CONCURS "SPINNING ALESD 2005"

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 09 Aug 2005, 07:48

Da, concursul a fost ok, pacat doar ca s-a transformat intr-o mare bibaniada :D .Cei care au mers pe woblere, oscilante, rotative-adica clean, pastrav, stiuca au prins slab.Lovitura a fost worm alb/galben de 3-4 cm.Sfatul meu pt. organizatori ar fi ca un clean/pastrav de 24-25 cm sa valoreze ceva mai mult decit 2 bibanusi de 15 cm.
Dar una peste alta concursul a fost fain si felicit cistifgatorii.
Ne intilnim la 3 lacuri. :D

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 09 Aug 2005, 08:54

salut
in cea ce priveste bibaniada ai dreptate dar dupa parerea mea toata lumea a avut aceleas sanse de a prinde bibani
eu de exemplu in prima mansa abia pe la 5 jumate, 6 mi-am dat seama cum trage pestele caci pana atunci am cautat stiuca si pastravul iar dupa aia am trecut la biban si am luat si eu cateva bucati
dupa parerea mea era mai interesant daca se ridica marimea minima de la 15 la 18 sau chiar 20 si atunci dupa parerea mea era mai ok rapurtul dintre bibani si ceilalti pesti ori cum cum am mai spus eu sunt foarte multumit de modul de organizare al concursului
salut si ne vedem pe 3 lacuri

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Aug 2005, 09:09

La 3 lacuri cum credeti ca ar trebui sa puncteze cleanul fata de biban? Ce dimensiuni minime sa fie (si de ce)?

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 09 Aug 2005, 20:03

salut
sincer sa fiu eu nu am mai pescuit pe acele lacuri deci nu prea pot sa dau cu parerea, dar poate sunt cativa care merg destul de des si ar putea sa spuna cateva pareri
dupa parerea mea ar trebui tinut cont in primul rand de raportul (daca se poate spune asa) dintre numarul de pesti, adica soiul care este mai preponderent in lac sa fie mai slab punctat si tot asa mai departe
dar persoanele care au mai organizat si anii trecuti acest concurs cred ca stiu mai bine asa ca dupa parerea mea ar trebui lasat la aprecierea lor, ei au rezultatele din ani trecuti asa ca se poate observa pestii ce sau prins mai bine dar si marimile lor
salut

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Aug 2005, 07:57

horacleus scrie:Sfatul meu pt. organizatori ar fi ca un clean/pastrav de 24-25 cm sa valoreze ceva mai mult decit 2 bibanusi de 15 cm.
Aici eu zic ca ai dat un exemplu extrem, din dorinta de ati accentua parerea. Asa pot zice si eu ca nu mi se pare ca un clenut de 20 cm ar trebui sa valoreze mai mult decat doi bibani de 19 cm. Chestie de nuanta! :lol:

Acuma pe bune, propune o grila de punctaj. Organizatorii au fost mereu deschisi la propuneri. Ne-am adunat 15 pescari si am propus si discutat cum sa facme punctajul. Au existat multe variante. Am prezentat si tot ce s-a discutat pe net. Intre cei 15 erau si pescari ce apreciaza f mult bibanul si doreau ca acesta sa puncteze mai mult, erau si pescari ce apreciau cleanul si aveau dispret pt biban. Pana la urma trebuie stabilita o grila de punctaj cu care sa fie majoritatea de acord, gasindu-se unii (nu rauvoitori) care sa-si fi dorit sa fie altfel. Dar daca se exprima mai multe pareri atunci media acestora poate fi alta.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Aug 2005, 08:04

sanyi scrie:dupa parerea mea era mai interesant daca se ridica marimea minima de la 15 la 18 sau chiar 20 si atunci dupa parerea mea era mai ok rapurtul dintre bibani si ceilalti pesti ori cum cum am mai spus eu sunt foarte multumit de modul de organizare al concursului
salut si ne vedem pe 3 lacuri
La momentul organizarii concursului era valabila legea veche, adica dimensiunea minima pentru retinere era de 12 cm la biban si de 25 cm la clean. Cum crezi ca era daca se aplicau aceste dimensiuni?
La alte concursuri s-a prins peste mult sub dimensiunea minima pentru a puncta si f putin peste. Asa ca pescarii au fost nemultumiti ca dimensiunea minima a fost prea mare. Realitatea e ca dimensiunea minima de retinere care e stipulata in lege nu are si nu trebuie sa aiba nici o legatura cu dimensiunea minima dintr-un concurs C&R. Asa ca trebuie incercata punerea ei in concordanta cu specificul apei. Cred totusi ca daca se ridica dimensiunea minima la biban al 20, atunci era pierdere de vreme sa pescuiesti dupa biban. Am vazut foi de arbitraj cu 15 bibani din care unul era peste 20 cm, sau cu 10 bibani din care nici unul nu avea peste 20 cm. In conditiile astea se ajungea ca cel putin jumatate dintre concurenti sa dea gherla. Era mai bine oare?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Aug 2005, 08:13

Am citit si eu postarile si imi dau cu presupusu '
Sigur ca fiind C&R , se poate puncta orice dimensiune, nu neparat cea minim legala .
Organizatorii , cunoscand lacul, cred ca au fost cel mai in masura sa stie care e talia pestilor care se prind in mod curent.
Insa nu mi se pare o idee fericita ca un biban de 15 cm sa aiba acelasi punctaj cu un celan de 20 cm
''Clenutu'' de 20 cm e multa mai greu de prins decat un biban si ca atare ar fi fost mai aproape de realitate sa puncteze mai mult.
Altfel , ceea ce inteleg ca s-a si intamplat a iesit o bibaniada , sau ca un corespondent la stationar, echivalentul unui pescuit viteza la obleti.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Aug 2005, 09:03

Sorin scrie:Altfel , ceea ce inteleg ca s-a si intamplat a iesit o bibaniada , sau ca un corespondent la stationar, echivalentul unui pescuit viteza la obleti.
Daca poti numi face o asemenea comparatie in conditiile in care s-au prins, in medie, 2 pesti pe ora de concurent!

O alta idee e ca se dorea organizarea concursului pe ambele lacuri, cu o mansa pe un lac si una pe celalalt. Pe celalalt lac predomina cleanul, iar bibanul e destul de greu de prins. Asa ca se completau unul pe altul. Din pacate in saptamana premergatoare concursului lacul al doilea a fost scazut la jumatate si nu s-a mai putut pescui pe el.
Sa speram ca la anul va fi altfel.

La Cupa 3 Lacuri va fi o situatie asemanatoare, in sensul ca pe Tarnita e mult clean si putin biban, pe Gilau e mult biban si putin clean. De-asta va intreb cum credeti ca ar trebui sa puncteze.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Aug 2005, 09:16

Imi imaginasem ca daca cel de pe locul 1 a prins 100 de pesti a iesit asa ceva ......
Cat despre punctaj specificul lacurilor e hotarator in astfel de decizii .
Ma gandesc ca daca se organizeaza pe Tarnitza unde predomina cleanul , punctajul sa fie egal intre clean si biban.
Daca se organizeaza pe Gilau si bibanul e preponderent iar cleanul e mai putin , cleanul sa puncteze mai mult .
In felul asta cred ca s-ar creea un echilibru si ar oferi sanse egale ..
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Aug 2005, 09:22

Cine ma poate lamurii si pe mine cu locatia exacta a acestui concurs de la Alesd? S-a tinut cumva pe barajul de pe Cris? Eu cunosc locul ca fiind "Barajul de la Tileagd"... de fapt sunt doua baraje...
Multumesc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns