar sa ai in trusa blinchere, twistere si rotative sa experimentezi diverse adancimi si distante dar si stiluri :P

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Mai 2006, 12:09

cu siguranta @cluster ca bataia voblerului face diferenta.... de ce spun asta:

o dupa amaiza obisnuita la avat...eu pescuiam cu un vobler imitatie oblete, un amic cu unul imitatie bibanel Salmi Minnow Perch... am luat si eu si el...deci voblerele erau de alta dimensiune al meu de 7 cm al lui de 5 cm, culorile total diferite, dar bataia oarecum asemanatoare... vibratia faca totul... atunci cand este extrem de selectiv intervine si factorul culoare si dimensiune, dar evolutia voblerului mi se pare de departe cea mai importanta calitate a unei naluci!

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 23 Mai 2006, 21:45

Swordfish scrie:
Adelin scrie:Detaliile sunt doar pentru pescar, asta e sigur si vrificat!
...cat despre ca de bun e un vobler, cred ca daca il alegem din cutie, pe cel care se preteaza la acel moment, poate sa fie Cosma ca prinde peste....daca mana stie sa-i dea viata. :wink:
Parerea mea este la fel, un rapitor cand rapeste nu pre se uita daca are 10 sau 20 solzi vobleru sau mai stiu eu cate dungi.Simte vibratia ce seamana cu cea a unui peste, vede ca-l poate inghiti si...........hap il infasca cat ai clipi.
Nu prea iti dau dreptate aici, momentele cand mananca ca un bezmetic sunt extrem de rare, in plus de ce crezi tu ca exista asa o diversitate mare de modele de naluci, marimi si culori ?, scula potrivita la momentul potrivit la care se mai adauga si mana, cum zice Adelin. :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Mai 2006, 21:49

bibanus scrie: de ce crezi tu ca exista asa o diversitate mare de modele de naluci, marimi si culori ? :wink:
Pentru ca traim in societatea de consum. :wink:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 23 Mai 2006, 22:20

razvan m. scrie:
bibanus scrie: de ce crezi tu ca exista asa o diversitate mare de modele de naluci, marimi si culori ? :wink:
Pentru ca traim in societatea de consum. :wink:
Si totusi...nu asta e singurul motiv :!:

Scrie răspuns