Cum pescuiti? Cat de des schimbati naluca?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
posibil ca ancora sa se incurce in lanseu,articulatia fiind prea lejera...incearca si ne spui,alta varianta nu ai.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Mai ai 2 variante:
1.o legi cu monofilament, eventual ceva mai slab ca principalu - pierzi doar ancora daca agatzi. In functie de cat de stransa va fi legatura iti va balangani ancora
2. inel despicat + varnis tras peste articulatie. varianta asta o rigidizeaza de tot. Egzista o teorie care zice ca in felu asta s-ar reduce rateurile

1.o legi cu monofilament, eventual ceva mai slab ca principalu - pierzi doar ancora daca agatzi. In functie de cat de stransa va fi legatura iti va balangani ancora
2. inel despicat + varnis tras peste articulatie. varianta asta o rigidizeaza de tot. Egzista o teorie care zice ca in felu asta s-ar reduce rateurile

In ultimul timp vad ca pierd in medie cam 2 pe partida,am atins apogeul la 6 intr-o partida si ce ma deranjeaza mai tare este ca exact alea mai prinzatore le pierd.E adevarat sunt partide consecutive cand nu pierd nimic dar asta este locurile sunt cu forte multe agataturi.Tot timpul spun lasa ca nu mai dau acolo si iarasi dau,dar cum sa nu dai cand aprope la fiecare lanseu ai atac.Locul e bengos un copac subt apa in lung si 2 in dreapa si stanga lui jumate iesiti doar din apa... daca prind un clean acolo si plec 30min la intoarcere sigur il prind si pe al doilea.sir.JONES scrie:INSEAMNA CA MAGAZINELE DE PESCUIT TE DIVINEAZA CA PE UN ZEU.
idee e ca daca pierd o rotativa nu ma stresez dar daca incep sa pierd 2 pe partida si la fiecare partida imi pun probleme.
daca ai locuri unde ai mai pescuit nu prea ai scuze sa pierzi asa multe, macar incearca sa le recuperezi sau spune-mi unde pescuiesti ca sa trec si eu pe acolo

Apropo de vanzatori,doamna de la Somonu cand intru in magazin imi spune inca nu am primit mepps-uri.Cei din Timisoara puteti verifica Aglia 2-3 alb si galben pauza acolo.Cand prind cumpar 5 de un fel si 5 de celalalt fel pe ambele marimi

Si apropo de subiectul topicului,in ultimul timp am luat-o razna cu rotativele Mepps asa ca la fiecare partida incep cu ele
sunt si excepti in functie de apa.Daca dau dupa stiuca incep cu voblere,oscilante la inceput dau cu ce am mai prins in conditii de apa asemanatore.
Conteaza mult sa "citesti apa" am pierdut ceva timp sa invat asta si nu pot spune ca acum sunt as dar mai fentez cate un peste
Probabil daca as pescui pe o apa prima data ar fi mult mai greu sa ma dumiresc cum sta treaba. Cat pot incerc sa fur de la altii dar nu prea am de la cine,partenerii mei sunt caposi daca le dau un sfat se uita chioras si dau tot cu ce cred ei si vice-versa.
Daca prind pe malul apei un pescar care pare ok si-mi arata cate ceva nu ma supar niciodata,nu pescari din aceea care incep sa insire cate tone de peste au prins ei si alte basme (gen bancul acela cu atata avea ochiul)..

Conteaza mult sa "citesti apa" am pierdut ceva timp sa invat asta si nu pot spune ca acum sunt as dar mai fentez cate un peste

Probabil daca as pescui pe o apa prima data ar fi mult mai greu sa ma dumiresc cum sta treaba. Cat pot incerc sa fur de la altii dar nu prea am de la cine,partenerii mei sunt caposi daca le dau un sfat se uita chioras si dau tot cu ce cred ei si vice-versa.
Daca prind pe malul apei un pescar care pare ok si-mi arata cate ceva nu ma supar niciodata,nu pescari din aceea care incep sa insire cate tone de peste au prins ei si alte basme (gen bancul acela cu atata avea ochiul)..

Salut! Eu in general, am nalucile preferate, care se detaseaza fata de celelalte din trusa. Sunt innebunit dupa aceste jucarioare si cand primesc salariul, dau iama in magazine si fara cel putin 1 vobler, 2-3 rotative si 2-3 oscilante, nu plec. La fata locului, insa, aspectele care dicteaza care dintre naluci vor fi "titulare", sunt: specificul pestelui vizat, adancimea apei, profilul apei, vremea, luminozitate, etc. Am cateva voblere cu care am prins cel mai mult si care sunt foarte versatile, putand constitui ispita mai multor specii de pesti. Atunci cand apa imi permite, prefer oscilantele destul de grele (pana in 20 g) si cu suprafata mare. De exemplu, in 2 ani, am bagat cateva milioane in trusa cu jucarii, dar cand am fost in Delta anul asta, am prins la cea mai ieftina oscilanta cumparata in graba de pe M. Viteazu, care a facut vreo 30 de victime. Cand e sa pice, pica, iar cand nu, de vina suntem fie noi, pescarii, fie modificarile de vreme si de adancime a apei (cum se intampla aici pe Olt)
Mihai
-
- veteran
Toata filosofia cu schimbarea nalucii pleaca din mintea pescarului : trebuie sa ai incredere in naluca ta, pina in pinzele albe! Nu cad in derizoriu sa spun ca trebe sa strecori apa o zi intreaga cu o tabla, asa numai dintr-o ambitie prosteasca..., dar increderea in jucaria de la capatul distal al firului trebe sa primeze . Nu sustin , de ex. faptul ca ..avatul nu a mers astazi??!!, pt. ca am dat cu doua voblere cu care l-am spart ieri.., sau saptamina trecuta. Totul e o mica loterie..., si un joc al mintii . Jucaria pe care stii sa o "joci" cel mai bine in apa, cu acelasi echipament (fir, lanseta..., nu azi lanseta heavy cu textil de 20lb.., si maine medium light cu ata de 8 lb!!! si tot acelasi vobler de 4 gr. )
Pt. o partida de pescuit , desi iau cu mine toate maimutele, pescuiesc cu 3-4 voblere cu care stiu sa dau , acolo, in locul respectiv si cu care stiu ca acopar toarecum 90% din " spectrul" sanselor de a prezenta voblerul in gura avatului.., in speta .
E un exercitiu continuu si doar asa poti sa spui ca stii sa pescuiesti .
Pt. o partida de pescuit , desi iau cu mine toate maimutele, pescuiesc cu 3-4 voblere cu care stiu sa dau , acolo, in locul respectiv si cu care stiu ca acopar toarecum 90% din " spectrul" sanselor de a prezenta voblerul in gura avatului.., in speta .
E un exercitiu continuu si doar asa poti sa spui ca stii sa pescuiesti .
Doctorul are dreptate!Acum in ce ma priveste conteaza mult apa in care dau:degeaba dau cu naluci de suprafata si rapitorul e cantonat pe fun si nu vrea sa se ridice!Trebuie sa ajungi la el!Am fost pe o balta necunoscuta si am incercat o gramada de naluci.In final s-a dovedit ca stiuca lua cel mai bine siliconul mare(vreo 10 cm) pe fund!Si daca ala a mers cu ala am dat!Schimbam periodic naluca , de curios, dar nu prea vroia; a mai dat in Rapala magnum ,dar a fost unica "mititica"...Insa pe locuri foarte cunoscute mai ca aplic regula celor trei voblere , mai ales daca timpul de pescuit e scurt.Si merge!Preferintele si le schimba oricum ,dar pana invata naluca bine sunt ceva sanse
in rest ce sa zic ...e o filozofie intreaga