wireless?ilie scrie:Am depasit etapa aia,acum pescuiesc fara fir,de nici un fel.E mai bine,nu mai deranjez pe nimeni iar atacurile sunt mai bine simtite in bat
cleanul ???
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Michael va recomanda Regulamentul forumului
E unul din stilurile de pescuit ale mele preferate. Nu stiu de ce nici unul din voi nu a amintit de felul de a te apropia de loc. Aici am vazut gafe monumentatele . De exemplu foarte rar prinzi clean stand in mijlocul curentului. De ce >? Simplu cleanul vede excelent si de obicei urmareste naluca pana langa mal si ataca foarte aproape de mal cu o smucitura scurta dar hotarata. Daca te vede face stanga imprejur si dispare.
Au folosesc costum de camflaj pentru ca am observat ca asa am mai multe atacuri. De obicei ma pozitionez la 3-4 metri in spatele unui prag sau de marginea unui repezis (desi pentru un scobarist asta poate parea o prostie) si asa recuperez naluca. De remarcat ca am prins clean mare in apa pana la glezna. Zicala aia ca cleanul are un ochi in fiecare solz e adevarata. Prefera locurile cu tufe ca ajung pana in apa (mustele si gazele sunt preferatele lui).
Toamna cand bate vantul orientativa spre locuri unde vantul duce frunzele uscate. Desi nu e vizibil singur misuna prin zona dupa vreo goanga ca a cazut in apa odata cu frunzele uscate.
Au folosesc costum de camflaj pentru ca am observat ca asa am mai multe atacuri. De obicei ma pozitionez la 3-4 metri in spatele unui prag sau de marginea unui repezis (desi pentru un scobarist asta poate parea o prostie) si asa recuperez naluca. De remarcat ca am prins clean mare in apa pana la glezna. Zicala aia ca cleanul are un ochi in fiecare solz e adevarata. Prefera locurile cu tufe ca ajung pana in apa (mustele si gazele sunt preferatele lui).
Toamna cand bate vantul orientativa spre locuri unde vantul duce frunzele uscate. Desi nu e vizibil singur misuna prin zona dupa vreo goanga ca a cazut in apa odata cu frunzele uscate.
the angler is catching xxx, not by the lure
- Dornea Ionut
- senior
Da... camuflajul si apropierea de locul vizat sunt foarte importante...
Si eu pescuiesc de la cativa metri buni de locul unde cred ca ar sta pestele... Nu de putine ori am avut atacuri in momentul in care mai avem 1 metru de fir de recuperat...
Multi rad cand ma vad mergand in patru labe prin apa pe dupa tufe... dar ei nu prind...
Si eu pescuiesc de la cativa metri buni de locul unde cred ca ar sta pestele... Nu de putine ori am avut atacuri in momentul in care mai avem 1 metru de fir de recuperat...
Multi rad cand ma vad mergand in patru labe prin apa pe dupa tufe... dar ei nu prind...
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

E foarte adevarat,si mie imi place pescuitul in lungul malului sau pe sub mana in locurile unde nu poti lansa.Dar e foarte adevarat si faptul ca am prins clean doar in curent,pe mijlocul apei si am fost nevoit sa intru acolo.Am avut atacuri si capturi si pe ultimii metri,deci nu prea sta in picioare intotdeauna faza cu"nu intra in apa".Uneori esti nevoit,nu e o greseala,chiar deloc,am vazut plutasi in curent si luau clean la boaba in max.5m de ei.Chiar ieri pescuiau unii de pe mal in picioare la pluta,apa max.1m,"la taras",tot boaba si aveau cleni frumosi luati din fata lor.Eu cred ca unele sunt doar reguli aproximative, pe care noi le modificam sau nu acolo pe malul apei in functie de factorii care apar.
asa e si in apa potzi prinde clean(pe rauri mari),ideea e sa dai in mal sau aproape de pomi cazutzi in apa sau praguri,repegusuri
stateam in mijlocul oltului la bradu cu fraimeo si probam cozmele pe vremea aia si nu mare mirarea a fost cand dupa mai multe lanseuri am intepat un clean peste kil la 5m de mine
stateam in mijlocul oltului la bradu cu fraimeo si probam cozmele pe vremea aia si nu mare mirarea a fost cand dupa mai multe lanseuri am intepat un clean peste kil la 5m de mine

- Dornea Ionut
- senior
In majoritatea dintre cazuri eu cam intru in apa, chiar daca nu chiar pana langa locul unde prinzi pestele. Important este sa te imbraci adecvat si sa te deplasezi, chiar si prin apa, i asa fel incat sa nu il sperii.
Chiar ieri, pe o vreme insuportabila, batea un vant si ploua marunt, am intrat pana la glezne si am prins un clenisor de 20 cm la 2m de mine...
Chiar ieri, pe o vreme insuportabila, batea un vant si ploua marunt, am intrat pana la glezne si am prins un clenisor de 20 cm la 2m de mine...

- kuin tauti
- veteran
- Dornea Ionut
- senior
Sa te vad prinzand pastrav sau clean pe un rau de munte din barca, dandu-te cu cele doua de toti bolovanii din apa, sa te dau pe youtube....kuintautti scrie:va dau o veste mare... nu tre sa pescuiti din pantaloni... exista barci !

- kuin tauti
- veteran
pai pe un riu de munte daca faci 2 pasi treci pe malu alalat... la ce tre sa mai intri in apa ? doar asa sa te speli pe picioare... sau vrei sa dai cu atractant ? feromoni proprii ?Dornea Ionut scrie:Sa te vad prinzand pastrav sau clean pe un rau de munte din barca, dandu-te cu cele doua de toti bolovanii din apa, sa te dau pe youtube....kuintautti scrie:va dau o veste mare... nu tre sa pescuiti din pantaloni... exista barci !