Cum pescuiti? Cat de des schimbati naluca?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
are dreptate tavi,totul tine de experienta iar asta se dobindeste doar incercind,de ex.din acelasi loc poti prinde bine cu un tip de naluca cu un tip de culoare un timp dupa care mai nimic din ce in ce mai putina actiune ramii in acelasi loc da in aceeasi directie dar schimba naluca cu acelasi tip dar alta culoare si vei prinde iar dar mai putini dupa care schimba tipul de naluca si tot asa, dupa care locul,astfel dupa un an vei spune ca ai ceva experienta
fir intins
fir intins
-
- veteran
cum spunea @MihaiV, dupa un timp iti dai seama cam ce fel de naluca se preteaza pe apa si anotimpul in care mergi, de preferinta inainte de orice partida cam vizez pestele la care vreau sa dau si in functie de asta imi iau voblerele, am patit sa am mai multe voblere in care aveam mare incredere la mine si pierdeam timpul aiurea cand manca sa pun diferite modele, de atunci iau la mine maxim 10-15 voblere si ma axez pe 2-3 care dupa parerea mea cred ca au cea mai ok. evolutie la momentul respectiv.
salut.

salut.
be smart be silent be deadly.....
- johnnybravo
- Moderator
merci de raspunsuri, totusi imi pun multe intrebari inainte sa schimb o naluca: oare daca nu trage acum la ea si poate trage peste o ora? oare o fi pestele in zona si nu se arunca sau sa incerc si in alt loc cu ea? daca nici acolo nu este dar este in altul si deja am alta naluca la care nu trage? oare o joc bine? oare nu-i mai bine sa prind un oblete sa-l pun pe carlig sa dau cu el in schimbul tablei?
pana acum am incredere cel mai mult in rotative poate ca si pt ca e cel mai usor sa pescuiesti cu ele, apoi vin oscilantele... cu twister sau vobler n-am prea insistat dar nici nu prea am din ce sa aleg
mai am una, mi s-a rupt un carlig de la ancora de la o rotativa mepps, sa schimb ancora (trebuie sa o tai si sa o prind pe un inel) sau sa am incredere in continuare in ea? personal nu prea mai am incredere dar pe de alta parte sunt multe naluci cu ancore doar cu 2 carlige ca sa nu mai zic de jiguri...

pana acum am incredere cel mai mult in rotative poate ca si pt ca e cel mai usor sa pescuiesti cu ele, apoi vin oscilantele... cu twister sau vobler n-am prea insistat dar nici nu prea am din ce sa aleg

mai am una, mi s-a rupt un carlig de la ancora de la o rotativa mepps, sa schimb ancora (trebuie sa o tai si sa o prind pe un inel) sau sa am incredere in continuare in ea? personal nu prea mai am incredere dar pe de alta parte sunt multe naluci cu ancore doar cu 2 carlige ca sa nu mai zic de jiguri...
- alex dan
- utilizator constant
si eu am patit sa mi se rupa un carlig de la ancora rotativei.
nu tai nimic, daca studiez putin piese observi ca sarma pe care sunt insirate acele butoiashe metalice este indoita la un moment dat.
iei un patent fin, dezdoi sarma, tragi butoiasele sus pana la ochiu unde prinzi rotativa de fir, scoti trlingul rupt si pui unul nou
dupa care refaci mecanismul.
merge repede toata treaba, eu am aplicato pe cateva meppsuri 0, daca tu ai problema cu o rotativa mai mare cred ca va fi si mai usor.
nu tai nimic, daca studiez putin piese observi ca sarma pe care sunt insirate acele butoiashe metalice este indoita la un moment dat.
iei un patent fin, dezdoi sarma, tragi butoiasele sus pana la ochiu unde prinzi rotativa de fir, scoti trlingul rupt si pui unul nou

merge repede toata treaba, eu am aplicato pe cateva meppsuri 0, daca tu ai problema cu o rotativa mai mare cred ca va fi si mai usor.
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073
- johnnybravo
- Moderator
la cele romanesti de pe vremea lu' ceasca mergea, la astea am vazut ca nu (am incercat cu ceva ani in urma dar cu mana), sarma fiind otelita deci elastica. O sa incerc, idea cu taiatul si cu inelul mi-a dat-o un proprietar de magazin de pescuit (si pescar)...am fost surprins ca el nu observase pana atunci capatul indoit pe corpul rotativei 

nu stiu unde pescuiti voi dar unde pescuiesc eu fundul apei este pietros si apa este destul de acida si poluata asa ca primele care sufera sunt ancorele.
in fiecare iarna imi iau scule la rand si le verific ancorele adica daca mai inteapa varful. Cam 1/4 dintre ele nu mai au toate carlige ascutite. unele carlige se pot reascuti dar in general se rupe varful de totul mai ales la cele mai fine.
la toate rotativele exista un sistem de detasare a ancorei (la unele e mai simplu balzer, aglia si mepps, la unele este mai complicat bannax ) detasez ancora si de regula ma duc cu ele la magazin sa imi iau alte noi.
v-a recomand si voua practica asta (schimbarea periodica ancorelor) si v-a garantez ca o sa reusit sa folositi o rotativa mai multi ani fara probleme.
in fiecare iarna imi iau scule la rand si le verific ancorele adica daca mai inteapa varful. Cam 1/4 dintre ele nu mai au toate carlige ascutite. unele carlige se pot reascuti dar in general se rupe varful de totul mai ales la cele mai fine.
la toate rotativele exista un sistem de detasare a ancorei (la unele e mai simplu balzer, aglia si mepps, la unele este mai complicat bannax ) detasez ancora si de regula ma duc cu ele la magazin sa imi iau alte noi.
v-a recomand si voua practica asta (schimbarea periodica ancorelor) si v-a garantez ca o sa reusit sa folositi o rotativa mai multi ani fara probleme.
the angler is catching xxx, not by the lure
INSEAMNA CA MAGAZINELE DE PESCUIT TE DIVINEAZA CA PE UN ZEU.
idee e ca daca pierd o rotativa nu ma stresez dar daca incep sa pierd 2 pe partida si la fiecare partida imi pun probleme.
daca ai locuri unde ai mai pescuit nu prea ai scuze sa pierzi asa multe, macar incearca sa le recuperezi sau spune-mi unde pescuiesti ca sa trec si eu pe acolo
idee e ca daca pierd o rotativa nu ma stresez dar daca incep sa pierd 2 pe partida si la fiecare partida imi pun probleme.
daca ai locuri unde ai mai pescuit nu prea ai scuze sa pierzi asa multe, macar incearca sa le recuperezi sau spune-mi unde pescuiesti ca sa trec si eu pe acolo

the angler is catching xxx, not by the lure
S-a deviat putin firul discutiei dar aici e un punct interesant... Am o rotativa care-mi place si e prinzatoare , dar fiind CHINA ordinara ancora e nasoala din nastere plus ca s-a mai bontit de la utilizare. Am si avut ceva rateuri din cauza asta ( combinat cu o lanseta nepotrivita, neatentia mea, intepare slaba, ghinion etc
) Din pacate sarma e inchisa definitiv, pentru a schimba ancora fie tai sarma si faci alta, fie tai ancora si atasezi una noua cu inel despicat. E ok metoda cu inelul despicat ? Ancora se va muta mai in spate cu cca 5 mm si se va articula altfel... nu stiu, poate se incurca in aruncare ... credeti ca e ok asa sau sa refac toata montura rotativei? ( nu renunt la ea nici mort, am si facut baie dupa ea
)