Cum credeti ca e mai bine? Twistere floating sau nu?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
salut .
m-am defectat ,am inceput sa inec cauciuce .desi unele plutesc free ,cu jig stau ca niste fleoarte .chinezii e dati dracu' cu tranformerii lor ;daca le vedeam gratis ,nu luam combinatiile alea de culori .
urmatorul pas e sa le crestem in acvarii si sa le butasim .se baga cineva ?
ieri am fost la shopping de chinezisme si nu aveau decat gruburi china .
quo vadis MT ?
m-am defectat ,am inceput sa inec cauciuce .desi unele plutesc free ,cu jig stau ca niste fleoarte .chinezii e dati dracu' cu tranformerii lor ;daca le vedeam gratis ,nu luam combinatiile alea de culori .
urmatorul pas e sa le crestem in acvarii si sa le butasim .se baga cineva ?
ieri am fost la shopping de chinezisme si nu aveau decat gruburi china .
quo vadis MT ?
walleye
- johnnybravo
- Moderator
merci, ce model de mann's?ovidiu scrie:in afara de chinezismele astea, am mai intalnit unele(energofish) "kingdom". Am mai intalnit unele mann's, care pluteau si ele, dar mai putin adica un carlig 5/0 il culca pe fund, aici vorbesc de lacuri, unde e ste curent zero.
cred ca si relax aqua sunt flotante... am cateva dar nu le-am incercat inca

-
- veteran
Modelul ala VMC, il folosesc f rar, ori cand dau cu o lanseta mai moale (trabucco syncron avenger) si leader, si stiu ca sunt slabe, frana este reglata sa scape putin fir in teapa; oricum alea din imagine sunt 1/0.adrian frunza scrie:salut ovidiu .
nu ai probleme cu carligele alea de jig? ca nu cred ca sunt barbarian vmc.alea mari tot timpul mi se paradeau in gura salaului sau in scoica
in rest folosesc: gamakatsu 4/0, 6/0.
owner 1/0, 5/0
hayabusa 2/0, 5/0
astea sunt cralige serioase...dar mai trimit in prospesctiuni in agataturi urate...jiguri gen VMC-uri
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
ovidiu
ai incercat sa dai cu shadurile astea flotante pe carlige offset???
am descoperit si eu de curand tipul asta de pescuit , e super fain mai ales pe ape cu agatatura multa pe fund... n-ai nici o treaba, dai numa de-al'dracu unde vezi crengile afara din apa
montura e asemanatoare cu una de gen carolina , dar numai ca dupa ce plumbul atinge substratul , shadu il urmeaza, destul de lent asa ardeleneste, si cade asa.... pe toate partile... ma gandeam ca daca as da cu niste shaduri deasta floating, ar sta chiar fain in apa ... 
ai incercat sa dai cu shadurile astea flotante pe carlige offset???
am descoperit si eu de curand tipul asta de pescuit , e super fain mai ales pe ape cu agatatura multa pe fund... n-ai nici o treaba, dai numa de-al'dracu unde vezi crengile afara din apa

Sunt carlige offset lestate, cu ele nu-ti mai cade shadul pe o parte.
http://www.histackleboxshop.com/Gamakat ... weight.htm

http://www.histackleboxshop.com/Gamakat ... weight.htm
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Re: Cum credeti ca e mai bine? Twistere floating sau nu?
Eu zic asa. In ziua in care ai avut rezultate mai bune cu cele plutitoare, salaii culegeau mai mult din substrat si nu aveau asa chef de urmariri, tehnica specifica bibanului. Faptul ca statea cu coada ridicata (a nu se interpreta) era benefic pentru ca se facea vazut si codita vibratila dadea impresia unui peste prada care culege si el plancton sau ce stiu io de pe fund... Pe o montura texas sau carolina devin eficiente cand salaii se hranesc unpic deasupra substratului si da, sunt de acord, cu siguranta te feresc de agataturi.ovidiu scrie:Anul trecut am descoperit twistere , shaduri plutitoare, cand lasam jigul pe fund la mal pur si simplu stateau ridicate la 90', ceea ce propabil la face mai vizibile , cand coboara pe fund.
Desi am folosit si scufundatoare, si plutitoare, anul trecut am avut 3 partide de exceptie (cu zeci de salai) prinsi la shaduri 6-9cm plutitoare; in aceiasi partida am schimbat aceiasi culoare dar scufundatoare, pentru 1h , numarul trasaturilor scazand simtitor... am revenit la shadurile plutitoare...si iar a inceput nebunia atacurilor pe fiecare lansare.
Voi ati avut ocazia sa testati respectivele shaduri? Ati observat diferente intre cele 2 modele, in ceea ce priveste frecventa atacurilor"?
Avem mai jos o fotografie cu niste shaduri chinezesti (cred, dar nu scrie absolut nimic in plus pe plicuri) cate 10/plic si care au costat enormul pret de 3 RON!
Cand le-am scos din plic..f multe erau strambe, cocoshate...etc...
Am fiert apa...le-am gagat in apa clocotita si si-au revenit.
Am risipit apoi 100l apa, sa le testez in cada. Aici surpriza...si acestea plutesc, nu m-as fi asteptat, de la asemenea shaduri.
Bagati pareri, pro si contra.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5170