Cum credeti ca e mai bine? Twistere floating sau nu?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Ian 2008, 20:23

leba scrie: probabil cele floating stateau mai mult intre ape (se scufundau mai incet) asa incat dintoshii aveau vreme sa le bungheasca :roll:
.
:lol: :lol: :lol: Da, stau intre ape o miime de secunda mai mult decat cela sinking....suficient insa cat sa dea salaului timp sa se hotarasca sa atace . :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Ian 2008, 20:41

adrian frunza scrie: teoretic iti dau dreptate 100%,dar nu cred ca o partida nula poate fi tranformata in carnaval de .....floating . ideea nu e noua ,francezii au o montura de mort manie la care incorporeaza in pestisor un corp plutitor .
oricum voi incerca varianta asta pe apa moarta .
Adrian, asta cam asa e! cand e dezastru...e dezastru... desi tot mai frec cateva cauciucuri..nu ma dau batut cu una cu doua :wink:

@Adelin, mie unul mi se falfaie de viteza de cadere...poa sa cada cu 7warp/sec, sau cu 1m/h asta e in functie de pescarici, fir, greutatea jigului... curent...etc...dar pe mine ma preocupa aterizarea..si faptul ca astea flotante..pe substat tare...raman cu capul in jos si coada expusa...ca in cazurile cu jig sabot.

o fi bine, o fi rau... :roll: cred ca voi mai pescui cu ele.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 28 Ian 2008, 20:41

Exista si jiguri cu cap flotant.Bilele in loc sa fie din plumb sunt confectzionate din anumite spume cu densitatzi diferite. Astfel ca in combinatzie cu anumite silicoane de diferite greutatzi se pot scufunda mai mult sau mai putzin (sau deloc), cu viteze mai mari sau mai mici.

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 28 Ian 2008, 22:17

Interesanta treaba cu twistere floating.....nu am incercat niciodata... :roll: :roll:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Ian 2008, 22:35

Daca asta ar fi secretul silicoanelor atunci treaba ar fi simpla: pluteste sau nu, deci e bun sau nu e bun.Dar daca crede cineva ca nu a prins, sau ca a prins pt ca siliconul i-a ridicat montura si jigul a stat in cap...bla, bla, bla si ca de aia a atacat salaul, apoi sa ma iertatzi, io nu pot sa diger asa ceva seara. :cry:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 28 Ian 2008, 23:28

Atunci cand da pe cadere nu cred ca e vreo diferenta,si chiar daca e floating,jigul il scufunda la fel ca pe unul non-floating.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Ian 2008, 23:50

Adelin scrie:Daca asta ar fi secretul silicoanelor atunci treaba ar fi simpla: pluteste sau nu, deci e bun sau nu e bun.Dar daca crede cineva ca nu a prins, sau ca a prins pt ca siliconul i-a ridicat montura si jigul a stat in cap...bla, bla, bla si ca de aia a atacat salaul, apoi sa ma iertatzi, io nu pot sa diger asa ceva seara. :cry:
Adelin, am prins o groaza de salai pe shaduri scufundatoare...nu spune nimeni despre shaduri flotant=bun, scufundac=rau!

din contra! recordul mau de salai prins intr-o zi..lumina a fost cu niste double tail..care se lipeau de fund...zicea-i ca au plumb in ele...
Vroiam sa alfu de la cei ce dau cu asa ceva..daca au avut rezultate ..bune rele? mai buna decat alte cazuri....

sa vezi cand dau la dandineta vara, si chestia aia nu e floating :lol:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Ian 2008, 23:53

razvan cristescu scrie:Atunci cand da pe cadere nu cred ca e vreo diferenta,si chiar daca e floating,jigul il scufunda la fel ca pe unul non-floating.
de scufundat e scufunda...ca doar nu dau cu jig de 0,5g. dar ramane cu capul in jos...
si coada in sus...ca un hopa mitica
.
GATA!
m-ati suparat...caut un vas transparent...pt exemplificare! si pun poza!
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5173
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5174

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 29 Ian 2008, 00:57

ce branduri/modele mai sunt flotante?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 29 Ian 2008, 08:06

in afara de chinezismele astea, am mai intalnit unele(energofish) "kingdom". Am mai intalnit unele mann's, care pluteau si ele, dar mai putin adica un carlig 5/0 il culca pe fund, aici vorbesc de lacuri, unde e ste curent zero.

Scrie răspuns