Cum musca doamna "Raca"...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

D_ali
veteran
veteran

Cum musca doamna "Raca"...

Mesaj de D_ali » 14 Sep 2010, 15:34

Nu demult, adik in partidele anterioare, stiucile mele obisnuiau sa "muste" mai violent, in substrat sau la suprafata, facand volta specifica si "inhaland" mai energic tabla din dotare simtind realmente mucatura in varga...
Mai de curand, prin Delta, datele problemei s-au schimbat, anume: muscatura o simteam in varga practic ca o intinsura, jurai ca ai agatat o "iarba", noroc ca "iarba" facea miscari laterale, atipice unei naturi statice.
Acu' ma-ntreb si eu ca om', in conditiile in care in ambele cazuri am pescuind cu acelasi batz, la oscilanta (nu aceiasi :lol: ), cu fir mono de aceiasi factura, unde apare "problema"?
Prima data m-am gandit ca sunt mai apatice si servesc naluca mai delicat. Nu prea se punea problema caci mancau in draci, uneori cu zbucniri la suprafata (nu era avat sau bibi!) si se miscau continuu cautandu-si hrana.
Se poate sa fie de la modul cum conduceam naluca :?:

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 14 Sep 2010, 16:17

Acelasi lucru l-am constatat si la clean si pe doua riuri in zile diferite!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Sep 2010, 16:27

Si-ai reusit sa te dumiresti?
Interesant este faptul ca partenera mea ii servea un vobler si situatia era oarecum aceiasi...Si totusi frenezia atacurilor virulente ma-ndeamna sa cred ca "problema" este in alta parte...

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 14 Sep 2010, 16:34

Cam cu cate zile in urma au inceput sa se ,,atarne,,pe fir? Merci

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Sep 2010, 16:40

cam acum 5 zile, insa a fost o singura zi in care a "innebunit"...dupa aceea calm, in limitele firesti...

RipKid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RipKid » 14 Sep 2010, 20:03

Salut ! Inclusiv pe Dunare in zona Stancutza ( Gropeni ) stiuca ataca anemic rau de tot , dar nu stiu de ce ... am auzit pe mai multe persoane plangadu-se de asta . Cleanul , iarasi , pe Buzau ataca mult mai anemic fata de cum dadea in naluci anul trecut .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Sep 2010, 20:18

Li s-a taiat 25%,din ratie ,plus sporurile ,normal ca nu sar in sus de bucurie.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Sep 2010, 21:25

:) buna gluma...
Sa fie totusi de la temperatura ridicata a apei pe o perioada destul de mare de timp?
Mai mult de-atat si somnul care de obicei este energic, aceiasi "apatie"
arata. Doar avatul parea din alt film....
Este interesant ca mai sunt observatii de genul asta, mi-era teama ca am uitat cu musca dintzoasa...

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 14 Sep 2010, 21:33

Am fost si eu la Dunare weekendul asta si am vazut acelasi comportament. De multe ori am crezut ca era agatata naluca si fortam scurt. Deabia atunci incepea si cucoana sa devina energica. Nu stiu care ar putea sa fie cauza dar cu siguranta exista o explicatie logica sau bine documentata pe tema asta undeva :)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 15 Sep 2010, 07:02

Exact, senzatie de agatarura, un stop ca acela cand agati naluca de-o craca in substrat si te rogi sa nu fie "grav"...
Pe una dintre ele am agatat-o de undeva de la mijloc spre coada, n-am simtit nici un atac, nici o chestie, parca am luat-o la japca...
Bai, astea n-au fost la scoala, zau asa... Pentru ca anul asta sunt multe, nu s-au gasit destui "suplinitori" sa faca cursurile cu unele dintre ele... :D

Scrie răspuns