Cum musca doamna "Raca"...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Belenyessy S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Belenyessy S » 15 Sep 2010, 07:45

Salutare, eu nu am observat acest comportament, adevarat a nu am pescuit pe Dunare/Delta, am pescuit pe Faragau, jud Mures. Tot anul am avut atacuri puternice, hotarite la orice naluca.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 15 Sep 2010, 08:21

Adevarat este ca anul acesta n-am pescuit-o decat in Delta, iar comportamentul de care vorbesc l-am observat intr-o iesire de cateva sesiuni de pescuit, in zile diferite.
Asta m-a si frapat si eu obisnuiesc sa am atacuri consistente dupa cum spuneam in prima postare...
M-am gandit ca ori "ea" este intr-o "faza", ori conduc eu naluca diferit fata de cum obisniesc, ceea ce este numai putin adevarat...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Sep 2010, 08:41

am observat si eu muscatura asta atipica.chiar si in noiembrie ,deci nu-i din cauza apei calde.in cazul meu muscaturile astea au fost in apropierea fundului apei.cred ca "cucoana"se simte mai in siguranta si dupa atac nu se mai intoarce asa repede la locul de panda.ceea ce nu pot sa zic de atacurile la apa mica sau la suprafata.la "vedere" a atacat tot asa rapid si furibund.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Sep 2010, 08:43

Pe Mures e acelasi fenomen, adica ceva asemanator, e drept ca numai marlite vin, majoritatea pe imitatie de caras si culmea tras in curent de sus in jos...., lasat sa aduca apa poate un pic mai repede o apuca si tin in gura daca esti pe faza intepi si scoti, daca nu, scapa cu o lumanare :wink: .

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 15 Sep 2010, 08:59

In doua situatii diferite, acelasi rezultat:
1. pescuit pe un canal adanc care avea legatura cu Dunarea Veche (3-4m), lansam lingura (destul de usurica) o lasam se se scufunde suficient sa pot controla substratul, trasa foarte incet, acelasi tip de "muscatura". (numar pan' la 12 si "hatz" - it's a joke :lol: )
2. golfuri adiacente altor canale, cu apa de 1-1.5 m, pe alocuri chiar mai mica, rezultatul identic.
Am folosit aceiasi naluca, dupa ce desigur mai schimabesem cateva, asta dovedindu-se cea mai eficienta...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 15 Sep 2010, 09:11

Asa este, in mare parte de marlite se prezentau, dar si cea mai "implinita", cam la 1.5 kg poate putin mai mare, tot in stilul asta ma contacta doar ca senzatia era de "craca" mai grea... :D

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Sep 2010, 09:49

si bucatile sarite de 3 kg,faceau figura asta. consider ca apa adanca de 1,5m nu-i mica deloc pentru stiuca ,mai ales in delta.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 15 Sep 2010, 10:07

Corect
Avand in vedere ca nivelul apei era desctul de ridicat pentru aceasta perioada in multe zone "inundate" apa abia daca-ti ajungea la genunchi.
Si pe acele zone, femonenul se repeta ca si in celelalte situatii...

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 15 Sep 2010, 10:07

Intr-adevar e posibil sa aiba legatura cu apa adanca. Eu am prins destule si toate erau prinse la apa adanca. De ce spuns asta? Am dat si cu oscilante (grele/usoare) si cu rotative si nu vroiau deloc. Deabia cand am bagat un vobler care se ducea frumos pana pe substrat am inceput sa am actvitate si asta pe recuperare foarte inceata + stopari dese. La recuperarile in viteza activitatea era foarte slaba, aproape inexistenta.
Sper sa mai ajuns acolo intr-un weekend sa "invat" mai bine comportamentul asta si poate poate pacalesc si eu o stiucana in adevaratul sens al cuvantului. 8)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 15 Sep 2010, 10:12

Aprob si eu chestiunea cu prezentarea extrem de lenta, lingura jucata apropape pe loc, cu zvacniri usoare.
Pe prezentari mai rapide (normale ca viteza de recuparare), aveam prezentari foarte rare (accidentale), aproape nule.

Scrie răspuns