pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
horacleus
- utilizator constant

Da, MihaiV, a fost un exemplu la limita sa-mi subliniez ideea

.
Intr-adevar, daca e agreata, cea mai buna solutie ar fi sa se adapteze grila de punctare in functie de lacul/lacurile unde se desfasoara concursul.
De ce vreau o diferentiere mai clara de punctaj intre biban si restul rapitorilor?Pt. ca daca la biban e suficient sa gasesti un prag pe care-l frecventeaza si apoi ii rupi, cleanul e cumva mai "tehnic" nu il prinzi cu orice, oricind

iar daca ai prins unul care se zbate, adio loc.
Parerea mea: un clean de 20-25 cm echivalent la punctaj cu 3-4 bibani de 15-20 cm.Doar o parere.
Pe de alta parte sint probabil lacuri unde bibanul nu este asa preszent, iar grila "alesd" ar functiona mai bine.
-
sanyi
- utilizator constant

salut
eu tot de parere sunt ca daca se crestea marimea de la 15 la 18 sau 20 nu ar mai fi existat probleme
Mihai a zis
Cred totusi ca daca se ridica dimensiunea minima la biban al 20, atunci era pierdere de vreme sa pescuiesti dupa biban. Am vazut foi de arbitraj cu 15 bibani din care unul era peste 20 cm, sau cu 10 bibani din care nici unul nu avea peste 20 cm. In conditiile astea se ajungea ca cel putin jumatate dintre concurenti sa dea gherla. Era mai bine oare?
dupa parerea mea acei concurenti care s-au aflat in aceasta situatie au fost putin "mai comozi", nu cred ca acesti concurenti sa se fi indepartat mai mult de 50-100m de unde si-au bagat barcile in apa sau au incercat sa caute un prag undeva mai in larg sa poata sa prinda biban frumos
dar cred ca asta depinde de toata lumea, s-a bagat varianta 15-20 si asa toata lumea s-a axat pe acesti bibanei pt a face cat mai multe puncte pt a castiga mansa, eu stiu vreo 5 concurenti care s-au deplasat pana in larg (in jurul celui de al 5-lea stalp) pt a incerca sa prinda cateva exemplare mai frumoase unde s-au prins si cele 3 stiuci ale concursului si unde am prins si eu 2bibani mai frumusei( 1de 28 iar celalalt de 29 cm) si inca vreo 8 intre 20-25
spersa nu fi suparat pe nici un concurent , fiecare cu strategia lui
salut
-
MihaiV
- Moderator

Sorin scrie:Ma gandesc ca daca se organizeaza pe Tarnitza unde predomina cleanul , punctajul sa fie egal intre clean si biban.
Daca se organizeaza pe Gilau si bibanul e preponderent iar cleanul e mai putin , cleanul sa puncteze mai mult .
In felul asta cred ca s-ar creea un echilibru si ar oferi sanse egale ..
De fapt se organizeaza pe amandoua, sau mai exact pe 3, caci mai e unul intre ele. Va fi cate o mansa pe fiecare.
Pt Adilucu:
De barajele de pe Cris e vorba. S-a numit "Alesd" pt ca lacurile tin de APS Alesd care au fost coorganizatori si este orasul cel mai apropiat si multi le stiu sub acest nume, putini fiind cei care cunosc denumirile Tileagd si Lugas.
-
sanyi
- utilizator constant

salut
dupa parerea mea ar trebui creat un topic nou pt acest subiect si ori ce informatie sa se poata afla de acolo, sincer sa fiu nici eu nu stiu exact data doar ca va fi la inceputul lui septembrie
salut
-
zander
- veteran

Va rog sa dati mai multe detali despre concurs, care a fost cel mai mare peste, cu ce s-a prins, stiuca la ce trebuie cautata, s-a prins si pastrav si clean?
Multumesc!!
-
MihaiV
- Moderator

S-au prins bibani pana-n 30 cm, cleni pana-n 40 cm si 3 stiuci (cred ca cea mai mare a avut 56 cm). Stiucile cred ca s-au prins la lingura.