Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 23 Mai 2006, 22:53

Swordfish scrie:
Adelin scrie:Detaliile sunt doar pentru pescar, asta e sigur si vrificat!
...cat despre ca de bun e un vobler, cred ca daca il alegem din cutie, pe cel care se preteaza la acel moment, poate sa fie Cosma ca prinde peste....daca mana stie sa-i dea viata. :wink:
Parerea mea este la fel, un rapitor cand rapeste nu pre se uita daca are 10 sau 20 solzi vobleru sau mai stiu eu cate dungi.Simte vibratia ce seamana cu cea a unui peste, vede ca-l poate inghiti si...........hap il infasca cat ai clipi.
eh oameni buni,

cea ce inteleg eu din aceste 2 afirmati si din ce a postat razvan.m mai jos este ca poti da cu indiferent ce `naluca` ca prinzi peste :shock:

am citit destule pe forumul asta despre vibratia potrivita a unui vobler de exemplu la un moment dat!
@swordfish ce inteleg eu din postarea ta este ca poti da cu orice model de vobler indiferent de vibratie, ca prind peste binenteles daca stiu sa-l joc un pik.

eu nu cred ca din 25-30 de iesiri anul asta dand cu mai multe modele de voblere asemanatoare dupa mine ca si colorit si vibratie, vreo 30 la numar am prins doar cu 2-3 , sa mi se fi intamplat numai mie asta? :roll:

m-am convins ca nu conteaza finisajele voblerelor asa de tare, dar sa fim seriosi poti nimeri o zi dand pe o apa anume in care nu exista lipusi si prinzi la rapala muddler ce dupa parerea mea imita un pietrar, este dupa parerea mea ca si pescuitul la stiuca cand dai cu carasel intr-o apa fara caras si pui biban in tripla si incepi sa iei.....am patit-o si pe asta. :wink:

eu cred ca, crucial la un vobler este sa aiba vibratia corespunzatoare si dupa acea coloritul la momentul respectiv ca din cate am vazut rapitorul asta nu e chiar prost, defapt asta-i si farmecul :D

salut si fir cat mai intins la toti........
be smart be silent be deadly.....

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Mai 2006, 23:03

Astea sint voblerele la care am prins avat anul acesta : Rapala Original 7, 9 cm, Rapala Team Esko, Rapala Shallow Shad Rap 5, 7 cm, Rapala Rattlin 5 cm, Rapala Jointed Shad Rap 4, 5, 7 cm, Rapala Skitter Pop, Rapala Long Cast, Rapala Tail Dancer 5 cm, Owner Cultiva, Salmo Minnow 5, 6 cm

Trage tu concluziile...
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Mai 2006, 23:09

Mai are rost sa iti insir si culorile ? Cand mananca, mananca, cand nu, nu :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 23 Mai 2006, 23:11

razvan m. scrie:Mai are rost sa iti insir si culorile ? Cand mananca, mananca, cand nu, nu :lol:
eh ,
exista si cand nu mananca si mai fraeresti pe vreo unul....daca te sti parerea mea. :D :D

salut.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 23 Mai 2006, 23:15

razvan m. scrie:Astea sint voblerele la care am prins avat anul acesta : Rapala Original 7, 9 cm, Rapala Team Esko, Rapala Shallow Shad Rap 5, 7 cm, Rapala Rattlin 5 cm, Rapala Jointed Shad Rap 4, 5, 7 cm, Rapala Skitter Pop, Rapala Long Cast, Rapala Tail Dancer 5 cm, Owner Cultiva, Salmo Minnow 5, 6 cm

Trage tu concluziile...

din ce mi-ai insirat, frast mai am multe de invatat :?

sal.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 24 Mai 2006, 07:26

asta credeam si eu ...pana a venit P5iho cu un Salmo Perch DR langa mine si a luat 2 buc de peste 2kg jumate in 3 minute :roll: si tot legat de culoare , trebuie sa te contrazic pt ca eu am avut rezultate bune la voblerele de culoare GFR (rapala)...[/quote]

o sa incerc si eu dar sincer la rotative am vazut ca alea colorate nu erau pe gustul avatului mai ales in apa mica si repede.
the angler is catching xxx, not by the lure

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 24 Mai 2006, 23:05

salut,

as vrea sa dau la avat cu poper, si din cate am inteles este spectaculos sa lovesti ceva la poper.

as avea rugamintea sa ma indrumati daca se poate sa-mi spuneti pe ce apa se poate da la poper limpede, tulbure, cald, rece, cam in ce anotimp, si cam care ar fi tehnica.

marturisesc ca am dat la poper saptamana trecuta si era un nesimtit de avat la vreo 3kg ce tot imi arata spinarea si nimik. Pana sa pun poperul am dat cu tot ce am avut voblere, rotative, streamere si cum am pus poperul (rapala skiter pop silver 7cm) nu numai ca nu ma atacat dar nici nu a mai rapit. :? nu stiu poate nu stiu eu sa dau la poper :oops:

va multumesc anticipat.

alex.danil
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex.danil » 26 Mai 2006, 11:25

incearca atunci cand bomardeza apa avati la suprafata cu un fz mic de 4 cm ,7..10gr sa il retregi de sa sara pe apa sinilar ca in poper la viteza mare constanta . acest stil nu prea da rezultate din cauza ca nu prea poate sa il ieie bine dar e foarte spectaculos . yo am luat asa dar am si scapat 'dulapuri'(avatoi)peste 4 kg,.

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 27 Mai 2006, 00:05

te referi la Effzet de la DAM ...spune-i omului sa inteleaga... :lol:

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 27 Mai 2006, 22:02

sprosalmorapala scrie:te referi la Effzet de la DAM ...spune-i omului sa inteleaga... :lol:

hi hi :D :D

spune-mi mah sa inteleg :D :D :D :D :D :D

Scrie răspuns